"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 21 de juliol del 2010

Robert Millar o Philippa York?


Tres anys després, segueix la polèmica. Robert Millar va ser el millor ciclista escocès de tots els temps (arribant a adjudicar-se el jersei a topalls vermells del líder de la muntanya del Tour, va guanyar una Volta a Catalunya i va ser segon tant a la Vuelta com al Giro) i va ser l'únic capaç de plantar cara a un enorme Perico Delgado. Un i altre ens van deixar grans duels a les rampes gales.

Al marge de ser el primer ciclista de la història que es va declarar vegetarià, al juliol de 2007 el Daily Mail anunciava que Robert Millar s'havia convertit en una dona. Es deia Philippa York i vivia retirada en una granja de Dorset al costat de la seva xicota, Linda Purr. Es veu que el gran exciclista va desaparèixer misteriosament de la vida pública un cop es va retirar del ciclisme. S'apuntava que hi havia, en el fons, un obscur cas de dopatge en el qual la testosterona (l'hormona masculina per excel·lència) estava anormalment alta en el seu cos.

Ningú, ni els seus amics més íntims, sabien on parava Millar. Les alarmes es van encendre quan no es va presentar a recollir un títol honorífic que li concedia el Govern escocès. L'únic segur era que s'havia separat de la seva muller (la francesa Sylvie Transler) i del seu fill. Un periodista del Daily Mail va iniciar una recerca per trobar Millar i escriure un llibre sobre la seva vida. Després de molt buscar, al final, va trobar una adreça de correu electrònic que podria pertànyer al ciclista de Glasgow. Es van intercanviar alguns missatges i el resultat va ser la notícia del seu canvi de sexe que deixava el món bocabadat. Misteriosament, tres anys després, la llegenda segueix ja que el rotatiu anglès ha eliminat qualsevol referència a aquell article.

La meva teoria: Penso que Robert Millar mai es va canviar de sexe. Sempre va ser Philippa York. Podria haver estat una noia, amb aspecte andrògin, que hauria pogut prendre part en alguna mena de programa cinetífic britànic dels anys 80 per esbrinar si el sexe femení podia competir en un esport tan dur al costat d'homes. La van inflar a testosterona, van maquillar la seva vida privada (atorgant-li una muller i un fill) i quan van veure que era capaç de tutejar els millors ciclistes masculins en carretera, van pensar que el món no estava preparat per a una notícia d'aquesta mena i la van retirar a una granja.

3 comentaris:

  1. Això seria molt retorçat ... però qui sap! quina por tot el que pot estar passant i nosaltres no sabem ni sabrem ...

    ResponElimina
  2. No me parece nada descabellada la hipotesis ...

    ResponElimina
  3. Interessant teoría, però vols dir que la testosterona fa sortir els pits que llueix la Philippa?? No m'acaben de convènçer massa les teoríes conspiratives dela historia, pero aquesta és bona...

    JAD

    ResponElimina