"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 8 de setembre del 2010

La caverna té un problema amb Iniesta


La caverna no deixa d'emocionar-me. Amb la fal·lera de promoció de l'esport espanyol i amb la propera beatificació de Pau Gasolez, Fernando Alonso i Rafa Nadal canten el "yo soy español, español, español" que jo em permeto acabar amb un atinat "... y los catalanes me pagan hasta el alcohol".

Doncs, emborratxats en aquest clímax hispànic sense precedents (estic tip d'escoltar "el deporte nos une") ha arribat el moment de reclamar, de manera seriosa, que un espanyol guanyi la pilota d'or. Òbviament, el futbolista que s'ho mereix més és Xavi. Seria un enorme i merescut premi a 12 anys de màxim nivell a la sala de màquines blaugrana. Però és clar... hi ha un problema. És català. Que, a més, va tenir els pebrots de treure's de la màniga una senyera a Sud-àfrica que, amb premeditació, havia amagat a la maleta que va fer a Terrassa. No interessa.

La caverna, habilment, ha apostat per Andrés Iniesta. No dic que el manxec no s'ho mereixi però, per no ferir ningú, des de les españes han buscat el jugador del Barça menys verinós de tots i, a més, nascut a Fuentealbilla (Un indret de La Manxa en el qual Crist ja no es va posar sandàlies quan el va visitar per no perdre-les). Per tant, la caverna, amb la consciència tranquil·la davant la troballa, se sentia legitimada per apostar pel pobre Iniesta. Don Andrés és un mestre, va donar el Mundial a Espanya, sempre prudent en les seves declaracions, cau bé a tothom, surt ovacionat de tots els terrenys de joc i no hi ha possibilitats de declaracions catalanistes o incòmodes que taquin les portades d'aquesta mena de premsa.

Però, Ai las. Quan ho teníem tot lligat, ens ha sortit un problema. Resulta que el director d'orquestra de la caverna esportiva, O Merenguinho, salta i diu que la pilota d'Or hauria de ser per Sneijder. Oh. Déu meu. Què fem ara? El nou gurú de la caspa no només ha menyspreat un espanyol (Iniesta) sinó que ha mossegat la mà que li dóna de menjar. Apostant per l'holandès, que ha tingut millor palamarès que el blaugrana aquesta temporada, dispara contra el propi Reial Madrid que el va rebutjar col·locant-lo a un Inter que s'ha fet amb el triplet de la temporada passada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada