"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 2 de juliol del 2011

... amb Dirk Nowitzki tatuat al cul

En Dereck Dilday, a més de ser seguidor dels Mavs, és un home de paraula. Va prometre's que es tatuaria al cul la cara d'en Dirk Nowitzki si el conjunt texà guanyava l'NBA i, és clar, una promesa, és una promesa...


dijous, 30 de juny del 2011

L'acudit de Joaquin en la presentació amb el Màlaga

Des del País de l'Humor...


Com ja has deduït, la gràcia de l'acudit és que el Màlaga jugui la Champions :)

Lockout: L'NBA tanca per reformes


"Si hi ha lockout...", "Sembla que hi haurà tancament patronal a l'NBA...", "Ricky Rubio i Marc Gasol al Barça? Serge Ibaka a l'Assignia Manresa?"...

Els periodistes esportius hem escrit aquesta mema de frases des de fa molts mesos. Aquest dijous a la nit (hora catalana), l'NBA ha penjat el cartell de tancat per reformes. La millor Lliga de bàsquet del món tanca la paredeta, xapa el chiringuito fins a nova ordre. Però sabem què és el tancament patronal? Per què es barallen jugadors i propietaris? Per què no hi ha acord? Intento explicar-ho.

Bàsicament, la picabaralla entre empresaris i treballadors (et sona?) és per diners. Els 30 propietaris volen que els jugadors guanyin menys dòlars. Aquesta temporada s'han endut pràcticament el 60% dels ingressos que genera la marca NBA: 2.220 milions de dòlars. Els propietaris de les franquícies miren de rebaixar aquesta xifra en 800 milions. Els jugadors, en un primer moment, en van acceptar una reducció de 100 per cadascún dels cinc anys d'un nou acord; és a dir: 500 milions. Però els empresaris s'enroquen en que una rebaixa a 2.120 no és viable i exigeixen que el col·lectiu de jugadors no superi els 2.200 milions de dòlars en nònimes. Això implicaria tocar màxims salarials i tota la pesca...

Parlant de màxim salarial: els capos de les franquícies demanen que es respectin els 56 milions de dòlars estipulats, prò la realitat és que, a la pràctica, hi ha un campi-qui-pugui que ha fet, per exemple, que els Mavs (els actuals campions) hagin fixat el sostre de la passada campanya en 96: 40 milions més.

A més, els propietaris diuen que perden diners. Els jugadors contraataquen amb els estudis d'audiència de les TVs (la mare dels ous) que reflecteixen que mai abans el negoci de l'NBA habia interessat tant abans: els percentatges d'audiència (compradors potencials) han passat del 28 al 42%. Per acabar-ho d'adobar, els jugadors argumenten que les vendes per gorres, samarretes i altres articles de l'NBA han augmentat un 20% malgrat la crisi global i que les assistències als pavellons no paren de crèixer amb mitjanes que freguen les 17.300 ànimes per encontre. Qui té raó?

D'altra banda, si et pares a pensar en els contractes milionaris que signen bona part dels jugadors i que són al marge dels diners que cobren del seu equip...

I ara què?
De moment, la Lliga està aturada i, si tot va bé, començaria la temporada al desembre o el gener quan normalment ho fa per Tots Sants. Si comencés el primer mes de 2012 es jugarien 50 partits de fase regular i no els 82 que es disputen normalment. Més enllà del gener no tindria sentit començar a jugar.



Maria Xaràpova imita la famosa foto del cul de Fiona Walker

Això sí, la siberiana duia calcetes! En canvi, el xicot de la Fiona Walker va captar una imatge per a la posteritat. 35 anys després, se'n torna a parlar.

La parella del moment: Rudy i Helen Lindes


El nou jugador dels Mavericks de Dallas ha piulat al seu twitter dient que era a París "amb molt bona companyia". A Rudy Fernández se'l relaciona amb Helen Lindes, Miss Espanya de l'any 2000 i tres anys més madura que l'ex de la Penya.


Detenen Piculín Ortiz per 218 plantes de maria


José Piculín Ortíz, exjugador del Barça de bàsquet entre olts altres equips, ha estat detingut per les autoritats de Puerto Rico per un delicte contra la salut pública després d'haver-lo trobat amb 218 plantes de marihuana i 40 bales del calibre 5,56. No estic molt familiaritzat amb les armes però es veu que corresponen a les poderoses AR-15, uns fusells d'assalt.

Segons els agents duanes, l'expivot tenia intenció de distribuir les plantes. Piculín, que va guanyar una Copa amb el Barça l'any 1991, havia estat candidat al Senat del seu país pel Partit Popular Democràtic pel districte de San Juan. Ortiz, de 2,07 i 120 quilos de pes en els seus bons temps, va passar per l'ACB a les files del Barça, el Reial Madrit, el CAI, el Festina Andorra i l'Unicaja de Màlaga i va jugar dues temporades als Jazz d'Utah.

Piculín ha estat considerat un dels millors jugadors de bàsquet llatins de tots els temps i va participar en quatre Mundials i cinc Jocs Olímpics. Darrerament, volia dedicar-se a ensenyar els joves. A jugar, imagino; no a plantar maria. Fa uns dies que el portoriqueny avisava que "enemics envejosos" volien complicar-li la vida.

dimecres, 29 de juny del 2011

Els futbolistes argentins no coneixen ni pare, ni mare, ni fills...

Mira l'entrada del Pato Abbondanzieri al seu fill en el partit de comiat al futbol. Sense paraules. I això que era un amistós.

Dwight Howard i Gilbert Arenas s'apunten al planking

Repassant els comptes de Twitter de jugadors de l'NBA que segueixo, m'he quedat astorat veient les fotografies que han penjat Dwight Howard i Gilbert Arenas, entre altres. Intrigat, he donat un cop d'ull a internet i es veu que els dos jugadors són malalts del planking. Es veu que és una moda anglosaxons, que s'esteén com l'escuma de la mà de les xarxes socials, i que consisteix en retratar-se quiet i bocaterrosa en les situacions més insòlites. La primera foto és la d'en Superman i la segona del Pistoler Arenas.



Kameni no es digne de vestir la samarreta de l'Espanyol


Realment, em meravella la paciència de la parròquia periquita amb Carlos Kameni. Crec, sincerament, que el camerunès no és digne de seguir a l'Espanyol. El porter que més cops ha vestit la samarreta blanc-i-blava encara no sé qui es pensa que és. Amenaça, cada estiu del món, en deixar el club català. Assegura tenir sucoses ofertes de mig món (que mai no quallen) i quan es donen noms de possibles compradors resulta que no saben si Kameni és blanc o negre, si és porter o central o si es nigerià o camerunès. I cada pretemporada, amb una actitud digne i de perdonavides, es reincorpora amb els seus companys.

La veritat és que l'Espanyol té un bon problema amb Kameni. Un cop queda demostrat que no el vol ningú més, el club blanc-i-blau té una darrera oportunitat de fer caixa (entre tres i quatre milions com a molt) ja que el 30 de juny de l'any vinent acaba contracte i marxaria (marxarà?) gratis. Però, és clar, la presència de Kameni al vestidor la propera temporada és una bomba de rellotgeria i més amb un paio tan seriós i disciplinat com Mauricio Pochettino.

És increïble que un jugador (que coneix la casa després de set temporadetes; dic jo) i que, per acabar-ho d'adobar és un dels capitans, aparegui i titlli l'Espanyol de club "sense ambició". No tindrà ambició macu, però fa anys que et paga el sou, porta 14 anys a Primera, té una de les millors pedreres d'Europa i s'han guanyat dues Copes i s'ha arribat a una final europea. Et sembla poc, Kameni? Com se'l poden mirar els seus companys als ulls? I que no em vinguin amb històries de motivació de grup, perquè la del camerunès va ser una rajada egoista.

I, ara, un cop més hem vist la mateixa peli. No hi ha ofertes i ara Kameni admet que es quedarà a complir l'any que li queda. Això sí, apunta que encara queda una setmana per escoltar. Escoltar què? Cants de sirena? L'Espanyol no s'ho mereix. Necesasita sumes i no restes.

Fart de veure les mateixes imatges d'Alexis a TV3 un cop i un altre

Si ja és pesat seguir un fitxatge, si ja és poc engrescador que el xilè Alexis Sánchez s'incorpori al Barça per una milionada (quan Juan Mata costaria la meitat i, a més, coneix la Lliga), la situació es fa més feixuga si connectes TV3 per seguir l'evolució del traspàs del jugador de l'Udinese.

Posis el programa que posis, sigui els TNs, les rodes del 3/24, l'Esport Club... sempre apareixen les mateixes imatges del xicot. Un cop i un altre. Sense descans. Sense interrupció. Sempre. Déu, si te les puc dir de memòria: arrenquen amb la jugada que fa l'amic Alexis vestint de blanc des del mig del camp i acaba marcant, una celebració amb els braços en creu amb petó final... Que comenci la Copa Amèrica d'una vegada i es renovi el parc d'imatges.

Perillosa Fórmula: PP + València + Ecclestone


Encara no han arribat a la Moncloa i ja ensenyen la poteta.

Ràdio València assegurava que el traçat semi urbà de de la capital del Túria volia ser seu oficial i única de la F1 a l'estat espanyol abandonant el Gran Premi d'Europa que acull per passar a organitar el Gran Premi d'Espanya que és propietat del Circuit de Catalunya des de 1994. Per tant, a Montmeló no hi hauria Fórmula 1, a partir de l'any vinent, malgrat hi hagi contracte fins el 2016 i data per a la prova de l'any vinent: 20 de maig de 2012.

M'agradaria haver estat en aquesta suposada reunió de la qual informa la SER valenciana i a la qual s'hauria arribat a un acord verbal per prorrogar la concessió al deficitari traçat urbà fins el 2021 a canvi de 18 milions d'euros l'any retocables segons l'IPC estatunidenc. No sabrem què passarà, però ja aviso que el binomi PP-Ecclestone és perillós. I més si tenim en compte que ningú dubte que Mariano Rajoy serà el nou president estatal. Catalunya es tornarà a quedar amb un pam de nas davant de la injecció econòmica que tornarà a rebre el Levante Español (com diu Intereconomia) que no es vivia des de les èpoques d'Aznar.

A l'amic Ecclestone li hauran promès la lluna en un cove ja que al britànic sempre li ha encantat fer negocis amb el PP. Un partit que, a València, malgrat presentar a les leccions més imputats que mai han aconseguit augmentar la majoria política. Ecclestone, que sempre ha fet negocis amb Alejandro Agag del qual n'és soci, s'ha portat molt bé amb el PP. Només cal recordar com al maig de 2007 va vincular la F1 a València a canvi de la victòria popular. No li calia. Amb uns quants trajes n'hauria tingut prou.

Les imatges de les prostitutes de Jonathan Dos Santos


Aquest és el vídeo de la càmera de seguretat de l'Hotel Quito de la capital equatoriana en el qual vuit jugadors de la sub'22 mexicana que havia de jugar la Copa Amèrica a l'Argentina a partir de divendres han estat expulsats de selecció nord-americana. L'habitació de la festa va ser la 109 que ocupava el blaugrana Jonathan Dos Santos i en la qual es van trobar els condons fets servir.

Com els jugadors van denunciar un robatori a les seves habitacions, el gerent de l'hotel ha fet públic el vídeo de les càmeres de seguretat en el qual espot veure l'utiller de la Tri entrant a l'hotel amb quatre "mujeres de vida galante" com diuen allà. Les noies van entrar a les 22:45 de dissabte a la nit, es va dirigir a l'habitació 109 i en van sortir a les 10:07 de l'endemà.

Els vuit jugadors de Mèxic haurien d'estar en molt bona forma, perquè cap a les 3:15h de la matinada, les noies van haver de demanar reforços i van entrar més prostitutes a la festa. Els jugadors, que han admès els fets, es quedaran sis mesos sense ser convocats per Mèxic i hauran de pagar 3.000 euros de multa. Presumptament, les noies els van prendre iPods i iPhones.

PS: M'encanta això de mujeres de vida galante...

dimarts, 28 de juny del 2011

Guti i Gago disparen contra el cor del Madrit


Sense pèls a la llengua. Si només fa uns dies que Fernando Gago deia a l'Argentina que "el Barça és el millor equip de la història", que "avui en dia és molt superior al Reial Madrit", que "era impossible derrotar-los" i que l'afició del Bernabéu "no se n'adona", Guti també ha demostrat no tenir pèls a la llengua. Veurem quan triguen a obligar-lo a disculpar-se però, de moment, el jugador del Besiktas ja ha deixat algunes perles. Que si "Cristiano Ronaldo no dóna la talla en els partits importants", que si "Messi és millor que ell", que si "el Barça ha explotat amb la pedrera i nosaltres no la cuidem", que si "gastem més diners en fitxar jugadors que en fabricar-los", que si "em mereixo un homenatge", quei PIM, que si PAM.

PS: En els dos casos no es pot parlar de resentiment, sinó de veritats objectives...

Dirk Nowitzki truca Rudy per beneir el fitxatge de l'ex de la Penya


Dirk Nowitzki, el millor europeu que ha jugat mai a l'NBA (sobretot pel pes específic i el lideratge del de Wüzburg en la franquícia de Dallas) ha donat el seu vist-i-plau pel fitxatge de Rudy Fernández pels Mavs. L'MVP de les darreres finals de la millor lliga de bàsquet del món ha trucat el mallorquí per felicitar-lo per la seva incorporació. A l'ex de la Penya li ha assegurat que està convençut que "podrà ajudar molt" els texans el proper curs, s'ha mostrat "encantat" de poder convertir vestidor amb "un altre europeu" i ha assegurat confiar en què "encaixarà" perfectament en els esquemes dels campions de l'NBA.

Javi Rodríguez i el dolent de la Momia

Creus que s'assemblen força Javi Rodríguez, el colomenc del Barça de futbol sala, i l'actor que dóna vida a Imhotep, el dolent de la Mòmia?



Barack Obama es compara amb Messi

Atenció als darrers segons del vídeo. Els Colorado Rapids han visitat la Casa Blanca com a campions de la MLS. En la recepció, l'equip de Denver li ha ofert a Barack Obama, el president dels EUA, una samarreta de l'equip i li han aclarit que el 10 era el número reservat als líders. L'home més poderós de la terra ha contestat "com jo o com Leo Messi". "Estem al mateix nivell", ha dit tot fent broma.

La Central Lechera, orgullosa amb l'Opel Varane


Algú dubte de poder de la premsa? Fa un parell de setmanes, el nostre bon amic Raphael Varane era un desconegut per a tothom. El franceset jugava de central al Lens i en Florentonto ha decidit fitxar-lo. Es veu que per consell de Zinedine Zidane, que fa temps que cobra una mortedara sense fotre brot, han portat el xicot amb nom de monovolum d'Opel. Ara, la Central Lechera l'ha de promocionar. Ja el venen com el central de la propera dècada, sense saber que aquest títol està reservat pel portugès del Chelsea David Luiz. Les entrades al google amb el seu nom s'han hagut de multiplicar per mil. Orgullosos, defensen que només han pagat 10 milions per a un meló per obrir. Això sí, el noi té una planta bàrbara tot i que penso que li falten quilos i mala llet. Fernando Hierro li hauria de donar algunes classes. O Pepe. Uns els compren i altres els fan: com el Barça o l'Espanyol. Per cert, Mourinho està desconcertat perquè Varane no és turc. El franceset, que fitxen per sis temporades, segurament era del Madrit des de plancó...


PS: Molt seguidor de son pare. Ens recorda en TC, l'amig negre d'en Magnum que duia un helicòpter a la sèrie.

Iker Muniain, Príncep del Barri

Així celebra el títol de campió d'Europa Sub'21 en la foto que ha penjat al seu Twitter. "Enlloc com en el barri", escriu el navarrès. Per cert, sembla que estiguin a punt de ser entrevistats per Callejeros...

dilluns, 27 de juny del 2011

El sexe dèbil?

Una noia s'enfronta a una desena de brètols que volen voltejar el seu cotxe durant els incidents a Vancouver per la derrota dels Canucks en el setè partit de la final de l'NHL contra els Bruins de Boston... Sexe dèbil?

Fantasma De Gea


Qui hi ha sota el llençol? Uhhhh No és un fantasma. És David de Gea que és el nou porter del ManU. Una entitat com els diables vermells no té cap altra solució per evitar que la premsa capti imatges del relleu de Van der Saar. Els recomano que consultin tonadilleres, folklòriques, toreros i altres subproductes hispànics que s'afanyen a no rebentar exclusives en les seves bodes, saraus, defuncions...

FC Barcelona: només 17 títols?

El gran titular de la premsa d'aquest dilluns és que el FC Barcelona ha registrat, en els seus 112 anys d'història, el millor balanç de títols amb 17 en una campanya. Se supera l'anterior marca, de la temporada anterior, que estava fixat en 15.

Són:
Futbol: Lliga, Champions i Supercopa d'Espanya
Bàsquet: Lliga, Copa, Lliga Catalana i Supercopa d'Espanya
Handbol: Lliga, Champions, Lliga Catalana i Lliga dels Pirineus
Hoquei: Copa i Copa Continental
Futbol sala: Lliga, Copa d'Espanya, Copa i Lliga Catalana
Futbol femení: Copa

Ara bé. Donem la volta a aquest exitós part múltiple que ha donat a llum 17 copes. Què hauria passat si el Barça d'en Pep hagués guanyat la Copa a Mestalla, si el Barça de bàsquet no s'hagués empanat contra el Panathinaikòs en els play off abans de la Final Four dissenyada pels blaugrana, si l'hoquei s'hagués comportat com fa normalment sense les destitucions a la secció....

El títols poden ser 18 si, curiosament, el beisbol guanya la seva primera Lliga. De moment, els blaugrana són líders a manca de tres jornades. Deixant de banda els èxits en les categories inferiors com ara el Juvenil A d'Òscar Garcia que ha fet el seu particular triplet amb Lliga, Copa de Campions i Copa.

La baralla (?) entre el lleó i l'home més fort del món

Si determinats diaris col·loquen els toros a les pàgines d'esports (?); jo puc explicar-te la presumpte baralla entre l'egipci Al Sayed al Essawy i un lleó que s'ha fet (quin verb hauria d'escriure? disputat, celebrat, representat...) al país dels faraons aquest diumenge. Resulta que en Al Sayed volia demostrar al món que en l'Egipte post-Mubarak es poden fer coses interessants i, per això, avisava d'un espectacle formidable: la lluita d'un home contra la bèstia.

A l'hora de la veritat, el duel va fer pena. El lleó, que resulta que fa uns mesos que és propietat del senyor Al Sayed no només havia dinat i sopat sinó que el felí només volia fer una migdiadeta. De fet, un dels treballadors de les instal·lacions de l'home més fort del món, el lleó havia estat tres dies sense menjar i, hores abans, li havien donat un ruc sencer.

De cop, apareix el suposat gladiador (esplèndida planta) armat amb una mena de llança i una cosa que recordava un escut del peplum. Quatre suposats atacs i l'Al Sayed que és declarat campió enmig dels crits de covard dels turistes que ell mateix els havia pagat els autocars fins la gàbia on hi havia el temible rei de la selva que, per fi, va poder fer una becaina. Era a 200 quilòmetre d'El Caire.


Dani, amb una escopeta per Vilassar de Mar...


A Vilassar de Mar estem de Festa Major. Al costat del camp de futbol del Xevi Ramón cada any, per Sant Joan, s'hi aplega una fireta d'atraccions modesta però entranyable. El gran protagonista del cap de setmana ha estat l'encara president del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, que s'ha passat les vesprades de dissabte i diumenge tirant amb una escopeta d'aire comprimit. La veritat és que el millor president espanyolista de la història ha demostrat molt bona forma ja que, mentre el vaig estar observant, piloteta que apuntava; piloteta que tombava per desesperació del firant. Acumulant premis. Cigarreta a la boca.

diumenge, 26 de juny del 2011

Quan un tauró salta sobre un surfer...

Has vist el golàs de Giovanni dos Santos?

Aquesta matinada. El mexicans han guanyat la Copa d'Or de la CONCACAF davant els EUA.

Repassa els grans equips del món que sempre han estat a Primera


Aquest diumenge, River pot baixar a la B si no remunta al Monumental els dos gols que va endosar als gallinas els jugadors de Belgrano a Còrdova. Els Millonarios són un dels grans equips del món que mai han perdut la categoria i sempre han estat a Primera. Fins avui?

A Espanya: FC Brcelona, Reial Madrit i Athletic Club
A Anglaterra: No n' hi cap. Tots els grans han passat una temporada a la Segona
A l'Argentina: Boca, River i Independiente
A Itàlia: Inter de Milà
A França: PSG
A Alemanya: Bayern, Bayer Leverkusen i Hamburg
A Portugal: Benfica, Sporting i Porto
A Holanda: Ajax, Feyenoord i PSV
A l'Uruguai: Peñarol i Nacional
Al Brasil: Santos, Flamengo, Cruçeiro, Inter de Porto Alegre, Palmerias i Gremio
A Xile: Colo Colo

A la llista no s'inclou els equips que, en un moment donat, van estrenar Primera i encara no han baixat. A excepció de l'HSV, que va arribar a la Bundesliga el 1963; tot i ser el rival ciutadà del nostre equip de la Lliga alemanya: El Saint Pauli.

Al pobre Ecclestone se li enfonsa la F1 :)

Pobre Bernie Ecclestone. El patró de la F1 està malhumorat. El negoci se li està esconyant a marxes forçades. Cada cursa sembla el Dia de la Marmota. Ell prou que intenta que els Red Bull no guanyin, s'inventa canvis en el reglament que només fan que els seguidors es facin el-membre-un-liu i res no canvia. A vore, el resum de la temporada: Divendres, Alonso fa el millor temps que no serveix per res. Dissabte, Vettel fa la pole i diumenge ho remata guanyant.

Ecclestone, que ha d'ajudar la seva filleta a pagar la humil casa que s'ha comprat a Los Ángeles de només 100 habitacions, haurà de buscar-se noves idees. Com el Ferrari, en cursa, no guanyaria i el Ralli dels històrics Barcelona-Sitges pel Garraf, el seu caparró malpensat ja està barrinant. Pot dur els F1 a la neu, els pot fer córrer en plena revolta islàmica a veure si la lien, pot seguir ballant la dansa de la pluja cada Gran Premi, pot demanar que els Red Bull surtin a la volta 22, pot ordenar que Vettel condueixi amb els ulls embenats, pot...

Home, Bernie: fitxa en Marco Simoncelli. Igual no canviarà res, però hi haurà més emoció en pista.

Chukwudieber Maduabum i Tanguy Ngombo, noms propis del draft 2011


El draft de 2011, el de menys talent dels darrers anys, ens ha deixat dos noms imprescindibles a seguir. El primer és de Chukwudieber Maduabum, que va ser escollit en el número 56 pels Lakers i enviat a Denver ràpidament. Segurament, Kobe no sabia pronunciar el nom del jugador nigerià i va donar ordres que se'n desfessin el més aviat possible.

L'altre gran estrella de la nit és el congoleny Tanguy Alban Harris Ngombo (conegut entre els seus amics per Tanguy Ngombo). Resulta que l'NBA està investigant el draft d'aquest noi ja que va mentir amb la seva edat. D'uns tendres i verges 20 anys, resulta que el plançó ja feia temps que sabia que els Reis Mags són els pares i, conscient que la seva il·lusió era acabar a Dallas (es veu que havia sentit que els texans volien rejovenir l'equip), va amagar que el mes vinent farà 27 primaveres. Ha acabat als T-Wolves de Ricky, si és que no el castiguen els David Stern i companyia.