"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 30 d’agost del 2010

Ja sé què vull ser quan sigui gran! :)


Tota la vida volent ser periodista (preferentment esportiu) i, aquest dilluns, he vist com n'he estat d'equivocat tots aquest anys. Ha caigut a les meves mans un estudi fet per científics anglesos que m'ha obert els ulls. Resulta que aquests paios porten mesos intentant trobar el millor sostenidor esportiu de la història. Enviaré el CV per esbrinar si hi ha alguna vacant a l'equip! :)

Resulta que a la Universitat de Portsmouth (Anglaterra) s'han passat l'estona veient com corrien dones amb sostenidors i sense. Amb uns sensors analitzaven el moviment dels pits i, per dissimular, deien que també controlaven la força amb la qual trepitjaven les noies contra el sòl.

Els científics han arribat a la conclusió que les noies sense sostenidors tendien a trepitjar més fort i pressionar amb la part interior del peu. Ein? Veus com encara n'haig d'aprendre molt de les dones...

Però el més divertit del cas, és que la conclusió a la que han arribat, després de veure milers de dones donant saltirons, és que és millor fer esport amb sostenidors i, sobretot, en aquelles que tenen una gran davantera (no confondre amb Messi-Villa-Pedro). Què gran! Quants diners hauran invertit en la recerca? Al final no caldrà que em recicli científic (o estudiós) de pits perquè els podria haver contestat això si m'haguéssin trucat abans! Mecachís!

Però és que, a més, tenen la barra d'argumentar-ho. Com si les dones que em llegiu fossiu tontes. Atenció. Si el pit no està ben subjectat, hi ha un moviment que pot acabar provocant lesions a l'hora de fer esforços ja que "l'exercici físic pot ser més difícil i perjudicial".

Però, ojut, que no ho sabíem tot. Aquí si que m'han atrapat! Es veu que, gràcies als sensors, es veu que els pits no només van amunt i avall (tipus Sabrina, per entendre'ns) o de banda a banda, sinó que fan altres moviments. Ein? Quins altres moviments? Caram. Potser l'estudi serà més interessant del que em pensava i encara aprendre'm alguna cosa de profit.

Després de recordar, amb saviesa, que les dones amb pits grans tenen més problemes que les altres per trobar uns sostenidors adequats, l'estudi avança. Llegi'm amb atenció. Es veu que els sostenidors amb arets redueixen els moviments verticals (els que ens fan dir sí als homes sense voler per culpa de seguir amb la vista aquell bé de Déu) però són incòmodes. En canvi, els reductors subjecten més embolcallant el pit. Es veu, segons aquests paios que ja són els meus herois, que el millor seria una combinació dels dos models.

I és que els responsables recomanen a les dones que volen fer esport i que vagin a una botiga a comprar uns bons sostenidors que els provin donant saltirons davant el mirall del provador! El consell? Que subjecti però que no oprimeixi.

Per cert, al mercat hi ha una gran varietat de sostenidors: N'hi ha que incorporen pulsòmetres, n'hi ha que són ionitzats, n'hi ha amb GPS (si et perds sempre et pots mirar les tetes) i n'hi ha amb vitamina E i aloe vera, que està molt de moda. Conclusió dels meus herois: encara no s'ha descobert el sostenidor perfecte per fer esport. MMMM se m'obre un camp d'investigació.

PS: en el segon enllaç hi ha un document amb les conclusions que et pots baixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada