"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 15 de gener del 2011

V o B?


Resulta que, segons RAC1, el blaugrana Xavi hauria d'haver rebut 14 vots més dels que va obtenir en la seva cursa cap a la Pilota d'Or que es va endur, de manera sorpresiva, el seu company Leo Messi. Resulta, però, que (suposadament per un error amb la V i la B), els vots favorables al català, haurien anat a parar al sac del madridista Xabi Alonso. Increïble, no? Els dos capitans de Guatemala i Zambia i els seleccionadors de Burkina Faso, Cuba, Xipre i Mèxic es van inclinar pel blaugrana, malgrat que els seus vots van ser atorgats al basc del Reial Madrit. Per a més disbarats, el seleccionador de l'albiceleste, Segio Batista, que no va apostar per Messi, va votar a Xavi, Iniesta i Forlán (per aquest ordre) però la FIFA no ho va (o no va voler) comptabilitzar. Amb els 14 vots robats, Xavi hauria pogut passar de la teòrica tercera posició final a la segona que, finalment, va ser pel manxec Andrés Iniesta.

CR7, 32 -LM10, 31


No és la combinació de la meva caixa forta. NO és un enigma matemàtic. No és un missatge que provi que hi ha vida alienígena. És la constatació que mai més veurem, no ja a la lliga espanyola sinó al món, una competició golejadora d'aquest calibre entre els dos millors futbolistes del planeta. Cadascú amb el seu estil, és cert, però amb una eficàcia letal. És brutal que, a meitat de curs i amb els mateixos partits, el madridista Cristiano Ronaldo hagi anotat 32 gols i el blaugrana Leo Messi 31 en les tres competicions en les quals els seus equips estan vius. Si segueixen amb aquests registres, al maig podrem parlar de rècords. Qui surt més beneficiat? L'espectacle. Sens dubte. Gràcies als dos.

divendres, 14 de gener del 2011

Llegeixen els llavis del pique CR7-Pep

Bon treball de Cuatro. Llàstima que les imatges no ensenyin aquesta mostra d'educació i respecte del portuguès del Madrit cap a Pedro. fixa't en què diu Villa a CR7 i en el no-diàleg Pep-Xabi. Bona feina de Cuatro.

Bestial placatge al High School

NBA: 5 tècniques en 10 segons!


El Gras Charles Barkley s'emprenyarà com una mona quan vegi aquestes imatges. I la seva reputació? :)

Iniesta inventa el primer alley oop del futbol


Tenim l'explicació: Andrés Iniesta ha rebut classes particulars de Ricky Rubio i de Víctor Sada!

La dona de Del Bosque i el seu gínjol


La dona de Vicente del Bosque (l'entrenador salmantí al qual el Barça, Casillas i quatre amics li van regalar el Mundial de Sud-àfrica) deu estar més contenta que un gínjol. El seu home no ha guanyat el premi a millor entrenador de l'any, però la localitat asturiana de Morcín l'ha distingit amb el sempre prestigiós Nabo de Oro. Home, ha de molar que al teu home li atorguin aquest peculiar premi. Ja me la imagino amb les seves amiguetes. "Piluca, hija, a Vicente le han dado el Nabo de oro, ji, ji, ji....". I contesta la Piluca... "no, si yo siempre te he visto muy contenta, hija...".

Freddy Guarín: el gol de l'any

Portem dues setmanes de 2011 i ja tenim el gol de l'any. L'autor és el colombià Freddy Guarín (Porto) que engalta un autèntic míssil (la pilota anava a més de 100 km/h) que només aturen les xarxes de la porteria del Marítimo. És un golàs, però jo em quedo amb la cara del noi! Per als puntillosos, el porter es diu Boeck.

LeBron: esquinç i triple!

dijous, 13 de gener del 2011

"Si em tornes a dir que Ibra era més guapo que la Shakira..."


"I, a més, no et penso dir què vol dir waka-waka. I tampoc et donaré l'adreça de l'àtic molt mono que estem mirant a la vora del Tibidabo. Apa, vés al teu lloc i no m'atabalis més! Ah! I et quedes sense entrades pel proper concert, sense autògraf dedicat i sense venir amb nosaltres a passejar en el meu nou Aston Martin. Apa. I porta't bé, collons. Quina imatge li donem al pobret Afellay?".

Una pregunta de Pilotes...


Qui és la Pilota d'Or?
Partidaris de Xavi (amb raó), de Iniesta (aquí es necessita una justificació més profunda) i de Messi (amb raó). Hi haurà qui estarà d'acord amb la nominació sorpresiva de l'argentí del Barça i qui no. Totes les opinions són respectables i, segurament, amb arguments contundents a favor.
Ara bé.
Si es dóna la volta a la pregunta i es diu Qui és el millor jugador del món? Cabòries! Ja s'han esvaït els dubtes, oi? El millor del món de 2010 ha estat i és Messi. Que n'aprenguin!

La torçida del Fla rep Ronaldinho


Segur que l'exblaugrana diu que és del Flamengo des de petitó. Ronaldinho, aplica't l'eslògan del gran Lula: "Menos samba e mais trabalhar".

Mira el llamp que va matar el massatgista de Racing


César Nardi, massatgista de Racing de Avellaneda, moria aquest dimarts després que un llamp producte d'una tempesta estival (a l'Argentina són en plena canícula) el destrossés. Sembla que el veterà fisio era en una zona del terreny d'entrenament de Luján propera a un punt d'aigua dels aspersors per regar la gespa i el metall i la humitat haurien cridat la fatal descàrrega elèctrica. Dol a l'Acadèmia. Dol al món del futbol.

No entenc la parida de Ferrari de cada Gener


No ho entenc. Als esportistes d'elit que militen en un club, mínimament seriós, se'ls prohibeix, sovint per contracte, practicar qualsevol mena d'activitat perillosa (o potencialment perillosa) tipus esquiar, conduir una moto, practicar esports extrems o de risc. (Sembla un anunci de Tampax, oi?) I cada Gener, l'Scuderia porta els seus xicots de la F1 i de Ducati, vestits amb el vermell preceptiu de Marlboro, a la neu de l'estació italiana de Madonna de Campligio. Fins aquí, es pot entendre. Les fotos de torn queden molt bé amb el vermell sobre blanc, les entrevistes de cada any amb les mateixes preguntes i les mateixes respostes, que si l'objectiu és guanyar el campionat d'una vegada per totes, que si no hi ha enemic petit... I, després, apa! Tots a esquiar una estoneta. En un esport (si és que el motor es pot considerar un esport) en el qual es juguen tants i tants milions d'euros, on hi ha tants interessos... com se'ls acut als caps pensants de Ferrari portar Fernando Alonso i Felipe Massa a fer unes baixadetes per la neu! Es juguen la temporada ja que, a aquestes alçades, els monoplaces de l'asturià i del brasiler són fets a mida. Això acabarà quan un es trenqui una cama i posaran punt i final a la gracieta. Sort que van de vermell, així es podran localitzar millor a la meu! Per cert, el nou Ferrari veurà la llum el proper 28-G.

dimecres, 12 de gener del 2011

Nada por arriba, nada por abajo!

Atenció a la part inferior de les imatges. Hill Taylor guanya la cursa sense respirar. Brutal. De tota manera, tinc un dubte... les regles no diuen que els nedadors han de treure el cap després dels primers 15 metres?

Alarma Gascoigne: L'exjugador fa dues setmanes que no la lia!


El món del futbol en general (i Anglaterra en particular) està molt preocupat. Fa més de dues setmanes que l'exfutbolista està comportant-se bé. Què li passa? Més de 15 dies sense emborratxar-se, sense tenir un accident de cotxe, sense dir tonteries, sense intentar suïcidar-se, sense estomacar ningú, sense ser detingut en cap comissaria. Les alarmes s'han disparat i més quan acabem de deixar enrere les festes de Nadal i de Cap d'Any en les quals, ja se sap, es toleren tota mena d'excessos. Els camells del seu barri estan molt preocupats i ja han declarat que es veuen obligats a buscar-se una feina. La botiga de licors de tota la vida és a punt de tancar i les prostitutes habituals fa temps que no han d'anar al CAP de torn perquè les atenguin. Si la cosa segueix així, han dit alguns dels encara patrocinadors de Paul Gascoigne, hauran de rescindir el contracte.

Frase per quedar bé fent el cafè amb els amics (3)

Alerta. D'aquí a poquets dies, les diferents escuderies de la F1 començaran a presentar els nous monoplaces per la propera temporada. No et preocupis, ningún en sap un borrall de mecànica. Però tu, si surt la conversa, pots quedar de puta mare dient "Ferrari és contrari als motors de quatre cilindres turbo". Els teus amics es quedaran tan convençuts que domines el tema que no el demanaran ni que els ho expliquis, perquè implicaria que ells han quedat endarrerits. Ja, per sentenciar, has de dir "i això que seran obligatoris el 2013. Són massa dèbils per a la F1". De res.

Ochocinco, un merengue que gaudeix amb el Barça


L'estatunidenc Chad Ochocinco, el fantàstic receptor dels Cincinatti Bengals i una de les gran estrelles de l'NFL, està de vacances a Barcelona. Un cop resolt el seu terrible malentès amb la línia eròtica, va contactar amb Gerard Piqué al Twitter (normal, el català no té aturador) i van quedar per veure's en un entrenament del Barça. També es va retarat amb Iniesta, Messi i Villa. Dies abans, el fenomen havia estat a Madrid on va presenciar la sessió de l'equip blanc, es va declarar madridista i va reptar CR7 a una cursa. Amb tot, Ochocinco ha admès que s'ho passa d'allò més bé veient el Barça de Guardiola.

És Osvaldo o una estàtua humana de La Rambla?


Estava rentant els plats i vaig arribar tard a la informació esportiva del TN. Em vaig perdre el Dóna Pas de l'Espanyol i la primera imatge que veig, de l'entrenament i des de la cuina, és una estàtua huamana de La Rambla que s'acosta a Kameni i el saluda amistosament. Resulta que el cowboy de desvergonyides tonalitats morats que es passejava per Sant Adrià era... l'amic Osvaldo. Que si m'opero, que si no m'opero. Lu dit. Que l'Espanyol vagi fent la foto i Osvaldo que s'afanyi a contractar un assessor d'imatge.

dimarts, 11 de gener del 2011

La caverna ja té un argument per disparar contra Messi


Ahh Quina paciència han tingut els mitjans nazionalistes espanyols amb Messi. Morts d'enveja, no trobaven la manera per demonitzar l'argentí del Barça. No hi havia fisures: el millor, humil, treballador, tranquil, assistent... Quina ràbia que tenien... Però, vés per on, gràcies a la Pilota d'Or, que va ser una sorpresa, han trobat la munició esperada. Els ha caigut el maná del cel sense ni haver de comprometre's. Ara, se senten legitimats per engendrar una vomitiva campanya contra l'argentí del Barça per catapultar el seu tronista d'Hombres, Mujeres y Viceversa (CR7) als altars del futbol. És curiós perquè la caverna nazionalista espanyola troba just que un portuguès robi el títol de millor entrenador de 2010 (de manera justa) als castellans Del Bosque i el català Pep Guardiola. Ara bé, no poden suportar que el premi no hagués anat a parar a Iniesta (el blaugrana més inofensiu políticament parlant i que millor cau a les españes) i sí en Messi. Xavi, en cas de guanyar, el considerarien com un mal de queixal que s'ha d'aguantar. Ara, aprofitaran per inventar-se una campanya d'odis dins del vestidor blaugrana i en faran portada si Xavi no se la passa a Messi a l'hora de treure de centre. Quan trigarem a escoltar o llegir que el vestidor blaugrana està fracturat? Déu! Arriben temps complicats gràcies a la gala de Zuric. Espero que el 10 del Barça sàpiga aguantar la pressió. Espero que Pep Guardiola, un mestre, decapiti qualsevol mena de polèmica. Ja hi ha llicència per disparar contra el de Rosario. El millor jugador del món, senyors... és Messi. Aquí i a la Xina. I no hi ha debat possible.

Sóc Pellegrini i deixo Demichelis com un eunuc!


El flamant fitxatge del Màlaga, l'argentí Martín Gastón Demichelis que acaba d'arribar del Bayern, es despenja amb aquesta declaració que, segur, anima i motiva el vestidor del conjunt andalús. "No hay muchas posibilidades de sumar en el Camp Nou". Jo sóc l'enginyer Manuel Pellegrini i el castro en públic. Home, el xicot és sincer, però no cal dir-ho en roda de premsa, oi? I menys amb la seva experiència, veterania i venint del equip del qual surt.

I si Figo hagués fet com Mou?


José Mourinho va dient que hi ha una mena de doble-legislació. Una per jutjar-lo a ell i una altra per a la resta de tècnics. Però, a l'hora de la veritat, el flamant millor entrenador de 2010 es despenja amb aquestes declaracions i es queda tan ample. "Lo único que no me ha gustado en la gala ha sido cuando el chico que presentaba ha dicho 'Mourinho, entrenador del Real Madrid', porque habría tenido que decir: 'Entrenador del Inter y del Real Madrid', dado que este premio pertenece mucho más a mi temporada con el Inter". El lusità té tothom atemorit. Jugadors, àrbitres al Bernbéu i el cos directiu del Reial Madrit. Home. El premi és just (s'ho mereix) i Mou és honest. Ara bé... Què hauria passat si Figo (Pilota d'Or el 2000 per les seves actuacions amb el Barça) hagués dit el mateix vestint amb la samarreta blanca de l'etern rival?. O Ronaldo quan va guanyar el màxim premi l'any 1997 pel que havia fet amb el Barça malgrat vestir la nerazzurra de l'Inter? Mou, pots estimar molt l'Inter, però cobres del Madrit que t'està entronitzant mentre s'empassa molta fel.

Això és el que passa per anar a fer una cigarreta...

Segur que el caironista de TVE va fer cas a les previsions, va muntar el ròtul i va dir... "Feina feta, no té destorb. Quina tarda, Deú meu. Vaig a fer una cigarreta..." Vist en aquest blog :)

Crackòvia: Cal enfotre-se'n d'en Coro cada dilluns?


En començo a estar cansat. D'acord que no hi ha ningú intocable (només faltaria) i que si cal fer una broma amb Ferran Corominas, doncs es fa. I punt. I no passa res. El problema és que, de manera reiterada i sense venir a cuentu, els amics del genial programa Crackòvia hagin agafat el banyolí com a diana per a un seguit de bromes fàcils que el bon davanter no es mereix. Quin és el pecat d'en Coro? Què us autoritza a abusar d'un bon jan, l'únic crim del qual ha estat salvar el cul del RCD Espanyol en més d'una ocasió? No teniu remordiments pensant que el pobre xicot pot quedar tocat anímicament per veure's escarnit, dilluns rere dilluns, sense haver fet absolutament res per ser castigat? No heu pensat que ja ho ha de passar força malament, gràcies a vosaltres, tant ell com la seva família i amics? És més fàcil ficar-se amb ell que amb en Bojan? És més fàcil ficar-se amb ell que amb en De la Peña? Com és que ja no surt ni en Pau Gasol ni en Nadal? És que l'entorn del tennista i del jugador dels Lakers us ha fotut un avís, diguem-ne, contundent via trucada Terribas?
A vore si jo em començaré a enfotre del diari Ara. Que, per començar, es diu així tot i portar les notícies d'ahir!

Apareix penjat un dels principals implicats en el cas Llebrer


Revista Bike

L'exciclista Alberto León, un dels principals implicats en l'Operació Llebrer contra el dopatge, ha aparegut mort, aquest dilluns a la nit, a casa seva. Segons sembla, l'esportita s'hauria penjat i, de moment, tot apunta a un suïcidi. Al seu domicili s'hi han trobat diferents substàncies dopants (amagades sota el llit) i bosses de sang que correspondrien a esportistes. Alberto León, de 37 anys, era considerat el cervell de la xarxa de distribució de material il·legal i estava acusat d'un delicte contra la salut pública. Aquest pioner de la bicicleta de muntanya a Espanya estava casat i tenia dos fills. Segons sembla, la seva dona li hauria demanat el divorci després de veure'l implicat en l'Operació Llebrer. I és que el ciclista també havia estat esquitxat en l'Operació Port i era considerat un dels homes de confiança del doctor Eufemiano Fuentes. Presumptament, la feina d'Alberto León era transportar les bosses contaminades i injectar la sang adulterada a l'atleta que estigués competint. De fet, es movia amb tanta comoditat amb l'agulla que havia rebut el motiu d'El Doctor.

Guerra oberta entre Iker i CR7 per les votacions de la gala


S'han conegut alguns detalls curiosos de les votacions dels capitans de les diferents seleccions de cara a escollir el millor jugador del món de 2010. Hi ha un parell de conclusions a explorar:

1) Segueix la guerra oberta entre els jugadors del Reial Madrid, Iker Casillas i CR7:
El porter blanc es va inclinar pels seus excompanys Robben (a qui li va atorgar 5 punts) i Sneider (3) abans que per Cristiano Ronaldo (1p). Per la seva banda, el portuguès va apostar per Xavi (5) i Iker (3). Tots dos, en la seva condició de capitans d'Espanya i Portugal, haurien pogut votar per companys d'equip, però han considerat que s'ho mereixien més altres futbolistes.

2) Ibrahimovic i Eto'o no van donar un punt ni a Pep Guardiola ni a Messi:
Els capitans de Suècia i el Camerún, els exblaugrana Zlatan Ibrahimovic i Samuel Eto'o no van votar ni a Pep Guardiola ni a Leo Messi. No els van donar cap punt. Tots dos, però, van coincidir a l'hora de votar Iniesta i Xavi.

dilluns, 10 de gener del 2011

Has vist com titula (o titola) Marca?

Brutal. Sense paraules. "Messi deja a España sin el Balón de Oro". Inda campió!
I aquí la portada per aquest 11-1-11

Sorpresa d'Or: Leo Messi


La gala de Zuric no l'hauria d'haver presentat Pedro Pinto i Carol Manana sinó Isabel Gemio :) Leo Messi s'ha convertit, per segona vegada consecutiva en només 23 anys, en la Pilota d'Or de 2010. Realment, l'argentí no tenia massa opcions a priori tenint en compte el fluix paper que el 10 del Barça ha fet amb la selecció Argentina i amb un Maradona que l'ha castrat esportivament. La cara del de Rosario pagava quan ha escoltat el seu entrenador anomenar-lo com a guanyador. Messi no tenia res preparat (tampoc és que tingu massa discurs) i ha comès (al meu entendre) un error. Jo, d'ell, des de la tarima hauria fet pujar els meus companys Xavi (que ha quedat tercer) i Iniesta (segon). Ara bé, si preguntem al món qui és el millor futbolista, la gran majoria diria que és Leo Messi. 58 gols l'any 2010, quatre gols contra l'Arsenal, cinc hat tricks i 13 vegades ha aconseguit dos gols en un mateix partit. De tota manera, no va fer un sol gol al Mundial i s'ha entestat en dedicar el premi a una Argentina que no se'l sent seu i que el rebutja amb la boca petita.
Parlarà català algún dia aquest noi?
Qui li ha fet l'horrible llacet que duia?

Però, és clar, jo crec que es tractava de premiar una filosofia i, avui, Xavi és sense dubte qui millor representa l'estil de joc del millor equip de futbol de la història: el FC Barcelona. Xavi, que ja vaig dir que el seu joc havia de ser considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que es mereixia no una sinó dues Pilotes d'Or, afrontava, segurament, la seva darrera oportunitat per a coronar-se a nivell mundial. Nosaltres ja fa temps que ho sabem. Xavi ets el millor! Pots tenir la consciència més tranqil·la: no es pot fer més, noi!

Finalment, Andrés Iniesta, que partia com a gran favorit, ha quedat a les portes de la Pilota d'Or. La veritat és que el de Fuentealbilla (una meravella tant com a jugador com a persona) no es mereixia el premi. El 2010 se'l va passar lesionat i només va fer un gol amb el Barça. El que passa és que el gol que va donar el Mundial a la selecció estatal a Sud-àfrica pesava molt i va donar la volta al món. A més, és l'únic blaugrana que cau bé a les espanyes i això sempre s'ha de tenir en compte.

Millor 11: Amb sis blaugrana:
Iker Casillas, Maicon, Lucio, Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi, Wesley Sneijder, Andrés Iniesta, Leo Messi, David Villa i Cristiano Ronaldo.

Anecdotilles
.- La brasilera Marta, la dona que veig en aquesta gala cada més de gener, ha estat la millor jugadora femenina per cinquena vegada.
.- Pep Guardiola ha donat la Pilota d'Or començant el seu discurs en català.
.- Entranyabe la chapa de l'amic arquebisbe Desmond Tutu, premi Nobel de la Pau.
.- M'agradaria felicitar els qui han escollit els millors 10 gols de 2010. Ha guanyat Hamid Altintop. El premi li ha lliurat el porter del Kazjstan que el va encaixar. I el gol de Maicon? I el de Messi al Saragossa?
.- Brutal Sneijder fent la broma assegurant que, per a ell, el millor de 2010 havia estat carsar-se amb la seva dona.
.- Mou, anomenat millor entrenador de 2010, només ha volgut abraçar la seva banda: Lucio, Sneijder, CR7 i Iker. Només faltava el seu fill.
.- La pregunta absurda del presentador a Iker. En què vas pensar quan vas guanyar el Mundial? Que no ha vist el petó a la carbonara aquest xicot?

Els Set Magnífics de Can Barça


Avui se sabrà qui és el setè jugador del Barça que alça la Pilota d'Or des de que l'any 1956, la revista France Football decidís designar el millor jugador de l'any. Si hi ha justícia, Xavi hauria de ser l'escollit.

1960 Luis Suárez
1974 Johan Cruyff
1994 Hristo Stòitxkov
1999 Rivaldo
2005 Ronaldinho
2009 Leo Messi
2010 ???

Mor l'actor Juanito Navarro, etern aspirant a presidir el Madrit


L'actor còmic Juanito Navarro, ha mort als 86 anys d'edat a casa seva, víctima d'una fallada cardíaca. Aquest enginyer aeronàutic va penjar la calculadora i el regle pel teatre, el cinema, la revista i algunes sèries de TV. Reconegut madridista va intentar, en diferents ocasions, presentar-se a la presidència del Reial Madrit però les seves candidatures no van passar de ser una simple anècdota. Era el soci número 58.

Meireles (L'pool) centra... i remata un seguidor amb el cap!

Boxa a la FA Cup


El jugador Scott Laird, de l'Stevenage anglès, rep un contundent cop de puny a la cara per part d'un aficionat després del partit de la FA Cup, d'aquest diumenge, que els enfrontava al Newcastle. Penós.

diumenge, 9 de gener del 2011

Webb roba al L'pool i un red l'escarneix al seu Twitter


Aquesta és la imatge que ha publicat el jugador del Liverpool, Ryan Babel, en el seu Twitter hores després que el conjunt d'Anfield hagués caigut amb polèmica arbitral contra el ManU a Old Trafford en la jornada dominical de la FA Cup per 1-0. El col·legiat era l'amic Howard Webb que és l'expolicia que va xiular la final del Mundial de Sud-àfrica entre espanyols i holandesos. Babel, que s'arrisca a una sanció, ha retirat la imatge i ha demanat perdó. Això sí, acompanyava la imatge amb una contundent pregunta. "I diuen que és un dels millors àrbitres del món?".

Injusta expulsió de Gerrard. El capità red, en una jugada sense transcendència al mig camp, s'anticipa clarament al jugador del ManU. Minut 30.


També xiula aquest penal més que dubtós... que xuta el gal·lès Giggs i elimina els de Kenny Dalglish de la Copa anglesa. Minut 2.

Mou segueix opositant al Nobel de la Pau


Mou i Garrido abans d'acabar com el rosari de l'Aurora

Ja fa temps que ho dic. S'hauria de sancionar, d'una vegada per totes, Mourinho. Un mal dia, l'entrenador portuguès del Reial Madrit, es trobarà algú més xuleta que ell, li trencarà la cara i després tots ens posarem les mans al cap. Al tècnic blanc se l'hauria de castigar per la seva pròpia seguretat. Ja han tastat com les gasta els pobres P.León, Benzemiau o Lass (que, aquest diumenge, ha abandonat el Bernabéu al descans després d'haver estat substituït). Fins i tot, s'ha atrevit amb Florentonto i Valdano. Avui, contra el Vila-real (4-2) Mou ha seguit fent de les seves. Els àrbitres han tornat a fer-li un regal al temible lusità. En la jugada del tercer gol blanc (i tercer de CR7) hi ha dos fores de joc. La diana trencava el partit. Després de les protestes del conjunt de Castelló, i en ple desconcert dels de Garrido, Kaká (a qui Gilette ja li ha tret el patrocini per baix rendiment) ha fet el quart i definitiu. I ha començat la xerinola!


Mou, sempre polèmic, s'ha esverat i, amb la pueril excusa de celebrar-ho amb el seu fill que (casualment, i segons ell, es trobava assegut darrera la banqueta visitant), es planta davant els reserves i tècnic groguets per aixecar els punys com un esperitat. Ell ha jurat i perjurat que no volia ofendre ningú, però és evident que tria molt bé l'escenari del seu nou xou per provocar i riure's un conjunt que l'ha fet patir d'allò més i que l'ha tingut una bona estona contra les cordes.

Aquesta és la particular manera que té Mou d'alleugerir tensions després d'un partit que se'ls ha complicat molt i que els ha obligat a remuntar un 1-2 en contra. Els blancs només han pogut reaccionar gràcies al regal del col·legiat i a l'esgotament de Bruno, Borja Valero, Ángel (lesionat) i Rossi. La banqueta del Vila-real s'ha aixecat, s'han encarat amb el portuguès, han fet un innocent intent de tirar-li una ampolla d'aigua (via Cani), han rebut targetes vermelles a tort i a dret i m'imagino que la festa seguirà.

L'esforç solidari dels jugadors del Barça


Ets conscient del que han fet els súper professionals jugadors del FC Barcelona aquest diumenge? No només han demostrat que són els millors del món sobre la gespa, sinó que són uns autèntics campions de solidaritat. Han aterrat a l'aeroport del Prat, procedents de Galícia, sobre les 5:00 de la matinada de diumenge. A les 12:00, entrenament obert als nens al Mini on han aplegat més de 16.000 persones que havien esgotat les entrades en poques hores. Molts equips de Primera ja signarien tenir 16.000 persones en un partit ofcial. I després de la sessió del Mini, i per comptes de tornar al llitet després del 0-4 de Riazor, visita solidària a diferents hospitals catalans per animar la quitxalla i regalar obsequis als nen@s malalts. Han anat a Sant Joan de Déu, a la Vall d’Hebron, a Sant Pau, a l’Hospital del Mar, al Trias i Pujol, a l’Hospital de Barcelona i a l’Hospital de Nens de Barcelona.

Els Beckham somien amb la nena...


Tres fills: Brooklyn, Romeo y Cruz. David Beckham, un dels millors jugadors de futbol de la història d'Europa, i la seva dona, la cantant-dissenyadora Victòria, han anunciat que esperen el seu quart fill. No han revelat el sexe de la criatura, però és més que evident de l'Spice-parella desitja una nena. Pariran a l'estiu. És el que passa quan no s'ha de pagar hipoteca, oi? Com la mania d'aquest matrimoni-negoci és posar noms a la quitxalla tenint en compte el lloc on van estar engendrats els plançons, ens podem esperar un Berverly Hills, un Rodeo Drive o... potser faran honor a la Gran Via madrilenya :)?

En el camp esportiu, aquest diumenge s'ha confirmat que Beckham entrenarà amb el Tottenham Hotspurs fins el 10 de febrer tot i que no podrà jugar a la Premier per un "problema amb l'assegurança" de l'ex del Reial Madrit i actual jugador dels Galaxy de LA.

CR7: així es tira una falta...


Estimat Cristiano Ronaldo: T'envio aquest post per tal que vegis com es tira una falta. No cal fer veure que ets un pistoler, no cal fer pallassades per a la galeria, no cal esperar que tots els fotoperiodistes et retratin abans de xutar, no cal marcar les passes de manera forçada (gest, a més, que no és propi de tu sinó que el vas copiar del millor Ronaldinho) i no cal pensar-se que un és el millor. Perquè el millor és Messi. Per què? Per moltes raons. Per començar, l'argentí del Barça ha donat 13 assistències de gol. I tu?

Quan la piloteta no vol entrar, no entra!

Xavi 550 o el dinar Barça-Penya?

És evident que alguna cosa no ha funcionat en el documental Xavi 550. Cert és que va ser el programa més vist a casa nostra la nit del dia 6 de Gener, però segueixo pensant que periodísticament va ser força fluix. La prova és que des de TV3 s'esforcen a recomanar-lo a la mínima oportunitat que tinguin, sigui a la informació del temps, sigui a Signes del Temps, sigui al Karakia :) Malament quan s'ha de recomanar tant!

No poso en dubte la qualitat de Jordi Grau, Joan Cabré o el magnífic realitzador Santi Padrós. Déu me'n guard! El problema va ser autopressionar-se, de manera exagerada, per mirar de fer una cosa tan excepcional, tan genial i tan emotiva que va acabar resultant força discreta. Sort que va ser el propi Xavi, com passa al terreny de joc, l'encarregat de salvar el document.

En canvi, fixa't en els nois del departament de bàsquet de TV3. Sense tantes pretensions, sense tants anuncis i sense tanta publicitat, van fer un meravellós reportatge de cara al Barça-Penya de l'ACB d'abans de Nadal. Ningú n'ha parlat massa, però vaig trobar-lo sensacional. Dues càmeres, un reservat al restaurant Salamanca i un tiberi que va aplegar els blaugrana Víctor Sada i Ricky Rubio i els verd-i-negres Jordi Trias i Josep Franch. Els quatre es van oblidar de les càmeres, van fer bromes, van explicar coses realment interessants i es van mostrar tal i com són. Fet complicat ja que els periodistes sempre tallen en aquesta mena de rodatges que van, per entendre'ns, sense guió. Divertit, frec, natural, entretingut i honest... Ah! i TV3, felicitats Robirosa-Lavagnini, no va censurar quan Trias (mig en broma, mig seriosament) reclamava més minuts per a la Penya a la tele pública catalana.

Xavi 550 o el dinar Barça-Penya? Jo ho tinc clar.