"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 28 de juliol del 2010

Sport i MD patinen

Acabat el Mundial de Sud-àfrica, amb els futbolistes encara mig de vacances i amb uns Europeus d'atletisme que interessen de manera relativa, els diaris esportius afronten la seva particular canícula. Han de ser cada matí al quiosc i han de vendre. Per tant, és indiferent si hi ha o no notícia. S'ha de crear i resar perquè parlin de nosaltres. Bé o malament, se'ls en fot! T'explico com funcionen. Es reuneixen els capitostos per fer la reunió de portada (akelarre, es diu) i decideixen què obrirà el diari de l'endemà. Si ha quelcom destacable, perfecte. Si no, ens ho inventem. "Amb qui intoxiquem avui?" es pregunten. Fan servir, ells mateixos, aquest verb.

Mundo Deportivo no té ni nom. Quan Mourinho encara està donant gràcies a la Verge de Fàtima per haver-se tret de sobre el mort de l'Ibra, va aquest rotatiu i, amb un parell d'ous, obria venent que O Merenghinho està interessat en el suec! Juas, juas. I, vinga, a vendre diaris. "Òstia, el tema Ibra ens va anar bé", van dir. Doncs seguim. Escriuen que "el Barça ha escollit Senna". Juas, juas. Quan ho vaig llegir, et juro que vaig pensar "mira, Guardiola vol donar una oportunitat a l'expilot d'Hispania, Bruno Senna", que és el nebot del gran Ayrton. Doncs no, tu. Era el del Vila-real. Un paio que ja no s'aguanta els pets i que ha de fer de Touré en una posició en la qual Guardiola exigeix màxima inversió física. No contents, MD ha anat a parlar amb el pobre hispano-brasiler que, sorprès, ha admès que "ningú del club s'ha dirigit a mí". Senna, pero i per si de cas, ha tirat del diccionari de tòpics per assegurar que "seria un honor i un somni vestir de blaugrana" (només faltaria, xato) i per subratllar que encara li queden "dues o tres temporades més". Vaig ser el primer a dir que l'Eurocopa es va guanyar, en part, gràcies al seu treball al mig del camp, però ja ens ha passat l'arròs. I el Soso Gallego? Pregunto.

I què dir de l'Sport. El fins ara DOJL (Diari Oficial de Joan Laporta) té, per endavant, la difícil missió de passar de Laportista a Rosellista en un temps rècord: ens hem de reposicionar abans que acabin les vacances i comenci el curs futbolístic. Per si de cas, una cortineta de fum. Anuncien, com si fos un delicte, que CR9 (comportament immaculat al camp, deixant de banda el seu ego) ha estat enxampat sortint d'un bar gai a Nova York. I? Què és un delicte? I si és gay, què? Llegeix amb atenció la notícia que enllaço.

"Lo cierto es que a Cristiano Ronaldo le persigue una aureola sospechosa, propiciada por noticias como la que salió hace pocos días de que se había pintado las uñas de los pies de color negro". Ui, dolentot, dolentot. "Ha sido visto saliendo de un bar gay de Nueva York al que había acudido acompañado por Lance Bass, ex integrante de N'Sync y que hace unos años confesó ser gay". No millorem, no. Atenció a la traca final. "Cristiano Ronaldo aparece con un ajustado pantalón corto de color blanco, una gorra de color rosa y una flor en su cabeza". La realitat deu ser que CR9 s'ha allitat, tot solet, amb més dones que tota la redacció de l'Sport junta!

El que preocuparia fos que l'haguéssin enxampat sortint de determinats edificis dels madrilenys carrers de Génova i Ferraz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada