"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 14 de juny del 2010

S'escapa un lleó perillós a Sud-àfrica



Hi ha molts candidats a fer-se amb el títol de protagonista del Mundial de Sud-àfrica que tot just acaba d'arrencar: Messi, CR9, Villa, Rooney... Però et recomano l'alemany Mesut Özil. Sempre és complicat enarbolar aquesta mena de banderes, perquè després t'ho has d'empassar si no l'encertes, però podria vaticinar que serà un dels millors tresquartistes de la Copa del Món austral. En aquesta fotografia del sensacionalista 'Bild', aquest fill d'immigrants turcs deixa ben clares quines són les seves intencions.

Imaginació i Alemanya són conceptes tan allunyats com Zapatero i Economia o Vaticà i progressisme però el jove cadell de lleó és el jugador amb més capacitat d'inventar i sorprendre que he vist en un integrant de la Mannschaft en els darrers què?... 20 anys? El combinat de Joachim Löw deixarà de ser previsible!

Jugador de clara vocació ofensiva (ja es deixa estimar pel Barça rebutjant, als seus 22 anys, una perllongació del seu contracte amb el Werder Bremen per cinc anys), gaudeix d'una esquerra màgica, d'un repertori individual fabulós, cau a les bandes, dóna la darrera passada amb picardia, disposa d'un endimoniat canvi de ritme, llegeix els espais amb una solvència allunyada de la seva joventut i mai rebutja ajudar en defensa si la situació del partit ho requereix. Defectes? No té massa gol (tot i que té un bon canó a la cama esquerra), ha de saber imposar-se en el cos a cos (marcatges massa estrictes el col·lapsen) i marxa dels partits. La seva intermitència, però, no és mental (tipus Guti, vaja) sinó física. Haurà de treballar per saber omplir de benzina els seus pulmons.

Pressió? No és en el seu diccionari. Que ha de suplir el brasiler Diego que marxa a la Juventus? Doncs es supleix. Que s'ha de substituir Ballack a la selecció alemanya? Doncs es substitueix. Atent al lleó que es passeja per Sud-àfrica.

Millora sense maquillatge?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada