"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 18 d’abril del 2011

Els Mossos estrenen nova arma per a la final de Copa


M'he quedat glaçat amb els titulars que he vist, del tipus del que encapçala el post, en relació a la nova arma dels Mossos d'Esquadra. No és el meu debat jutjar si la nostra policia ha de tenir un nou armament o no i només demano que l'emprin el mínim possible i contra aquells que (sigui amb una samarreta o amb una altra) es disfressen de seguidors per delinquir.

Però fixa't on hem arribat. Titulars d'aquesta natura i tothom es queda tan panxo! En què s'han transformat les abans tradicionals i familiars celebracions a Canaletes (llegeix Cibeles, també) que, any rere any, acaben amb detinguts, baralles, càrregues policials, saquejos d'establiments, ferits, danys materials a la ciutat i l'estranger de torn (que no sap mai què passa) i que acaba amb un ell buidat i sent portada l'endemà... Quina pena, tu.

Els Mossos d'ha dotat d'unes noves llançadores de precisió, diuen que més efectives que les pilotes de goma de tota la vida, que estrenaran dimecres a Barcelona per si hi ha aldarulls en cas que els de Pep Guardiola guanyin la Copa a Mestalla. Les noves joguines, que es veu que es van inventar durant la guerra del Vietnam, s'han adaptat a l'ús policial i mai abans s'havien emprat a l'estat espanyol. Els Mossos podran xutar (perdó, disparar) des de 80 metres amb un gran percentatge de garanties d'encert i l'esvalotador que rebi l'impacte (les regles del joc diuen de coll cap avall) quedarà immobilitzat. De moment, hi ha 10 llançadores i es preveu adquirir-ne 30 més.

Esperem que un espectacle futbolístic (i aquest sí que és el meu tema) no serveixi per haver de lamentar cap ferit. Sí que celebram que, en previsió, els Mossos prohibeixin l'accés de begudes alcohòliques i objectes contundents a Canaletes i rodalies. També ens complau que treguin, hores abans, bicicletes, contenidors d'escombraries, motos, cadires i taules de les terrasses dels bars, mobiliari urbà susceptible de ser arrencat...

El que desconec és si es prohibirà fumar al centre de Barcelona :)

1 comentari:

  1. és que avui són més importants els miralls de les grans tendes multinacionals que els ulls de les persones, aquest és el problema: hipocresia, cinisme galopant i violència policial indiscriminada.
    temps aquells en que barris sencers s'enfrentaven la polícia lllençant fins i tot oli calent des de les finestres!

    ResponElimina