"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 18 de febrer del 2011

dijous, 17 de febrer del 2011

Dani Clos, improvisat corresponsal de la revolta de Bahrain


Primer va ser Tuníssia (gran treball del periodista Nicolas Valle de TV3), després va ser Egipte (genial el periodista Joan Roura de TV3) i ara ha arribat el torn a la monarquia autoritària de Bahrain, amb permís dels libis que ja s'estan cansant de 42 anys de dictadura d'un Gaddafi que va intentar comprar la Juve i el Milan. A Bahrain, però, es donarà el tret de sortida al Circ 2011 de Bernie Ecclestone i la comunitat internacional (també l'esportiva) mira amb preocupació els esdeviments al país més petit dels Emirats Ârabs. Una revolta àrab que, a més, té l'ingredient de les picabaralles internes entre les dues branques més poderoses de l'Islam. Els sunnites i els xiïtes.

Però els mitjans de casa nostra estan d'enhorabona. Compten amb un improvisat corresponsal de guerra. Es tracta del pilot barceloní de la GP2, Dani Clos, que ha explicat a diferents mitans com està la situació. Ha escoltat trets, ha vist tancs, ha presenciat baralles des de la finestra del seu hotel i ha explicat que, com la GP2 Asia s'ha anul·lat, de moment, no pot sortir del país. Ara per ara, s'està negociat per allotjar els pilots que són a Bahrain a uns hotels més allunyats del centre de la ciutat. S'està pareparant el trasllat i s'està lligant una forta escorta. I és que els pilots són un reclam molt llaminer per sortir als TNs del món. El d'Audi té ganes de marxar.

PS1: Com és que ja és un misteri saber si els dictadors Ben Ali i Hosni Mubarak segueixen respirant? Curiós que quatre dies després de les revoltes als seus països s'estigui especulant amb les dues morts.

Chakvetadze dóna l'ensurt a Dubai


La tennista Anna Chakvetadze dóna l'ensurt en perdre el coneixement durant el partit que l'enfrontava a la danesa Caroline Wozniacki a Dubai. Afortunadament, la russa ha aconseguit recuperar-se i no s'ha hagut de lamentar danys.

El Wakapetó i la crisi de la Penya o del Fraikin

Qui ho deia que el món està molt (però que molt) mal repartit? Mentre els jugadors i l'staff del primer equip de la Penya (un equip català, històric, amb enorme solera, amb una gran feina amb les criatures i amb un dels millors palmarès d'Espanya) han accedit a cobrar la meitat del seu sou mentre es mira d'eixugar el dèficit de l'entitat badalonina xifrat en 15 milions, mentre els jugadors del Fraikin Granollers (un dels líders de l'ASOBAL) els deuen més de 250.000 euros, resulta que el Wakapetó ha estat taxat en 1,5 milions d'euros!

Hi ha diferents teories sobre la publicació de la Wakafoto al Twitter i al FB de Gerard Piqué:
1) Ordre directe de Guardiola.
2) Voluntat de la parella de moda de no voler entrar en una subhasta rosa.
3) La intenció de rebentar una possible difusió de la foto de l'aniversari del defensa i de la cantant sense el consentiment dels guapos del carrer Muntaner.

Sigui com sigui, si la voluntat era satisfer i silenciar els voltors roses, el tret els ha sortit per la culata. Hi ha més interès que mai pel Wakapetó. Segons aquestes informacions, el contacte labial es pagaria (especialment a Amèrica Llatina) a 1,5 milions d'euros. Sembla que hi ha uns paparazzis que tenen deu fotografies de Piqué-Shakira petonejant-se i en actitud carinyosa. Seria la quantitat més alta mai pagada per unes imatges d'aquesta naturalesa.

Home, la Penya podria mirar de vendre aquesta imatge, no?

Sí. El iaiete és en Robert de Niro.

Pipi Estrada, el Wakatwitter i MHYV

El presumpte periodista esportiu Pipi Estrada ha apuntat, aquest dimecres al migdia, que "según el Wakatwitter de Piqué, todos los futbolistas desde Primera hasta Tercera siguen MHYV".
Ja hem comentat aquest gran programa en més d'una ocasió quan han mencionat futbolistes (Guti és un clàssic de les presumptes pretedentes), Drenthe (que ha arribat a entrar per telèfon al plató per defensar el seu bon nom) o altres als quals se'ls ha obviat el nom. Afortunadament pels seus familiars. Perquè tinguis una idea d'aquest format televisiu, aquesta mossa (una tal Jacky) va aconseguir el seu gran objectiu: ser portada d'Interviú. Per cert, encara no sé si és una de les exs d'Eto'o i ara està amb Drenthe, si és una ex de Drenthe i està amb Eto'o, si està amb els dos a l'hora, o si Drenthe i Eto'o estan junts!

PS1: Segueixo defensant i abanderant la proposta d'aconseguir que CR7 es presenti a tronista. És el candidat perfecte.

El Barça demostra que és humà

1) Avui és el dia en el qual s'han de rescatar tòpics. Que si queden 90 minuts, que si toca remuntada, que si el Camp Nou decidirà, que si el resultat no és tan dolent...

2) El FC Barcelona demostra que és humà a l'Emirates (2-1) i es deixa remuntar un partit, que tenia controlat, en només cinc minuts. Valdés es disfressa de Kameni i encaixa un gol típic del porter de l'Espanyol i Arxavin perd el respecte a la defensa del Barça. Els blaugrana van donar una exhibició a Londres però es van confiar en excés. Dos contracops, dos gols. No deixa de ser una anècdota.

3) És una excusa de mal pagador parlar dels àrbitres, però...

4) Deu partits sense Carles Puyol, només dues victòries. Casualitat?

5) En el partit de tornada al Camp Nou de l'eliminatòria anterior contra l'Arsenal, Messi va fer quatre gols. Segueixo pensant que el Barça és immensament superior a l'Arsenal. El problema? pensar-se que com Busquets, Abidal Piqué estan en un moment de forma excepcional, ja ho resoldran ells. No és això, nois. No és això.

6) Dues ensopegades consecutives contra dos estils totalment diferents. Sporting i Arsenal. Reflexions?

dimecres, 16 de febrer del 2011

Rajon Rondo o com espiar el temps mort dels rivals


El base genial dels Celtics, Rajon Rondo, va intentar infiltrar-se en un temps mort dels Heat de Miami en el partit que els enfrontava diumenge a la nit i que vaig tenir la sort de veure en directe. El jugador dels del Garden es va endur alguna carícia de LeBron James i del seu escuder Zydrunas Ilgauskas.

Una estàtua de Jordan a Dubai amb un error imperdonable!


A Dubai han decidit realitzar una estàtua dedicada al millor esportista de la història que, fins que es demostri el contrari, és Michael Jordan. El jugador dels Bulls de Chicago, que en el seu moment va tenir l'honor de ser la persona més coneguda del planeta, va lluir en la seva carrera els dorsals 23 (el mític) i el 45. Però a Dubai no ho sabien. Total? Un MJ amb el 32 apareix pels Emirates. En aquest cas, l'ordre dels factors sí que altera el producte!
Will Perdue, que duia el 32 en aquells Bulls màgics, no ha d'entendre res.

dimarts, 15 de febrer del 2011

Una enganyifa anomenada Arsenal!

Hi ha dues persones que vull conèixer en el món del futbol. El paio capaç d'enganyar l'Espanyol fent que el club català pagui sis milions d'euros per Sergio García i l'encarregat de comunicació, màrqueting i propaganda de l'Arsenal. Al conjunt de l'Emirates només hi ha una realitat i una promesa. I aquesta realitat és Cesc Fàbregas. I la promesa: Samir Nasri. Com ens agrada el franceset! La resta... fum!

A vore, l'Arsenal, digue'm-ho d'una vegada, no és res més que una Escola de Tecnificació. Una Escola de Futbol que, admete'm-ho, és vistosa. Però, amb això, no es va enlloc. El sobredimensionat Arsene Wenger serà un gran home a l'hora d'olorar talents (que el posin a la secretaria tècnica), serà un autèntic pare pels jugadors, serà un enamorat del futbol ofensiu però un equip de talla mundial com són els gunners no poden estar mai de la vida cinc anys sense guanyar un sol títol! Jo no sóc partidari de tallar el cap a l'entrenador a les primeres de canvi i sóc el primer en celebrar la paciència que té el Wigan amb el lleidatà Robert Martínez, però cinc anys de sequera són cinc anys de sequera. Igual el lloc de Wenger no és a la banqueta, oi?

Hi ha qui té els pebrots de comparar el model Barça amb el model Arsenal. Avui, l'únic equip que pot tenir l'orgull de dir que juga com els de Pep Guardiola és el Vila-real. I ningú més. D'acord que els londinencs juguen alegrement a l'atac, que tenen una àgil i atractiva circulació de pilota (un cop més gràcies a Cesc-Nasri), que tenen un bon davanter com Van Persie (quan els astres són favorables i l'holandès no s'ha lesionat cordant-se les botes)... Però aquí s'acaben les comparacions. Per tal que l'Arsenal s'acosti al Barça, els homes de l'alsacià Wenger haurien d'aprendre, primer, a defensar, associar-se, a ajudar-se, a tenir fam, a treballar, a fer molts quilòmetres i a robar pilotes. Com fa el Barça. Com comencen a fer Villa, Messi i Pedro: els primers defenses blaugrana.

Creus que és penalti? (Boníssim)

Com s'atreveix l'àrbitre a xiular penal en aquesta jugada?

Contador: la pandereta espanyola torna a sonar

És fantàstic! Un cop més, la panderta espanyola s'ha deixat escoltar amb tota nitidesa, aquest dilluns a la tarda, i el ciclista Alberto Contador no ha estat sancionat per Reial Federació Espanyola de Ciclisme. El de Pinto podrà prendre part a la importantíssima Volta a l'Algarve amb el Saxo Bank que arrenca ja. El madrileny, però, estarà d'allò més vigilat i veurem si és capaç de fer 30 quilòmetres seguits. Ara caldrà estar atent per assabentar-se si la caça al trampós segueix. Veurem si la Unió Ciclista Internacional i l'Agència Mundial Antidopatge recorren al TAS la pantomima espanyola. Per si de cas, la caverna ja ha d'estar preparant arguments per denunciar un atac a Espanya. I la Federació Espanyola de Ciclisme emet aquest curiós comunicat. Què en penso? Que Contador haurà dit que si no el deixen tranquil, obrirà la boca i que sigui el que Déu vulgui. I a ningú li interessa res d'això! "Tolerància zero", deia en Lissavetzky.

PS1: UI, no escolto el yo soy español, español.... I jo afegeixo que los catalanes nos paguen hasta el clembuterol!

PS2: No passa mai res. Ni per 50 pictograms de clembuterol (una quantitat molt petita), ni pels 14 vestits del Curita Camps a la Generalitat Valenciana (una quantitat molt petita), ni pels vots adulterats a Florida (una quantitat molt petita) que van dur a la presidència dels EUA George Bush, un dels criminals més grans de la història., ni per la cadena d'errors (molt petits) que van deixar sense condemna el presumpte assassí de la nena Mari Luz. Al magistrat, per cert, que es va oblidar de dictar sentència el van condemnar a una quantitat molt petita. 1.500 euros de multa.

La dona de Vargas (Almeria) se l'estima o el vol matar?


Aquí els postres del jugador del conjunt andalús que li ha preparat, segons twitteja, la seva esposita per quan es desperti de la migdiada! Atenció als mitjons, a les calcetes o als calçotets que hi ha al costat del platet que endraparà l'amic Fabian Vargas. La festa del sucre!

I després resulta que el Power Electronics València acomiada el seu jugador Jr Giddens (que encara no havia debutat amb els de Pesic) per ensenyar al seu twitter els seus esmorzars light!


Segur que els dos es prenen el tallat amb sacarina!

Raül Agné, amb dos collons

El pa de cada dia. La lluita per defensar allò que és nostre. La nostra llengua amb la qual estimem, pensem i ens expressem. I la caverna encara l'atacarà. Molt bé, Raül. El tècnic del Girona (i l'he entrevistat en més d'una ocasió) té dos collons. La millor frase? "Da igual? no. No da igual, con el rollo. No hay rueda de prensa". Que n'aprenguin! Que n'aprenguin els polítics! El tècnic de Mequinensa, un "anormal" més per a la col·lecció de Mariano Rajoy!

Ronaldo (el bo): Hipotiroïdisme o golafreria?

L'exblaugrana Ronaldo (el bo, el Fenomen) ha deixat la pràctica activa del futbol abans del que estava previst que, d'altra banda, era al final d'aquesta temporada. El sobrepès alarmant que ensenya l'exblaugrana ha posat punt i final a la trajectòria del millor davanter de la història. Millor davanter en el sentit d'atacant modern: tot velocitat, tot potència i tot força. Ara, el brasiler assegura que no pot ni pujar les escales de casa seu (no té ascensor) sense ofegar-se. En la roda de premsa de comiat anuncia que els metges del Milan van descobrir que la causa del seu sobrepès és l'hipotiroïdisme i que no es pot prendre medicaments perquè donarien positiu en un control antidopatge... Home, si això és cart, saben greu les moltes bromes que hem fet sobre el brasiler, però...

És curiós que no parli ni de la seva mala vida, ni de les orgies, ni de les festes (com la de Castelledefels després del Barça-Depor, recordes?), ni de la seva poca disciplina, ni de la seva vida poc ordenada... Ronaldo i els seus secretismes. Que si les dones que fumen que l'acompanyaven i que després resulta que tenien titola, que si els fills que li apareixen qual torero del DEC, que si les misterioses convulsions al vestidor abans de la final del Mundial de 1998 contra França...

Ens quedem amb un dels millors gols de la història del futbol:

Un llamp cau en ple matx de la lliga colombiana


Partit entre La Equidad i l'Atlético Nacional. No podem oblidar la descàrrega elèctrica que va matar el massatgista de Racing de Avellaneda