"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 24 de juliol del 2010

El penal Ezequiel Calvente

El jugador del Betis, Ezequiel Calvente, ha executat un penal espectacular contra Itàlia en el Campionat d'Europa Sub-19.

Judes: 10 anys

Tal dia com avui de l'any 2000, el Gran Judes canviava de samarreta.

Els periodistes de la Fox no necessiten documentar-se


El flamant nou jugador dels Red Bull de Nova York, Thierry Henry va ser entrevistat per la cadena de televisió Fox News estatunidenca. l'exblaugrana va acabar força emprenyat després de contestar les preguntes al plató. D'entrada... galleda d'aigua freda. "Felicitats per haver-se acabat de proclamar campió del món". El francès, que nosaltres sapiguem no ha jugat en el Barça B de Del Bosque i el 14 el duia Xabi Alonso, va respondre que gràcies, però que el seu títol era de l'any 1998. Acte seguit, el periodista es va interessar per si havia fitxat per un equip de l'MLS per fugir... del racisme a Europa!

Les imatges són espectaculars i s'entèn força bé

divendres, 23 de juliol del 2010

Sort que Olympiacòs no ha fitxat Messi

Més de 5.000 persones es concentren per saludar l'arribada d'Albert Riera al club del Pireu. Mare de Déu!

Simpàtica promoció granota

"No fitxem jugadors amb Pilotes d'Or, fitxem jugadors amb pilotes". Els amics del Llevant s'ho prenen amb bon humor.

El meu cor estarà amb l'eslovena Merlene Ottey (50 tacus)


La setmana vinent arrenquen els Europeus d'Atletisme de Barcelona. Tinc curiositat per veure com estaran les graderies! Però estaré pendent de la gran Merlene Ottey que, als seus 50 anys, l'eslovena fa bo aquell vell eslògan publicitari que resava que no pesen els anys, pesen els quilos. Ottey, nascuda jamaicana, prendrà part del relleu 4x100 eslovè. Després de prendre part en set Jocs Olímpics (vol dir un mínim de 28 anys a l'elit) acumula 29 grans medalles, tot i que sempre se li ha resistit l'or olímpic. De fet, se la coneix com la Senyora de Bronze. Ottey és una autèntica força de la natura. Amb 48 anys va marcar uns espectaculars 11,60 en els 100 metres i va ser capaç de baixar dels vuit segons en els 60 indoor amb un espectacular 7,6 segons. Però és que als Europeus de Gotteborg de 2006, amb 46 anys, es va plantar a semis competint amb noies que podrien ser les seves filles. Força, Ottey.

Blanc dóna vacances forçades als 23 bleus de Sud-àfrica


França respira. L'exblaugrana Laurent Blanc ja ha començat a exercir com a nou entrenador dels bleus i ha arrencat amb un càstic exemplar. Després del pèssim paper dels gals a Sud-àfrica ha decidit no convocar cap dels 23 jugadors que es va endur Raymond Domènech a Johannesburg per a l'amistós que disputaran a Oslo contra Noruega el proper 11 d'agost. Òbviament, els puterus Benzema i Ribéry ja no anaven convocats (per odre de l'Elisi fins que no s'escateixi el cas de la prostituta menor franco-algeriana) però la vella guàrdia ja es pot anar acomiadant de vestir la samarreta francesa. Blanc vol començar de zero i netejar la imatge d'una selecció que va fer el ridícul al país africà i que va protagonitzar una bona colla d'escàndols. Insults de Nicolas Anelka al tècnic, vaga dels jugadors que es van negar a entrenar-se, visita-exprés de Thierry Henry a l'Elisi per explicar la situació a Nicolas Sarkozy, fuga de patrocinadors. La Federació Francesa de Futbol inicia una nova etapa. Et sembla justa la mesura de Blanc? Paguen justos per pecadors?

dijous, 22 de juliol del 2010

Villa entén el català... "de puta mare"


El nou davanter del FC Barcelona, David Villa, ha pres part en un acte publicitari en el qual li han preguntat de tot. S'han interessat per si ja parlava català. El Guaje ha contestat que "parlar-lo és més complicat, però després de cinc anys a València, l'entenc... de puta mare. Perdó. L'entenc perfectament", ha dit. El nou 7 blaugrana s'ha mostrat amb ganes que arrenqui la temporada i ha desitjat poder començar a treballar a les ordres de Pep Guardiola que, per cert, els enviava SMS als mòbils de Puyol i Xavi durant el Mundial de Sud-àfrica. L'asturià ha revelat un petit secret. Ha explicat que Carles Puyol, amb molts quilòmetres a les seves cames, li ha confiat al Guaje que en tots els seus anys com a futbolista "mai havia tingut un entrenador de la categoria de Guardiola". El de Tuilla ha revelat que fitxar pel club català "ha estat un alliberament per a mi i per a Guardiola".

Bosh i Abreu amenacen amb editar un 'Callejeros'


El nou home interior dels Heat de Miami, Chris Bosh (que sembla que s'hagi fumat dos o tres canutus abans de fer-se la foto oficial) i l'uruguaià el Loco Abreu han passat un estiu la mar d'entretingut. Tots dos han decidit, amb la càmera que la resta de mortals fem servir per gravar els aniversaris dels nostres fills sense emprenyar ningú, enregistrar per a la posteritat el que els ha passat durant la canícula. Bosh ha gravat en més de 80 hores (que amenaça en fer públiques) tot el serial de l'NBA des de que va deixar els Raptors, convertint-se en agent lliure, i fitxar pels Heat amb els seus amics LeBron i D-Wayne. 80 hores! N'hi ha per fer una mini-sèrie. El Loco Abreu, per la seva banda, ha enregistrat les intimitats de la selecció de l'Uruguai al Mundial de Sud-àfrica. Cinta que promet, si no la censura. Com a mínim, cal destacar que el documental del futbolista té fins benèfics i ja ha anunciat que tot el que ingressi comercialitzant el documental anirà a parar a la Fundación Celeste que han creat els sud-americans per fomentar escoles i instal·lacions esportives al seu país. Benzema i Ribéry també es van endur la càmera per enregistrar les seves actuacions amb la prostituta menor franco-algeriana? Valdria la pena arrencar amb el cunyat del jugador del Bayern (germà de la seva dona) explicant-li que el regal de Ribéry pel 26è aniversari era una nit amb l'aleshores menor Zahia. La broma costava 2.000 euros.

Amar en tiempos revueltos


Ja en començo a estar tip de la tragicomèdia del Tour 2010 que protagonitzen Alberto Contador (Astaná) i Andy Schleck (Saxo Bank). Si la polèmica esclatava aquest dimarts quan el madrileny es posava el maillot groc de líder després d'atacar quan el luxemburguès havia tingut problemes mecànics en canviar de marxa, el capítol d'avui d'aquesta teleserie de migdia també ha estat curiós. Que Contador li posi un pis a Schleck i ens deixin tranquils! La majoria de les opinions al meu post m'indicaven que el de Pinto havia actuat no només de manera correcta sinó també ètica. Contador no deuria pensar el mateix ja que, després de la primera escena, ràpidament es va voler disculpar argumentant que no sabia que el seu màxim rival havia tingut pana. Però aquest dijous hem vist una nova escena. El desenllaç? Només faltaven violins a la línia de meta del mític Tourmalet i que haguéssin entrat de la maneta. Schleck ha atacat des de peu de port i ha tingut el madrileny a roda durant els 10 quilòmetres d'ascensió. Contador ha mirat d'atacar a quatre quilòmetres de la línia de meta però no ha pogut amb el de Saxo Bank. Solució? El madrileny no ha disputat l'etapa i ha deixat guanyar Schleck conscient que el Tour ja no se li escaparà. Et sembla correcta la decisió de Contador? S'ha de donar almoïna als rivals? Reconeixia que no havia actuat bé amb innecessàries dosis de generositat mal entesa? Vol evitar que el xiulin, diumenge, al calaix més alt del podi dels Camps Elisis? Ha adulterat, d'alguna manera, la competició?
Em quedo amb Carlos Sastre (Cervélo): "Estamos haciendo del ciclismo una patraña de niñatos"! Ho ha dit només acabar l'etapa d'aquest dijous.

La caixa forta del Granada són bosses d'escombraries



Un bon ensurt s'ha endut, aquest dijous, la família del Granada CF. El club andalús ha trobat a faltar tots els diners que tenien a la seu social i que corresponien als euros que havien pagat els seus socis pels abonaments de la propera temporada. Després de molt buscar, han decidit mirar en els contenidors de paper reciclat que hi ha al mateix carrer on hi ha la seu social del club. Es veu que una de les senyores de la neteja havia agafat les tradicionals bosses blaves d'escombraries i, imaginant-se que hi havia paper per reciclar en el seu interior, les ha abocat en el contenidor corresponent.

El Granada ha fet venir l'empresa d'escombraries de la ciutat que han obert els contenidors i han recuperat, in extremis, les ecològiques caixes fortes del club. No està mal pensat. Un lladre, amb certa categoria, mai s'hauria endut les escombraries!

Des de la directiva del Granada no han volgut fer declaracions (atenció a l'explicació oficial: "és una cosa que li pot passar a tothom") i han negat que hi hagués diners a les bosses assegurant que només hi havia documents. Vaig a baixar les escombraries. Com és alguna cosa que li pot passar a tothom les analitzaré abans no fos cas que la meva dona hagués decidit guardar els euros de les vacances!.

dimecres, 21 de juliol del 2010

Sergio Ramos o Bo Derek?


Sergio Ramos ha fet un viatge solidari, via Unicef, al Senegal. Seguint els consells de l'Asterix... "A cal belga, fes com el belga". El problema és que l'indi de Camas s'assembla perillosament a la Bo Derek al film 10, la dona perfecta. Pel·lícula divertidíssima que et recomano.

Robert Millar o Philippa York?


Tres anys després, segueix la polèmica. Robert Millar va ser el millor ciclista escocès de tots els temps (arribant a adjudicar-se el jersei a topalls vermells del líder de la muntanya del Tour, va guanyar una Volta a Catalunya i va ser segon tant a la Vuelta com al Giro) i va ser l'únic capaç de plantar cara a un enorme Perico Delgado. Un i altre ens van deixar grans duels a les rampes gales.

Al marge de ser el primer ciclista de la història que es va declarar vegetarià, al juliol de 2007 el Daily Mail anunciava que Robert Millar s'havia convertit en una dona. Es deia Philippa York i vivia retirada en una granja de Dorset al costat de la seva xicota, Linda Purr. Es veu que el gran exciclista va desaparèixer misteriosament de la vida pública un cop es va retirar del ciclisme. S'apuntava que hi havia, en el fons, un obscur cas de dopatge en el qual la testosterona (l'hormona masculina per excel·lència) estava anormalment alta en el seu cos.

Ningú, ni els seus amics més íntims, sabien on parava Millar. Les alarmes es van encendre quan no es va presentar a recollir un títol honorífic que li concedia el Govern escocès. L'únic segur era que s'havia separat de la seva muller (la francesa Sylvie Transler) i del seu fill. Un periodista del Daily Mail va iniciar una recerca per trobar Millar i escriure un llibre sobre la seva vida. Després de molt buscar, al final, va trobar una adreça de correu electrònic que podria pertànyer al ciclista de Glasgow. Es van intercanviar alguns missatges i el resultat va ser la notícia del seu canvi de sexe que deixava el món bocabadat. Misteriosament, tres anys després, la llegenda segueix ja que el rotatiu anglès ha eliminat qualsevol referència a aquell article.

La meva teoria: Penso que Robert Millar mai es va canviar de sexe. Sempre va ser Philippa York. Podria haver estat una noia, amb aspecte andrògin, que hauria pogut prendre part en alguna mena de programa cinetífic britànic dels anys 80 per esbrinar si el sexe femení podia competir en un esport tan dur al costat d'homes. La van inflar a testosterona, van maquillar la seva vida privada (atorgant-li una muller i un fill) i quan van veure que era capaç de tutejar els millors ciclistes masculins en carretera, van pensar que el món no estava preparat per a una notícia d'aquesta mena i la van retirar a una granja.

dimarts, 20 de juliol del 2010

Jordi Basté fitxa el Butanito


En directe, tu. Jordi Basté i José Maria García, veterà periodista que no deixa indiferent ningú, han tancat un acord gràcies al qual el Butanito de les ones torna al seu mitjà col·laborant en el programa El món a RAC1. Ho farà un cop al mes i ha assegurat que l'única condició que posava era "no cobrar ni un euro" i fer-ho de manera desinteressada. Ens divertirem. Més detalls? En la presentació de la nova programació que es farà el proper 3 de setembre.

Obren Laporta a una gran coalició independentista

Any 1907. Es crea una gran coalició catalanista, anomenada Solidaritat Catalana, que aplegava tendències polítics tan diferents com les de Francesc Cambó o Francesc Macià. Resultat? Èxit electoral sense precedents. Ells, però, es van unir a la recerca d'un objectiu comú. Això és el que proposa la terna formada per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran. La voluntat és aplegar "tots els partits que, en un moment, han desitjat un Estat propi". Per tant, es buscarà proclamar la independència de Catalunya i, immediatament, sotmetre-la a referèndum. No tanquen laporta a ningú i han creat aquest web perquè la gent que ho vulgui s'hi afegeixi.

De moment, no hi ha cap visible però sí que la idea és englobar des del Reagrupament de l'exconseller Joan Carretero a CiU, ERC i ICV-EUiA. El missatge, però, va encarat, segons han declarat, "més que als partits, als militants i a les plataformes sobiranistes de qualsevol mena". De fet, ja s'han adreçat les propostes als grans partits i ja es treballa en la creació de comissions locals que impulsin el projecte des de les bases.

Els impulsors de Solidaritat Catalana per la Independència proclamen que han bastit el seu projecte sobre tres pilars: l'èxit de les consultes populars sobiranistes, la manifestació multitudinària del 10-J i el rebuig de les dues fórmules legals presentades per López Tena i Bertran al Parlament per organitzar un referèndum o una consulta no referendària però oficial sobre la independència.

Benzema i Ribéry, imputats per proxenetisme


José Mourinho i Louis Van Gaal estan atents a la justícia francesa. Els entrenadors del Reial Madrid i del Bayern de Munic han tingut, per unes hores, dos homes en presó preventiva. Els dos jugadors han estat imputats, però ja són en llibertat. El jutge Yves Dando, que instrueix el cas de presumpte proxenetisme comès per Karim Benzema i Franck Ribéry en tenir relacions sexuals amb una prostituta menor, ha decidit que els dos jugadors entrin a la presó, tot i que en podien sortir, en qualsevol moment, en un termini de 48 hores. El Reial Madrid segueix amb atenció el cas de Benzema ja que O Merenguinho esperava el devaluat davanter per demà. La Brigada Francesa de Represió del Proxenetisme s'ha pres el cas de manera molt seriosa.

El judici, celebrat tres mesos després que esclatés la polèmica per no destorbar la preparació dels bleus pel Mundial (només els hauria faltat això), vol esbrinar com van ser les cites entre els jugadors i la noia, Zahia D, que haurien tingut lloc a la discoteca Cafè Zaman als Camps Elisis parisins. Zahia ha defensat sempre que els dos jugadors no sabien que ella era menor, "mai els vaig dir la meva edat", ha dit, i s'ha limitat a assegurar que ella "havia estat el regal d'aniversari" de Ribéry. El cas del jugador del Bayern es complica ja que, segons la Fiscalia, va pagar a la jove un viatge a Baviera i ell mateix hauria reservat el bitllet d'avió. La Justícia investiga si Ribéry, en fer la reserva, sabia l'edat de la noia. L'internacional francès de l'OL, Sidney Govou sembla que es lliurarà ja que, tot i haver mantingut relacions amb la prostituta, ho hauria fet quan ja era major d'edat.

La Justícia francesa castiga el proxenetisme amb penes de fins a tres anys de presó i multes de 45.000 euros.

dilluns, 19 de juliol del 2010

Slip Iniesta


Com sóc un malat dels programes del cor, i a vegades t'endus sorpreses, et deixo amb el segon millor jugador del Mundial (el primer és Xavi) a les aigües de Sardenya. El descans del guerrer. Ojut al banyador d'Iniesta. Pret-a-porter manxec! Més fotos, aquí!!

Què en penses?

Ajuda'm perquè no ho tinc gens clar. Aquest dilluns a la tarda, Alberto Contador s'ha fet amb el jersei groc de líder del Tour de França en la segona etapa pirenaica. Aquesta no és la notícia ja que tot feia pensar que el de Pinto es col·locaria al capdavant de la classificació així que olorés la muntanya. Però encara no sé si ha estat, la del madrileny, una maniobra ètica o no. Legal ho és, és clar. Per tant, el lideratge és merescut i no hi ha res a dir. Ara bé... ha estat ètic? El seu principal rival, Andy Schleck ha patit un problema amb el canvi de marxes de la seva bicicleta. El luxemburguès ha quedat despenjat i ja no ha pogut enrtrar en el grup del madrileny. Comptat i debatut, Schkek és ara a vuit segons del de Pinto i el Tour està pràcticament sentenciat. Hauria d'haver esperat Contador al seu màxim rival? És evident que el Pistoler podrà assegurar que no s'havia percatat de la situació de l'altre ciclista i que, en tot cas, ell no en té la culpa. Que no tenia perquè esperar-lo, vaja. Ara bé, tot plegat fa una mica de tuf. Hauria estat més elegant esperar el luxemburguès? Seria semblant a marcar un gol amb un jugador de l'altre equip lesionat? Clar que l'any 2003 Lance Armstrong també va patir un problema mecànic i els seus rivals el van esperar esportivament. Com els va pagar el texà? Així que va arribar a la seva altura, va atacar i es va adjudicar l'etapa. Miguelón hauria esperat. És clar que el navarrès era un campió i el Pistoler, un bon ciclista.

diumenge, 18 de juliol del 2010

O Merenguinho demana consell a quatre bruixots


José Mourinho serà un xuleta i un prepotent, però no té un pèl de tonto. Sap que la banqueta del Reial Madrid és un polvorí devora-entrenadors i ha decidit preparar-se pel repte de guanyar títols davant un FC Barcelona que sembla que estarà millor que mai. Per això, O Merenguinho ha decidit aprofitar les seves vacances a Kenya per reunir-se, d'amagatotis, amb quatre influents bruiots i xamans del país africà. La reunió, celebrada a la regió d'Ukunda, es va concertar en un indret secret mitjançant un misteriós intermediari. Sembla que O Merenguinho va demanar "el respecte" necessari per treballar "en un nou entorn laboral" i un cop de mà per "guanyar títols". El bruixot Mzee Makthub, molt conegut al país africà per aconsellar els polítics, ho ha explicat després d'haver pres part a la cita.

I el cunyat de Casillas és...

Segons els programes-escombraries del cor (dels quals n'estic enamorat), Iker Casillas (porter del Reial Madrid) i Sara Carbonero (subdirectora d'Esports de Telecinco) podrien estar a punt de casar-se. Aquest no és el motiu del post ja que les informacions es basen en un veí del petit poble de Toledo en el qual va néixer la periodista que els hauria vist sortint de l'església del llogarret. Però resulta que la Saríssima té una germana de 21 anys, Cristina, que també estudia periodisme a Madrid i que sembla que també vol trepitjar fort en aquest terreny. Cristina estaria sortint amb el blaugrana Bojan Krkic. Es veu que el català del Barça ha deixat, fa molt poquet, Blanca que era la nòvia de tota la vida. Diuen que la Cristina és tan guapa com sa germana gran. Per tant, Casillas i Krkic podrien ser, ben aviat, cunyats. Tremolo pensant en un Barça-Madrid a casa dels Carbonero. Per cert, hi ha més germanes?.

Brutal cop de Jiménez al British Open

Zeks i Piqué van dir "espanyols de merda"?

He decidit donar un cop d'ull a diferents fòrums d'internet. Em va estranyar que, en el seu parlament, Pepe Reina fes una menció especial al Cos de Policia que havia escortat l'autobús de la selecció estatal. Resulta que en fòrums policials (que fan autèntica por per les seves expressions, opinions i propostes) denuncien el comportament de Zeks i Piqué durant la rúa. Asseguren que, a banda d'estar absolutament ebris, els dos catalans es van dedicar a tirar cervesa als policies motoritzats que els acompanyaven (que es veu que es diuen alazanes), a dutxar-los amb bocins de menjar, a colpejar-los amb els pals de les banderes i a insultar els milers de madrilenys que esperaven els campions del món a més de 40º de temperatura. Hi ha qui assegura, de primera mà, que va escoltar com Piqué i Cesc els deien "espanyols de merda". També disparen contra la noia vestida de policia, cap de premsa de la policia de Madrid que denuncien que va servir cerveses als futbolistes i que, alguns, li havien pres la gorra per posar-se-la ell. Fet que, dedueixo, es veu que és gravíssim. Opinions per a tots els gustos.