"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 14 d’agost del 2010

Raúl progressa adequadament amb l'alemany



"Hallo, guten Tag, tschüs' (Hola, Bon dia, adéu). 'Rechts, Linie, Ball' (dreta, línia, pilota)". L'Erasmus de Raúl a Gelsenkirchen funciona d'allò més bé gràcies al seu nou millor amic: Metzelder. Repeteixo: Sort, campió. Al Bernabéu t'han tractat com un drap brut.

Qui és el pare?

Buf. De vuit mesos? La foto és d'aquest divendres així que, ben aviat, el bebè vindrà al món!

divendres, 13 d’agost del 2010

Del Mundial Homeless al ManU


Hi ha diferents competicions esportives, com a mínim, curioses. La lliga vaticana de futbol, les olimpiades gais, el mundial de futbol de sense sostre... Quan et dius Alex Ferguson, quan ho has guanyat tot amb els red devils, quan t'han fet sir i quan portes més anys que les portes de les piràmides al Teatre dels Somnis et pots permetre alguna extravagància de tant en tant.

L'escocès ha incorporat el davanter portuguès Tiago Manuel Dias Correia, conegut com a Bebe, que arriba al Manchester United procedent del Vitoria Guimaraes de la lliga lusitana. Es desconeix el que ha costat la incorporació del jove de 20 anys. La història d'aquest xicot és curiosa. Va créixer als carrers de Lisboa, va viure en un orfelinat i va ser un rodamón que va arribar a formar part de la selecció portguesa en el Mundial de Homeless de 2008. La persona que sap menys de futbol del món, Carlos Queiroz, ha recomanat el fitxatge a Ferguson de qui en va ser ajudant.

Bebe va signar per cinc anys amb el Vitoria i només set setmanes després ha fet les maletes cap a un dels equips més poderoso de la terra. Si Ferguson l'encerta, serà un geni. Sinó, li plouran les crítiques. Realment, la vida pot canviar en un instant. Veurem.

El Jefecito, peça fonamental per a Guardiola


Des de l'Argentina, situen el Jefecito Mascherano al FC Barcelona. Per fi. Ja era hora! M'encanta aquest home. Hi ha diferents raons que em fan creure que el rumor pot ser cert. Primer, que l'argentí ja no sap com dir que vol vestir de blaugrana, segon que ja s'ha acomiadat, indirectament, de l'afició del Liverpool, tercer que els reds ja han fitxat el seu recanvi (el danès Poulsen), quarta que ens traurem del damunt Hleb que marxaria en direcció Anfield, cinquena que és l'home que necessitem. Sisena: crec que el migcampista està tip de Rafa Benítez que se'l vol endur a l'Inter. Arribaria a canvi de 15 milions d'euros i el bielorús i Pep Guardiola ja faria dies que hauria donat el seu OK a l'operació. El capità de l'albiceleste seria el tercer gran fitxatge després dels de Villa i Adriano.

Ja vaig dir que Zeks no era necessari aquesta temporada. Amb la marxa del gran, enorme, Touré Yayá es necessitava un migcentre defensiu amb les garanties suficents per substituir la brutal feina que feia l'ivorià i donar un xic d'alè a Sergi Busquets. Insisteixo en què el Barça, si qualla l'opció Mascherano, només li quedaria per cobrir un lateral dret i un davanter centre de garanties entenent que el Guaje jugarà per l'esquerra.

Mascherano, que de tant en tant marca algún gol, és un prodigi físic, sacrificat, no treu malament la pilota i gairebé mai arriba tard al tall. Té un acceptable cacau des de fora de l'àrea i li sobren cor i caràcter. És una autèntic líder dins i fora dels terrenys de joc i és íntim d'un Messi amb qui els uneix el mateix perfil de caràcter. Només una cosa, el Jefecito, a vegades massa contundent en les seves entrades, haurà de vigilar ja que les entrades a la Lliga espanyola no es mesuren igual que a la Premier per part dels àrbitres.

Per què li diuen Jefecito?
El capità de la selecció argentina va jugar per River. Amb els Millonaries va heretar el número (5) i el malnom del jugador a qui rellevava, el Jefe Leonardo Rubén Astrada. Va complir amb escreix amb el conjunt de Bs As.

El 'Lleó Indomable' basc entrenarà a Eto'o al Camerun


Ens divertirem. T'ho prometo. El basc Javi Clemente i l'exblaugrana Samuel Eto'o faran una estranya parella a la selecció del Camerun. Després del fracàs dels Lleons Indomables al Mundial de Sud-àfrica, la federació camerunesa ha decidit que es necessitava un cop de timó per substituir el pèssim comportament del gal Paul Le Guen que encara no sap que Eto'o és un davanter centre pur. I han mirat cap a Barakaldo! Clemente s'endurà com a segon entrenador a Manolo Sarábia i, en principi, el contracte serà per a dos anys. Fins a la propera Copa d'Àfrica. Clemente, que ha entrenat un munt d'equips a la lliga espanyola i a la selecció estatal, té experiència internacional a les banquetes de l'OM i de la selecció Sèrbia. A punt va estar de convertir-se en la bomba nuclear iraniana quan ja tenia aparaulat el seu compromís amb la federació del país dels aiatolàs. Al final, la proposta no va quallar ja que el de Barakaldo volia quedar-se al País Basc (amb la família i els néts) i visualitzar via satèl·lit els trepidants partits de la lliga iraniana. Clemente ja ho té tot lligat i estamparà la seva signatura en el contracte si no hi ha una oferta de la lliga espanyola de darrera hora. Eto'o i Clemente. Buf.

dimecres, 11 d’agost del 2010

Mor Antonio Pettigrew


La Universitat de Carolina del Nord ha informat que, aquest dimecres a la matinada, ha estat trobat mort a l'interior del seu cotxe Antonio Pettigrew als 42 anys d'edat. Pettigrew, que treballava com a entrenador assistent de l'equip d'atletisme d'aquesta universitat, va ser campió del món dels 400 metres l'any 1991 a Tòquio. També va ser or a Sydney en el relleu estatunidenc dels 4x400. Medalla que va perdre, vuit anys després, després d'haver admès haver pres substàncies prohibides. Es desconeixen les causes de la seva mort. Descansa en pau!

Anota, tot solet, 105 punts en un matx!


Durant l'estiu, als Estats Units es creen moltes lligues que són seguides amb un gran interès per veure nous talents per a la millor lliga del món. Són tornejos en els quals es barregen jugadors de l'NBA, de l'NCAA i dels High Schools. Una de les competicions amb més prestigi és el Watson Gleason Playground que es juga a Nova York. El gran protagonista de la lliga d'estiu ha estat Corey Fisher, jugador dels Villanova Wildcats. Fisher ha anotat, tot solet, 105 punts! A més, ho ha fet amb uns percentatges espectaculers: 23 de 28 en tirs de tres punts. El jugador, que té una mitjana de 13,3 punts a la lliga universitària, va convertir, dissabte, 33 punts en la primera meitat i 72 en la segona. El seu equip va anotar 138 punts. Per tant, el de Villanova va fer el 76% dels punts i només en va deixar 33 a la resta de companys.

Planten el Big Cactus al Garden de Boston


Shaquille O'Neal és el nou fitxatge dels Celtics de Boston per a les dues properes temporades. El gegant, als seus 38 anys, comença una nova etapa professional. Tothom sap de l'enemistat que manté amb Kobe Bryant. L'escorta dels Lakers té cinc anells de campió mentre que el Gran Aristòtil o Big Cactus només en té quatre. Per tant, Shaq signa per un equip guanyador i amb la il·lusió de convertir-se en el segon jugador de la història de l'NBA en proclamar-se campió amb els dos grans rivals de la millor lliga de bàsquet del món. El primer en aconseguir-ho, amb les samarretes dels Lakers i dels C's, va ser Clyde Lovellete l'any 1964.

O'Neal, que durà el dorsal 36, no ha amagat que el seu gran ídol va ser el llegendari Bill Russell que va aconseguir 11 títols amb la samarreta verda dels del Garden. El gegant de Nova Jersey és conscient que, a la seva edat, haurà d'assumir el rol de pivot suplent però les opcions de guanyar l'NBA i els tres milions de dòlars que ingressarà han estat incentius més que suficients per posar-se a les ordres de 'Doc' Rivers. El tècnic es felicita per haver sumat quilos a la pintura, fet indispensable per guanyar partits a l'NBA.

Quan la culpa del positiu por dopatge és de l'anglès


El nedador cordovès Rafa Muñoz ha aconseguit, aquest dimarts a la tarda, la medalla d'or en els 50 papallona dels Europeus de Natació de Budapest. El nedador ha passat per un autèntic calvari a conseqüència dels seus èxits a la piscina. No va digerir les medalles, la Federació Espanyola va argumentar que travessava una forta depressió i va estar a punt d'engegar-ho tot a rodar. Volia prendre's un any sabàtic (una cosa molt perillosa per a un esportista d'elit) i va arribar a donar la volta a Espanya en una caravana amb els seus amics. Després, ben aconsellat, va reprendre els entrenaments. Això sí, va haver d'emigrar a Marsella ja que a la seva Còrdova natal no hi ha piscines de 50 metres.

Fins i tot va rebre un positiu per dopatge que, al final, la FINA ha perdonat. El cordovès va ser víctima de l'anglès. O això és el que alega. L'AMA (Agència Mundial Antipoatge) ha creat l'Adams. L'Adams no és res més que un test per internet en el qual l'esportista està obligat a donar les adreces en els llocs en els quals es trobarà, quan no competeixi, per tal d'estar localitzable i preparat per rebre, en qualsevol moment, un control sorpresa. Cada 90 dies han d'omplir l'Adams i es considera positiu si no s'envia la resposta per internet a la tercera vegada. Muñoz va esgrimir que no es va presentar perquè les cartes venien en anglès i la seva mare no el sap!

dimarts, 10 d’agost del 2010

El piscinasso més bèstia del futbol

Sort que no hi havia cocodrils al fossar!

Per què César Jiménez no denuncia Luis Figo?


La justícia ordinària acaba de condemnar l'argentí Mauro Camoranesi (que vesteix la maglia azzurra de la selecció italiana) a pagar 50.000 dòlars al jugador Roberto Pizzo per haver-li fet una brutal entrada l'any 1994 que va acabar amb la vida esportiva de l'aleshores jove esportista. Camoranesi i Pizzo disputaven un derbi corresponent a la segona divisió argentina entre l'Aldosivi i l'Alvarado. Pizzo, gràcies a la planxa de Camoranesi, es va haver d'acomiadar del futbol.

En canvi, al traïdor Luis Figo no li ha passat res de res. El 16 de gener de 2005, el gran Judes va lesionar de per vida el jove César Jiménez que debutava amb el Real Zaragoza en partit de Lliga. L'entrada del portuguès va ser esfereïdora i el jove d'Àvila va haver de plegar sense haver pogut superar, encara, els dolors i les inflamacions del seu malmés genoll esquerre que va patir un trencament dels lligaments creuats anteriors. El pobre xicot va estar dos anys de la seva vida intentant tornar a sentir-se futbolista, va passar per quatre operacions però, a contracor, va haver de llençar la tovallola. Figo mai li va dir ni ase ni bèstia, encara que es va dignar a viatjar a un hospital de Saragossa per visitar-lo. Això sí, obligat pel Reial Madrid. En el moment d'acomiadar-se, el Gran Judes li va etzibar que no es pensés que el trucaria cada dia. Si la situació hagués estat a l'inrevés...el pobre César Jiménez estaria, avui, encara al talego!

Gran video d'Aragon TV

Apostes?


Fem apostes. Vinga!
1.- Quants cops creus que el francès Eric Abidal haurà d'explicar com fa ell el Ramadà? El jugador del FC Barcelona crec que ja ho ha dit un centenar de vegades per activa i per passiva. Però, un any més, s'acosta el mes més important pels musulmans (Abidal, com Ribéry, ho és per via vaginal. És a dir estan casats amb dones de l'Islam) i arrencarà dimecres o dijous depenent de la lluna. És clar, caurà en ple agost, amb altes temperatures i amb el kenyata de pretemporada. Tornarà a dir que ell ho fa els dies de descans o quan acaba el calendari de competicions? Que ell i Keita tenen un seguiment especial per part dels metges del Barça?
2.- Quantes lesions musculars acumularà De la Peña? Sempre he defensat la màgia del migcampista de l'Espanyol... però mai el voldria al meu equip. Des que vesteix la samarreta blanc-i-blava encadena lesió muscular rere lesió muscular. Quants partits seguits jugarà? Quan es lesionarà?
3.- Quan trigarà el Bernabéu a xiular Kaká? Fixa't que no pregunto si el xiularan sinó quan ho faran. El brasiler no ha arrelat a Madrid i, juntament amb Ibra, van ser les grans apostes decebedores de la temporada passada. I... seguint amb el Madrit. Quants autogols es marcarà Albiol?

Com es dirà el germà de'n Barça Beeckman?


Foto: fcbarcelona.cat

En el web del Barça s'informa d'un cas únic en el món. A la ciutat belga de Niuwerkerken, a una hora en cotxe de Brusel·les, hi ha un nen que és a punt de fer quatre mesos i que es diu Barça. Barça Beeckman. El club blaugrana assegura que no tenia constància de cap cas semblant. Es veu que el pare, estudiant d'arquitectura i que juga en aquest modest equip de futbol, i la seva mare que és infermera són uns malalts del Barça. De fet, tenien clar que si el nadó resultava ser nena (no volien saber el sexe del bebè) es diria Lona.

Però no estaven d'acord amb el nom masculí. De cop, una nit i veient un matx dels de Pep Guardiola per la TV van decidir que el seu fill es diria Barça. Avui, han de donar explicacions quan els hi diuen pel carrer... ui, quin nen més mono. Com es diu?. La família dels Beeckman ja s'hi ha acostumat però, de bon començament, els va costar. Ja veig un equip de TV3, amb en Canut al capdavant, cap a Brusel·les per fer un ampli reportatge.

Però, és clar, tenim un problema. Els joves pares belgues ja han cremat les naus. I si en Barça té un germanet? Com li posarem? Messi? Hleb? Guardiola? Campnou? Arístides Mallol? Tantsevald'onvenim? Amb lu bonic que hagués estat que l'expresident Joan Laporta hagués complert amb la promesa electoral amb la qual va guanyar les eleccions de 2003. Beckham Beeckman. Buf.

dilluns, 9 d’agost del 2010

Doctor Gasol... acosta'm el bisturí!


Hi ha jugadors que acostumen a convertir-se, mentre estan en actiu, en autèntics segons entrenadors. No és el cas de Pau Gasol. El català dels Lakers xerra sovint amb l'staff mèdic del conjunt campió de l'NBA. De fet, el de Sant Boi els recomana que facin servir les ecografies per copsar l'abast real d'una lesió d'un company. Fet habitual a Europa però no als Estats Units on aquesta mena de proves mèdiques es fan només a dones embarassades. No és cap secret que Gasol va començar a estudiar medicina, potser influït per la metgessa que té per mare i l'infermer que té per pare, però ho va haver de deixar pel ritme d'entrenaments al FC Barcelona.

Ara, i abans de marxar a Etiòpia per treballar amb nens desnodrits, Pau Gasol va entrar en un quiròfan d'aquest hospital californià per assisitr a una complicada operació de columna a una nena anglesa, Isabelle Shattuck, de només 13 anys. La noia tenia l'espina dorsal com una escala de cargol i el metge que l'havia d'intervenir, amic del català, va preguntar als pares si podia entrar a la sala d'operacions un tal Pau Gasol. La mare no hi va posar cap impediment.

Pau no volia que la seva aparició posés en perill la noia, però el metge en cap el va tranquil·litzar assegurant que, sovint, hi entren estudiants en pràctiques de medicina. Van desinfectar Gasol (des de les ungles fins els colzes) i el pivot dels Lakers es va disposar a seguir l'operació des de primera fila. Va tenir un moments delicats quan va veure l'esquena oberta de la noia i quan el metge va començar a aplicar cops de martell a l'os i a usar els cargols. Es va marejar i es va haver d'asseure però després de beure uns glops d'agua, va superar els moments crítics. Un cop recuperat, va seguir al costat de la petita i, segons el metge, va fer preguntes intel·ligents i li va assenyalar que hi havia dues vèrtebres especialment malmeses.


Després de l'operació, quatre hores, la mare de la petita es va quedar blanca quan l'equip mèdic va aparèixer per explicar com havia anat la intervenció i entre els quals hi havia un noi de set peus (com diuen als EUA). Tres setmanes després, Isabelle ja camina i juga. Això sí, amb una samarreta dels Lakers amb el dorsal 16.

Gran entrevista a un futbolista argentí

I hi ha periodistes esportius que estem a l'atur! Com pot la noia no conèixer el defensa central Rolando Flaco Schiavi. Ojut a les respostes del futbolista! Atenció també a la presentadora que va vestida de blanc que converteix Martín Palermo en el màxim golejador de la història del futbol!

Alguersuari, DJ a Barcelona



El català Jaume Alguersuari, pilot de Toro Rosso, ha aprofitat les vacances de la F1 per rendir-se a la seva gran passió: la música. Ha punxat, aquest diumenge, en el Barcelona Music Conference

i Gasol i Obama juguen el partidet pendent

Mentre la seva dona i la seva filla petita han estat amb el ciutadà Joan Carles a Mallorca, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha celebrat, aquest diumenge, el seu 49è aniversari envoltat de jugadors de l'NBA. Tot i que l'onomàstica va ser el passat 4 d'agost, ahir es van reunir a Washington grans estrelles de la millor lliga de bàsquet del món per jugar un partit amb el president estatunidenc (que passa per un dels moments més baixos de popularitat). Van ser convidats per la Casa Blanca un autèntic Dream Team: Pau Gasol, Kobe Bryant (que no va jugar per estar lesionat), LeBron James, Dwayne Wade, Carmelo Anthony i grans monstres de l'esport de la cistella com els mítics Bill Russell i Magic Johnson. En el matx hi van prendre part amics d'Obama. d'aquesta manera, Gasol i Obama han complert la promesa que es van fer fa un parell d'anys de jugar plegats. Acte seguit, es va celebrar una barbacoa (l'oficina del president no ha especificat quins jugadors s'hi van quedar) en la qual es va servir marisc del Golf de Mèxic. Gest, eminentment polític, amb el qual Obama volia mostrar la seva confiança als productes d'aquesta zona devastada pel vessament de British Petroleum.