"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 1 de gener del 2011

Qui insulta l'insultador?


Francisco el doberman Álvarez-Cascos, l'insultador oficial del PP d'Aznar, ha abandonat el partit conservador el primer dia de 2011 després de sis anys en el més deliciós dels ostracismes. Es veu que l'exsecretari general del PP i exministre de la presidència no ha rebut l'OK de la facció asturiana per liderar el PP a les eleccions en aquella comunitat autònoma. Mariano Rajoy, que es veu que no tolera Cascos, no l'ha defensat dels insults que Cascos diu haver rebut. Per tant, el carrer Génova s'ha inclinat perla fins ara regidora d'Oviedo Isabel Pérez-Espinosa. Qui ha gosat insultar l'insultador? Es veu que havien titllat el primer polític que va vendre els seus merders de faldilles a la premsa rosa de "terrorista de carrer, seixentón i galàctic". Home, s'ha de tenir pebrots per atacar un doberman amb 34 anys de militància al PP repartint garrotades verbals als socialistes.

T'agradaria aquesta samarreta pel Barça?


Segons el Mundo Deportivo aquesta seria una de les propostes que Nike presentarà al club blaugrana per a la temporada 2011-2012.

A Fernando Alonso amenaça abans d'entrar a Portugal

Com reaccionaries si et carden una multa de 30.000 euros?

Fixa't en Shaquille O'Neal. L'home que, teòricament, està escurat.

Riu-te'n de The Kop


L'himne del Barça més emotiu de la història. Cantat a cappella abans del 5-0 al Madrit. Que el millor de 2010 sigui el pitjor de 2011!

Shaquille és amic o enemic de Kryptonita Robinson?


Com pot el gegant de Newark, Shaquille O'Neal, regalar aquest abric al seu company dels Celtics, Nate Robinson, que no arriba ni a l'1,70?

divendres, 31 de desembre del 2010

Li dic al 2010...


Labordeta i Saramago (l'escriptora preferida d'Esperanza Aguirre quan era ministra aznarina de Cultura) són les dues grans pèrdues d'un 2010 que ha estat nefast per a un servidor.

11 paraules per definir el 2010

Wikileaks, Avatar, Balconing, vuvuzela, Tea Party, Jabulani, waka-waka, due diligence, atur, jubilació als 67 i TDT

A Felip Puig se li escalfen les mosses


Felip Puig, flamant nou conseller de l'Interior, ha vist com les mosses d'Esquadra lleidatans se li han revolucionat. És un fet sense precedents en un cos que Saura i companyia han aconseguit desprestigiar. Les agents catalanes demanen respecte i un tracte igualitari i després...

La mort del cantant de Boney M. i la mort de Rasputin

Hi ha un fet que m'ha fascinat. Resulta que ahir, 30 de desembre, va morir el cantant Bobby Farrell, ànima del grup Boney M. L'holandès passarà a la història per moltes cançons, una de les més destacades és la que dedica a Rasputin. Però resulta que Farrell ha mort en un llit de Sant Petersburg, per causes desconegudes, el mateix dia i en la mateixa ciutat, en el qual va morir el monjo Rasputin l'any 1916. Casualitat? Grigori Yefimovich Rasputin era un monjo que tractava l'hemofília del fill dels tsars Romanov i, per acabar amb la seva influència sobre la tsarina Alexandra; que els monarques de la Rússia de les dues velocitats consideraven nefasta, va ser apartat i repudiat. Va sobreviure a tirotejos i intents d'enverinament, però va morir al riu Neva i, un cop extret el seu cadàver de les congelades aigües, li van arrencar al monjo el cor i el penis. Un penis enorme que s'exhibeix al Museu Eròrtic de l'antiga Lenningrad. Curiós, no?

El nou entrenador de l'Estrella Roja...

El discurs de Cap d'Any d'Artur Més

.- Com ha canviat aquell plançó que (sempre en castellà) feia les seves trapelleries de joventut al port del Masnou on era conegut com el Arturito i que no deixava ni a sol ni a ombra la catalanista família Valdecasas.
.- Que bé ens han caigut set anyets a l'oposició. Hem incorporat al diccionari particular la paraula humilitat.
.- Sensacional discurs que injecta confiança a una societat catalana enormement maltractada.
.- El felicito perquè en 7:30 minuts ha estat capaç de resumir el discurs d'investidura fent-lo assequible i entenedor a tots els públics.
.- Enormement satisfet que Artur Més (es mereix el mateix benefici del dubte que el món va atorgar a un tal Batack Obama) hagi recuperat la fórmula pujolística de salutació de "Benvolguts compatriotes".
.- Celebro que, per primer cop en aquesta mena d'intervencions, Artur Més hagi fet servir les mans per donar èmfasi a les seves paraules. A l'hora de la veritat, però, en va fer un gra massa i a casa seguíem hipnòticament les seves mans.
.- En cap moment, va pronunciar la paraula crisi. Sis vegades va parlar de nació.
.- La meva filla (3 anys) va sentenciar: M'agrada el cabell del prisident de la Giniralitat. Ah! Hi ha coses que no canvien. Potser perquè son pare, és a dir jo, no té un pèl de tonto :)

dijous, 30 de desembre del 2010

La felicitació de Nadal de Red Bull ataca els Ferrari


Fernando Alonso i Felipe Massa l'hauran rebuda? L'han penjada en el seu arbre?

Estic al costat de Mourinho


Mou aterra a barajas després de 15 hores d'espera a un dels aeroports de Nova York bloquejats per la nevada. Alguns mitjans han parlat que el portuguès va empentar alguns fotògrafs i que, fins i tot, hi va haver alguna cosa més que els preceptius insults. Mentida, segons les imatges en excluxiva de Punto Pelota. Les coses com siguin. Mourinho mira de blindar la seva família de les fotografies. Especialment, la imatge de la seva filla de 14 anys i, per tant, menor. El tècnic del Reial Madrit sempre ha deixat la seva dona i les seves filles al marge de la vida pública i és just que se li respecti.

Jorge Lorenzo, Nadal entre taurons


No vol dir que el mallorquí hagi anat a passar les vacances a casa de Dani Pedrosa o de Valentino Rossi, eh? El campió del món de Moto GP, Jorge Lorenzo, s'ha submergit als enormes tancs de l'Aquàrium de Barcelona

La Plataforma Pro Seleccions, passarells, passarells...


No hi ha ningú que tingui més ganes de veure Catalunya competint oficialment que jo. Això em porta a menysprear els gili partits nadalencs, que es juguen al costat de la selecció murciana (Múrcia que bonita eres), producte d'un model caduc que ja no serveix. La societat catalana, a més, està seriosament desencantada després del no de Fresno. Llegeixo, amb sorpresa, el titular d'una entrevista que li fa a El 9 el periodista Lluís Simon a Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions. Diu "Crec que Mas es trencarà la cara per les seleccions".

En Vinyals encara no ha entès res de res. Anem amb el lliri a la mà, encara? Xavier Vinyals, que durant la conversa amb el periodista deixa clar que "la federació espanyola evita qualsevol progrés en el procés d'internacionalització (...) Quan hi ha eleccions, la RFEF s'hi posa bé perquè necessita els vots dels catalans, però després, un cop ha assegurat el poder, no cedeix ni un mil·límetre" té els pebrots de posar Artur Mas entre l'espasa i la paret. El president de Catalunya no donarà l'esquena a la situació de la quadribarrada, n'estic convençut, però atrevir-se a dir que "s'hi trencarà la cara" és massa eixelebrat.

Estem en un moment més que delicat i en Mas (probablement el president que necessita ara el nostre país) farà el possible per treure Catalunya de l'atzucac en el qual es troba. Però el vuitè president de la Generalitat (res del 129è ja que no té sentit comptar els presidents prehistòrics de la institució que es van limitar a fer la feina bruta a la Corona sense cap mena de poder de decisió) no ha de menjar-se aquest marron. No seria just. Diu l'amic Vinyals que "Mas coneix bé el tema, sap que és difícil, però hem de seguir persistint". Ho vols més clar? És evident que Artur Mas sap de què va tot això, però ell no té una vareta màgica. Quan un polític de primera fila diu que "hem de seguir persistint" t'està dient que no hi ha res a fer.

Els espanyols preferirien perdre el braç dret abans que veure competir Catalunya i Euskadi. I, en això, estan totds d'acord. Des de l'esquerra espanyola a l'extrema dreta. En temps de crisis, senyor Vinyals i amb un model sense cap mena d'escletxa, no es poden destinar massa diners a un somni que, ara per ara, és impensable. Desgraciadament. I, encara que ens dolgui, Catalunya té, en aquests moments, altres prioritats molt més importants que la selecció catalana. Cal que les enumeri? Siguem seriosos i no ens comportem com a nens de teta!

Tot conseller de Lleida ha d'anar a Agricultura?

Mmmmm... O hauríem de dir que el conseller d'Agricultura ja de ser de Lleida? Tots els de Lleida són pagesos?

No puc dormir per culpa de la FCF!

Uix! Quin greu! El món s'aturarà?. Resulta que 15 directius de la Federació Catalana de Futbol han plegat i han deixat ben solet el president que es diu Jordi Casals que, com a gran èxit, sempre podrà dir que haurà portat Hondures per jugar el gili partit nadalenc amb Catalunya. El món seguirà funcionant? Proposo que et posis a les portes d'uns grans magatzems (eufemisme habitual per definir el Corte Inglés) i preguntis a les primeres 15 persones qui és el president de la FCF, què fa la FCF i perquè serveix...

dimecres, 29 de desembre del 2010

Iker, en guerra amb Pedro J per aquest article

Iker Casillas està tip del diari El Mundo. En aquest article, publicat dissabte, carregaven contra la seva xicota, Sara Carbonero, assegurant que la de Toledo no ha sabut aguantar la pressió mediàtica, que s'ha convertit en extremadament gelosa del porter del Reial Madrit, que l'obliga a què elimini amigues del FB, que li ha canviat el caràcter i que no suporta la propera separació dels seus pares després que, presumptament, el seu progenitor no hagués pogut superar els seus gravíssims problemes amb el joc. Fet que, segons El Mundo, l'hauria portat a autodenunciar-se en una comissaria per haver-se jugat els diners que li havien confiat uns veïns. Iker Casillas, el millor porter del món, ha renunciat a rebre el guardó d'home de l'any amb el qual l'havia distingit el panflet de Pedro J al costat de Rafa Nadal i Vicente del Bosque.

Navarro i NDong: espectacle a l'entrenament!

No al Papa Noel Maldonado


Ja tenim Artur Mas presidint la Generalitat després d'haver intentat fer el Govern dels millors. M'interessa especialment saber qui serà l'home o la dona que substituirà Anna Pruna al capdavant de la Secretaria General de l'Esport. En els països seriosos i desenvolupats, l'esport és una àrea primordial i espero que el nou Govern ho tingui en compte. De moment, bones notícies ja que l'esport català no penjarà de vicepresidència sinó directament de Presidència. I més quan, em consta per les entrevistes que els he fet, ni Montilla ni Carod-Rovia tenien la més mínima idea (ni interès) per l'esport.

Desitjo que Josep Maldonado i Gili (no és un insult, és el seu segon cognom) no torni a ocupar aquest lloc. El Papa Noel de la política catalana no és a l'altura d'aquest lloc i, per tant, en Mas ja no faria el Govern dels millors. El polític tarragoní ha destacat per tasques molt importants com regalar una bufanda del Barça a Zapatero, organitzar les porres polítiques prèvies al Barça-Madrid de torn, fer una penya del Barça del Congrés, assistir a qualsevol mena de tiberi de manera implacable i a deixar-se veure a la llotja del Camp Nou, of course.

Anna Pruna ha estat més aviat discreta i no ha estat digna hereva del republicà Rafel Nuibó que, de veritat, va lluitar per l'esport de base, per posar Catalunya en el mapa, per realitzar programes integrals de relació entre l'esport i la salut i per barallar-se per l'oficialitat de les seleccions catalanes malgrat l'òstia que es va endur a Fresno, de la qual Catalunya no s'ha recuperat.

Sonen el director del CAR, Francesc de Puig (avalat pel nou conseller Lluís Recorder; exalcalde de Sant Cugat), l'exwaterpolista Jordi Sans i l'inefable Ivan Tibau.

dimarts, 28 de desembre del 2010

No és una innocentada: doblet de Bojan



En el gilipartit nadalenc de Catalunya, resulta que la gran figura ha estat Bojan Krkic. El de Linyola ha fet dos gols i ha donat les passades dels altres dos. Imagina't la defensa del combinat d'Hondures. Prou collonades d'aquesta mena. Selecció catalana oficial ja!

Gràcies a Déu, Òscar Nebreda es retira!



Aquest dimarts s'ha jubilat, gràcies a Déu, Òscar Nebreda. Ja no ens donarà més pel sac. Ha estat un dels personatges amb menys gràcia de la història, constructor d'un humor barroer i poca-solta, tertulià analfabet i pare d'un avortament anomenat Jordi Culé. El pitjor per a un humorista és creure's que és graciós!

L'únic jugador de l'NBA fidel a la seva dona és...


Moltes, moltíssimes veus de l'NBA sempre han definit el veterà jugador dels Suns de Phoenix, Grant Hill, com l'únic esportista de la millor lliga de bàsquet del món que s'ha mantingut fidel a la seva dona. De fet, la darrera en remarcar aquesta situació, que es veu que és insòlita, ha estat la ex de Shaquille O'Neal, Hill, que si les lesions l'haguessin respectat hauria estat un dels grans de l'esport de la cistella, és casat amb la cantant canadenca Tamia que ha hagut d'interrompre la seva carrera musical per culpa d'una greu esclerosi múltiple. Hill ha mamat esport des de ben petit ja que son pare va ser jugador dels Cowboys de Dallas de l'NFL. La seva mare, per cert, va tenir quan estudiava una companya d'habitació un xic especial. Una tal Hillary Clinton que, avui, és l'actual Secretaria d'Estat de l'Administració Obama.

dilluns, 27 de desembre del 2010

Mira com l'engalta el nét de Maradona

Entenc Dani Alves


Com entenc Dani Alves! El brasiler i la directiva del FC Barcelona estan en ple estira-i-arronsa amb la renovació del lateral. Alves demana el que creu que és just per a un jugador de la seva categoria. És el més emprat per Guardiola, és una peça clau en el futbol blaugrana, serveix infinites assistències, s'incorpora a l'atac, xuta amb decisió i, a més, comença a saber defensar. Alves i el Barça estan encallats. El brasiler no demana cobrar l'escalafó Xavi-Messi-Iniesta, però considera que es merexeiria ser a la categoria dels Valdés-Puyol-Busquets...

Però... t'has pensat com es deu sentir Alves? Que ha de pensar el brasiler quan veu com la Sandra Rosell renova un analfabet futbolístic com Bojan fins els 2015? Compara els rendiments entre l'un i l'altre. Sincerament, no entenc com el de Linyola, eternament sobrevalorat per ser català, pot tenir la barra d'acceptar-ho. Jo, si fos ell, diria que estic molt content amb el que tinc i que la perllongació me l'haig de guanyar al camp. Encara no entenc què és el que aporta Bojan. Algú m'ho pot explicar? 38 gols en 146 partits és un registre penós per a un paio que porta la samarrreta del Barça amb el 9 a l'esquena. Que no ha jugat massa, em dius? Home, un davanter del Barça, que disposa un mínim de 10 oportunitats clares per partit per transformar en gol pilotes que arriben concebudes per la matriu futbolística de Xavi i Iniesta no pot presentar aquests números tan penosos.

Realment, aquest xicot, que surt al camp amb cara d'angoixa, d'acollonit, d'estar superat per les circumstàncies i que té la rara habilitat de saber marcar-se per evitar quedar-se sol i fallar, ha sabut caure amb gràcia. Com és català, el renovem. Com Alves és brasiler, direm que és un peseteru.

diumenge, 26 de desembre del 2010

Boxing Day

Taxistes, metges, infermers, putes, bombers, cambrers, mossos, periodistes... hi ha molta gent que ha de treballar en dies assenyalats. Ho fan segurament putejants i cobrant molts menys diners que els esportistes d'elit. La majoria de competicions s'aturen per Nadal. Per què? Aquests senyors privilegiats viuen gràcies a l'espectacle que ofereixen al món. I el món compra. L'NBA i la Premier ho han entès a la perfecció. A la millor lliga de bàsquet del món es programa els millors partits de la regular season pel 25 de desembre (fum, fum, fum). L'any passat es van veure les cares els Celtics i els Lakers i, enguany, el plat fort són els Lakers contra els Beach Boys de Miami. Als jugadors no els agrada... pobrets!

A la Premier, passa el mateix. El dia de Sant Esteve, la millor lliga de futbol del món no posa el cartellet de tancat per vacances. Se celebra la jornada del Boxing Day (tradició heretada de l'Anglaterra victoriana quan els criats que havien servit els seus amos el dia de Nadal tenien l'endemà per descansar i donar-se els regals). L'NBA i la Premier han entès que ofereixen espectacle i que són dies de gran consum televisiu. The show must go on!

Més exemples? L'NFL. Els Estats Units celebren el Dia d'Acció de Gràcies i la nació devora el partit de futbol americà per excel·lència. És més, la festa del gall d'indi no es podria concebre sense la pilota aturada. Aquí, en canvi, els nostre milionaris descansen. Recordes el gran Alexandr Hleb? El bielorús, en un brot de sinceritat, va dir que fitxava pel FC Barcelona perquè la lliga espanyola s'atura per Nadal!

Una suggerència al Tribunal Suprem

Crec que s'hauria d'obligar, d'una vegada per totes, que el número u de l'ATP canviï el seu anticonstitucional cognom i passi a dir-se, per imperativo legal, Rafa Navidad a tots els efectes :)

Que l'Espanyol s'afanyi a fer una foto a Osvaldo


Dano Osvaldo és a Florència passant les festes de Nadal. El jugador de l'Espanyol és un d'aquells paios que han passat pel club blanc-i-blau que es veu, clarament, que estan de pas. El davanter, repudiat a la Itàlia natal de la seva dona, ha esclatat a Cornellà-el Prat. Crec que la família espanyolista s'hauria d'afanyar a retartar-lo amb la samarreta per conservar un record d'aquesta bèstia que no trigarà a fer les maletes. Temps al temps. Esperem que la directiva que encapçala el meu veís Sánchez Llibre sigui llesta i s'afanyi a buscar reserves amb garanties. No fos cas que els passi com amb els enormes Pablo Zabaleta i Albert Riera. Desgraciadament, la pregunta no és si marxarà, sinó quan marxarà. Ràpid, potent, tècnic, amb caràcter, sap jugar d'esquenes, agressiu (en el bon sentit de la paraula), amb esperit de líder, sacrificat, lluitador incansable... És a dir, Bo, Bonic i Barat. Celebrem que ja no celebri el gols d'aquesta desafortunada manera.

Pepe el tocacollons


Després del 8-0 de Copa al Llevant, el portuguès Pepe va voler celebrar el festival tocant els mambos de Marcelo i CR7