"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 11 de desembre del 2010

L'Espanyol es pot posar primer

Ja no comença a ser casualitat el bon primer terç de temporada que està fent el RCD Espanyol. Després de la derrota del Vila-real contra el Getafe (1-0) en el darrer minut, els de Mauricio Pochettino es poden posar primers de la lliga espanyola. Si els pericos guanyen l'Athletic Club seran tercers per darrera dels intractables Barça i Madrid que juguen una altra lliga. Per tant, els blanc-i-blaus serien els primers dels altres.Que no els líders.

L'Uzbekistan i Qatar

Joan Laporta i Sandro Rosell.

Unicef i Qatar Foundation.

L'organisme de les Nacions Unides vetlla pels interessos de la infància. L'ens qatarí, teòricament sense ànim de lucre, pagarà una morterada per posar un arbre (concretament el de la sidra) a la samarreta del Barça convertint-la en la més cara del món. Tot just quan Wikileaks filtra que els Estats Units creuen que Catalunya pot ser el centre jihadista més important de la Mediterrània i els nois de Washington instal·len una mena de CIA a la capita catalana, la Qatar Foundation patrocina i inspira un centre d'estudis islàmics. No s'ha de confondre islamisme amb terrorisme, però de moltes escoles islàmiques (madras) han aparegut nois i noies que s'han esbudellat en autobusos i mercats plens de persones innocents (també musulmans) després de fer lectures errònies i incendiàries de l'Alcorà. Encara que no ho vulguis, centre d'estudis islàmics té una connotació que fa posar els pèls de punta. Llegir El secret del meu turbant.

Uzbekistan i Qatar.
S'ha acusat Joan Laporta de tenir amistats perilloses amb aquesta república exsoviètica. Màfies, petrorubles... no seré jo qui digui que el líder de Solidaritat Catalana hagi estat un sant.

Sandro Rosell. Va anunciar que es desferia de les seves empreses. Sembla que hi ha hagut alguna cosa pròpia d'alta enginyeria financera. Curiosament, apareix Qatar en escena. L'altre país (al marge del Brasil) en el qual el president del Barça hi té negocis, relacions i interessos. Petrodòlars, monarquia absoluta, corrupció, nul respecte pels drets humans, marginació vers les dones. Uf. Unicef i l'arbret junts?

divendres, 10 de desembre del 2010

Laia Ferrer (F1) donarà les campanades a TV3


Hi ha qui té la Sara Carbonero i TV3, de moment, comença a explotar la periodista Laia Ferrer, coneguda pels seguidors de les curses de F1, que donarà la benvinguda al 2011. Aquesta noia, que roda el món i torna al Born, no estarà acompanyada per en Nico Rosberg, com gairebé sempre, sinó que el seu company a l'hora de comptar les campanades serà en Carles Puyol. Però no el de veritat, sinó el de Crackòvia. Des de TV3 deixen tranquil·la la Torre Agbar i marxen cap a Lleida per fer el directe des de la Pobla de Segur. Hi haurà ordres d'equip? La Keka menjarà polvorons?

Barça: Amb Qatar Foundation a la samarreta


La samarreta del FC Barcelona ja s'ha tacat amb publicitat. En temps de crisi, calia una injecció de diners a canvi de desvirgar una samarreta neta durant 111 anys. Ja és la més cara del món. 30 quilos per temporada. Les segones més cares són, amb 23, les del Reial Madrit i del ManU.

Els jugadors del FC Barcelona completaran l'emblema de l'Unicef (organisme de les Nacions Unides que vetlla pels interessos de la infància) que llueixen a la samarreta amb el nom de la Qatar Foundation. L'acord, per cinc anys, reportarà 30 milions d'euros a les arques catalanes per temporada. Aquesta entitat va ser creada, l'any 1955, per la família reial qatarí i té com a motor vetllar pels interessos dels nens i de les nenes i feia temps que buscava una aliança amb una marca internacional de pes per donar-se a conèixer. I ho han aconseguit amb l'acord amb el FC Barcelona. Ara podran publicitar les seves intencions de dotar instruments educacionals i laborals a una part de món on, segons ells, hi manca desenvolupament humà. De fet, promociona la Ciutat de l'Eduació (amb sis universitats), l'orquestra filarmònica de Qatar, una canal infantil a Al Jazeera, recerca científica i un centre d'estudis islàmics.

La vinculació del Barça amb Qatar és alta. Pep Guardiola va jugar dos anys a l'Al Alhi de Doha, Josep Colomer s'hi va desplaçar per col·laborar amb l'acadèmia de futbol Aspire, Sandro Rosell hi va col·laborar intensament des de Nike i l'entrenador del FC Barcelona va ser la imatge de la candidatura del país àrab per acollir el Mundial de 2022.

Nadal: Envia-li una capsa de gallumbus a Iniesta!

La Gazzetta dello Sport italiana publica, avui, que el manacorí Rafa Nadal serà la nova imatge de la roba interior d'Armani per a la temporada vinent. El número u del tennis mundial i esportista exemplar (ens cau bé aquest xicot) substitueix homes com David Beckham o Cristiano Ronaldo. Armani Underwear ha encertat. Ara, però, Rafa Nadal té l'obligació d'enviar-li al blaugrana Andrés Iniesta uns gallumbus com Déu mana!. Ni que sigui per compasió.

Lissavetzky = X?


Un cop Espanya ha resolt la X més famosa de la història, que era la del GAL, després que l'Isidoro el de les vaques reconegués en una entrevista al País que "vaig tenir l'oportunitat de volar la cúpula d'ETA i vaig dir que no", ara apareix una nova X. La del paradís espanyol del dopatge. Cal depurar responsabilitats després de la detenció de la palentina Marta Domínguez. No ens hem de quedar amb Delta Zero. Hem d'anar a per en Saura! Què passa a l'esport espanyol? Un cop demostrat que el ciclisme és una farsa i el gran Alberto Contador un trampós (ja vaig dir que si m'equivocava m'ho menjava amb patates) ara resulta que la Gran Dama de l'Esport Espanyol, la Dona de l'Etern Somriure ha estat detinguda per la Guàrdia Civil. Ha quedat en llibertat amb càrrecs, per la seva condició d'embarassada de quatre mesos, després de declarar després de vuit hores i mitja. De moment, l'han suspesa cautelarment de les seves funcions com a vicepresidenta de la Federació Espanyola.

Contador és un pallasso, però el cas de Marta Domínguez és molt pitjor. És acusada d'un presumpte delicte contra la salut pública després que els agents de la Benemérita busquéssin substàncies dopants a la seva casa. La Guàrdia Civil va sortir amb un ordinador, una caixa, documents... però ni rastre de la bandera espanyola amb el toro!. Marta Domínguez... que a l'agost la feien Filla Predilecta de la ciutat més avorrida d'Espanya. Però el més greu és que sembla, tot i el secret de sumari, que ella no hauria pres productes dopants però, presumptament, n'hauria subministrat a altres atletes! Encara pitjor! No s'hauria de dir Operació Llebrer, s'hauria de dir Operació Camella, si es confirma.

Quin cop per a la caverna mediàtica. Van caient els seus ídols de fang. Si van criminalitzar i ridiculitzar el pobre Juanito Müelegg per la seva condició d'alemany (malviu com a profe d'esquí en una estació) un cop demostrat l seu dopatge després d'haver-lo fet pujar als altars rojigualdes, què hem de fer amb aquesta colla de tramposos? Juanito és abandonat, sense la condició de murcià i seguirà amb les seves ampolles d'aigua beneïda que sempre duia al damunt i seguirà vivint amb la santera portuguesa que sempre l'acompanyava, després de perdre els dos ors dels JJOO de 2002. L'esport espanyol és una farsa i s'hauria d'anar a la cúpula. I la cúpula és el secretari d'Estat per a l'esport, el senyor Jaime Lissavetzky. Que, per cert, ha seguit amb la seva cançoneta de tolerància zero. Fins quan? M'ajudes a fer la llista d'espanyols dopats?

Schuster entra al Sálvame per defensar la taja de Guti


En la imatge s'aprecia com Guti està en plena forma després de la trompada :)

Com a Turquia no tenen la Constitució espanyola (de la qual em declaro moralment exclòs) ni Puríssima Concepció, doncs en Bernd Schuster "como cada tarde" es va disposar a veure el Sálvame des d'Istambul. I a l'alemany, tècnic de Guti, se li van inflar els pebrots després que es denunciés que el seu migcampista havia xocat amb el seu cotxe contra un bus turc donant una taxa de 2,7. És que el trànsit a Istambul està molt malament! Hi hauriem d'enviar en Martí Gironell i les seves càmeres!

La defensa de l'entrenador del seu home va ser impagable. Que Guti no és així (?), que venia d'un sopar formal amb les dones (com si un sopar amb les parelles fos garantia de conyàs), que si una persona amb 2,7 a la sang no és capaç ni de mantenir-se dreta... Però el millor estava per arribar. Resulta que Guti va ser víctima de l'idioma turc i no de l'alcohol. Es veu, segons el tècnic alemany, que després de l'ostión se li van acostar al jugador, que va sortir sense una rascadeta de l'atzucac, amenaçant-lo amb cridar la premsa si l'exjugador del Madrid no els donava diners a canvi del seu silenci. Grandiós! És a dir que, en condicions normals de trompada a la Castellana, hauria pagat.


Impagable. Sense paraules. Atenció al ye, ye del 1:36''

Quan encara cueja la trucada de Drenthe a Hombres, Mujeres y Viceversa, Schuster tria Sálvame com a plataforma de defensa del seu home. Clar que si Mas i Montilla van anar a la Nòria... Genial el paper de Belén Esteban escoltant Schuster ella que és tota una atletista. "Muy bien, muy bien" deia el seu caparró. "Dale un abrazo a Guti de mi parte". Només li faltava això a en Guti. En plena ressaca...

Per què en Lavagnini ens mira quan entrevista?


Abans de tot, haig de lloar la feina de Víctor Lavagnini comentant el bàsquet pel 33. Ampli coneixement de l'esport, enciclopèdia viva, acertats comentaris tècnics... però a casa tremolem quan en Jordi Robirosa ens anuncia, alegrement, que a la mitja part en Víctor entrevistarà algú! Per què ens intimida mirant la càmera quan parla amb el personatge de torn?. Ens fa por. Comença bé l'Operació Mitja Part. Mira fixament el protagonista i arrenca. Però... ai las! El seu coll gira invaraiblement cap a la càmera i els seus ulls inquisidors, fixes i hipnotitzadors, ens aferren al sofà de casa. Ja no pots seguir el fil de la conversa! No hi ha manera! En Lavagnini t'està mirant, està traspassant la pantalla, és al menjador de casa...