"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 20 d’agost del 2011

L'Espanyol té 21 problemes...


Vagi per endavant que aquest post no està pas fet amb ànim de destruir, sinó com a reflexió per a la família perica.

Penso que l'Espanyol té 21 problemes de cara a la propera temporada que ja tenim a la cantonada. Amb Jose Callejón al Reial Madrid i amb Dani Osvaldo més fora que dins, la gran assignatura pendent del club català segueix sent, per variar, el gol. Resulta que el nou jugador del Reial Madrid va fer sis golets la temporada passada amb la samarreta de l'Espanyol i Dani Osvado, 14. 20 gols que han volat de Cornellà-el Prat. A la xifra no hi sumo ni les dianes que podria haver signat l'italo-argentí en els més de tres mesos que va estar lesionat ni la infinitat d'assistències (aprofitades o no) que sorgien dels peus de Callejón. L'un aportava presència i intimidació. L'altre va ser el jugador que més faltes va rebre la temporada passada (124). I ara què?

Aquesta és la pregunta que s'han de fer els pericos. Sense dubte, a aquestes alçades de temporada, és un cop molt dur prescindir d'Osvaldo. Que es van pagar cinc milions al Bolonya i se'l vendrà per 17-19M? D'acord. Els blanc-i-blaus sempre han estat venedors però... qui marca els 20 gols, tirant curt, que no seran al vestidor?

Joan Verdú, que sempre salpebra els partits, apareixerà però no s'ha d'esperar una quantitat brutal de gols del català. Tinc moltes esperances en el badaloní Álvaro Vázquez i sempre poden caure algunes dianes dels homes del darrera. Cal posar tota la pressió en el jove Thievy que ha signat una molt bona pretemporada? No confio ni en Sergio García ni en Luis García que, per a mi, fa temps que han acabat. El de Bon Pastor va enganyar amb el seu contracte (recordo que es van pagar 6M al Betis) i l'asturià marcarà tres o quatre gols des del punt de penal. Però res més. I és que als blanc-i-blaus no els xiularan massa penals a favor. Campanya en contra? No. No crec. No necessariament. Un equip amb poca presència a l'àrea contrària acostuma a veure com el xiulen poques penes màximes.

Però parlava de 21 problemes. Ja n'hem vist 20. On és el darrer problema? Un mal endèmic a l'Espanyol. La manca de previsió. Ja va passar amb Albert Riera o amb Javier Zabaleta; per citar exemples recents. Jugadors que marxen i no hi ha res per suplir-los. I torna a passar. Com no es pot tenir una bala a la recambra sabent que Osvaldo volaria (jo ho vaig escriure en aquest fòrum fa molts mesos) i que Callejón tenia les hores comptades a Cornellà-el Prat?

2 comentaris:

  1. Lo qu tu llamas falta de prevision, se puede decir de otra manera. Sin cash tú no puedes atar a ningun jugador, puedes apalabrar, puedes hacer muchas cosas (tipo Valdez), pero nada más. Hablamos de jugadores de cierto nivel. Por cierto es completamente falso que Sergio G costara 6m. Callejon ha sido sustituido por Albin y Sergio G que la tempoda pasada no participo. Tus comentarios son desde el punto de vista de un club que gasta 500m al ño. Analiza la situacion desde 40m al año, veras que no es tan facil. Y por cierto, esta por ver si no hay un sustitito atado por Osvaldo. Zabaleta se fue por su clausula por cierto.

    ResponElimina
  2. Anònim, penso que la manca de previsió no té res a veure amb els euros. I més si es té en compte que el RCD Espanyol disposa d'una de les millors pedreres d'Europa. Sens dubte!
    Gràcies pel comentari.

    ResponElimina