"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 28 de maig del 2011

La Quarta, a la butxaca col·lapsant el ManU

Ja sabem que el FC Barcelona de Pep Guardiola és el millor equip de futbol de la història, però els seus homes tenen una qualitat humana brutal. Tot l'equip ha cedit la capitania a Eric Abidal, que fa dos mesos l'operaven d'un tumor i avui ha jugat tots els minuts, per alçar la Quarta Copa d'Europa del FC Barcelona. La segona en tres anys i la tercera per a Valdés, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol i Piqué (dos amb el Barça i una amb el ManU el 2008).

Leo Messi s'ha coronat com el millor jugador d'un partit que el Barça ha dominat a partir del minut 12. L'argentí, que no va voler parlar durant les celebracions de la Lliga reservant-se per demà, prendrà la paraula al Camp Nou. Messi, Pedro i Villa (MVP) han estat els golejadors d'una nit de somni.

El matx ha començat complicat amb un ManU que s'ha buidat en la pressió i el Barça naufragava. 12 minuts ha necessitat el Barça per creuar la línia del mig camp: Els mateixos que ha trigat Sergi Busquets ha fer-se amo i senyor del mig del camp. A partir d'aquest instant, bufar i fer ampolles. Bufar i fer ampolles davant un enorme equip com els red devils que han desparegut del camp incapaços d'imposar-se al joc de Xavi (magistral) i d'Iniesta. We love futbol, resava el mosaic de la parròquia blaugrana a Wembley. I el Barça, gràcies al futbol, ha ensenyat al món que de teatre, res de res.

Pedro obria la llauna i Rooney empatava, en fora de joc Giggs, però el Barça no ha perdut la cara del partit en cap moment. A la represa, Messi (amb un xut que terrible que Van der Saar no s'esperava) i Villa col·locava el tercer a l'esquadra de l'holandès que abandona el futbol amb els mateixos anys que Guardiola. A la segona meitat, el ManU, el gran Manu, completament desactivat, només ha xutat dues vegades i cap entre els tres pals. Ha sigut un nou triomf d'un grup d'amics que es vesteixen de la mateixa manera per jugar a futbol i ser el millor equip de la història.

PS:
1.- Xavi, el gran cervell blaugrana, iguala el seu palmarès amb el del mític Frank Beckenbauer.
2.- Valdés, per primera vegada no ha estat clau en una final de la Champions.
3.- Piqué acaba d'anunciar al seu Twitter que tota la plantilla anirà demà al concert de Shakira.
4.- Cesc, emocionat al Twitter pel gest amb Abidal
5.- Sensacional detall del Barça fent el passadís al subcampió ManU. Com van fer a Roma.
6.- Enorme la pancarta de Wembley. Ho entens ja?. Dirigida a en Mou, és clar!
7.- Recordes Guardiola l'any passat? "Us en devem una. I aquests no fallen"
8.- Ferguson, amb 25 anys al ManU, diu que el Barça "és el millor equip al qual s'ha enfrontat mai"
9.- Genial Sílvia Barba (La1). "Sabeu com li diuen a la davantera del Barça de Messi, Villa i Pedro: VIP!". No, noia. MVP.

El punt més afortunat de la història del tennis

Kim Clijsters al Roland Garros. Nadal a tres bandes :)

Kevin Durantula expilca què porta a la seva misteriosa bossa

Kevin Durant, un dels millors jugadors de l'NBA, no abandona mai la seva motxilla. Fins i tot, el d'Oklahoma apareix a les conferències de premsa amb la seva bossa. Al vestidor, tothom es preguntava què hi havia dins, ja que en Durantula mai ho havia explicat abans. Per extensió, tota l'NBA s'ho preguntava. Finalment, s'ha desvetllat el secret. No hi havia ni amulets estranys, ni màgia, ni res. Una Bíblia, un iPad, els auriculars per escoltar música i el carregador del seu mòbil. Per si de cas, Nike, sempre atenta, ja ha captat l'interès i posarà a la venda rèpliques de la famosa motxilla. El preu podria ser superior als 100 euros.

La Wikipèdia mata el Checo Pérez abans d'hora


El mexicà Sergio Checo Pérez ha tingut un brutal accident, aquest dissabte al migdia, quan es disputava la Q3 del GP de Mònaco (Monega, segons Vilaweb). El Sauber del rookie ha trontollat a la sortida del túnel de Montecarlo i ha impactat, a gran velocitat, lateralment contra els murs de protecció. El pilot no es movia, tensió, ambulàncies, serveis d'emergència traient el cos del jove pilot de la ferralla en la que s'ha convertit el seu monoplaca. A l'hora d'escriure aquest post, sembla que Pérez està conscient i que només s'hauria trencat una cama. Mentrestant, sembla que algú s'avorria.

PS: Clica en la imatge...



divendres, 27 de maig del 2011

Ferguson admet que Mou l'ha trucat per desitjar-li sort

Interessant roda de premsa d'Alex Ferguson, tècnic del ManU, a Londres prèvia a la final de Wembley. D'entrada s'ha presentat fortament escortat pels seus dos poderosos centrals titulars: Nemanja Vidic (el capi) i Rio Ferdinand. Tota una declaració d'intencions?

1) Ha admès que Mou el va trucar per deistjar-li sort
2) Ha negat que els jugadors del Barça facin teatre
3) Ha lloat el Barça abastament n'ha responsabilitzat Guardiola de qui ha dit que el ManU va parlar amb el de Santpedor quan va deixar el Barça per incorporar-lo però que "no va poder ser".
4) Ha qualificat la final de demà com "la millor de la dècada".

Park (ManU) prenia suc de gripau quan era jove


Estic enamorat (futbolísticament) del sud-coreà Ji Sung Park (aquest hauria d'haver vingut al Barça en el lloc de'n Hleb) que és el pulmó del ManU. Però d'on ve la extraodinària força física de l'aisàtic? Ni Actimels, ni tonteries. De nen es fotia entre pit i esquena una autèntica delicatessen. Xarop de gripau. "Estava asqueròs" admet el red devil "però ho bevia per guanyar força. Tothom em deia que havia de ser més fort". Es veu que era una recepta familiar. Son pare s'anava a caçar ranes i gripaus salvatges per preparar el beuratge. Seria dopatge :)?

Audi presenta el model FC Barcelona


Personalitzat tant dins com fora. És l'A1 FC Barcelona. També hi ha la versió pels seguidors del Reial Madrit per tal que se'l comprin en l'estrany cas que guanyin alguna cosa important. I és que Audi patrocina els dos clubs.

L'avió del Barça espera a Londres volar amb la Quarta

Turkish Airlines ha tunejat el Boeing 777 dels blaugrana...

I també ha disfressat el pobre capità de l'aeronau que, per cert, es diu Aykut Alpa. Aquí el tens, la mar de mono.


Les armes letals del Barça d'Adidas per a Wembley

El calçat de David Villa, amb la bandera espanyola i l'asturiana. Atenció perquè el Guaje segueix portant la rojigualda. Què passaria si, Déu no ho vulgui, Xavi jugués al Madrit i portés la Senyera?


Leo Messi amb la bandera argentina


Model Dani Alves

Les armes letals del Barça de Nike per a Wembley

Disseny agosarat de Nike per a Pedro


Recordatori de la final entre Barça i ManU a les del capità


Les del manxec duen el nom de la seva filla Valeria

La primera és la d'Iniesta, la segona és de d'en Piqué. Pedro és la tercera i la quarta és la del capità Carles Puyol. Noves botes de Nike per a la final de Wembley.




dijous, 26 de maig del 2011

Durant la final de Wembley moriran 1.350 nens per culpa de malaties previsibles


Carta conjunta de Pep Guardiola i Alex Ferguson, a iniciativa d'Unicef, en la qual els dos entrenadors demanen seguir posant l'accent en els drets de la infància. Una dada esfereïdora: durant la final de Wembley moriran 1.350 nens a tot el món per culpa de malaties previsibles. Es calcula que, cada quatre segons, perd la vida un nen o una nena per culpa de les malaties previsibles o per la manca d'aliments. El temps que has trigat en llegir la darrera frase...

El català i l'escocès asseguren que la lluita per assolir la Quarta Copa d'Europa pels dos equips serà ferotge però que, fora del camp, els dos equips estan units pels fils d'Unicef per vetllar pels nen@s més desfavorits del món i als que és més difícil arribar-hi.

Pep Guardiola i Alex Ferguson celebren que l'espectacle que donin a Londres, davant una audiència potencial de 100 milions d'espectadors serveixi, com a mínim, perquè molts nen@s puguin desconnectar, durant 90 minuts, de les seves preocupacions diàries en les quals , massa sovint, els hi va la vida. Saben, el català i l'escocès, que quan els focus de Wembley s'apaguin, la lluita per a la supervivència de milions de nens seguirà sent extrema, després del parèntesi de la final de la Champions.

Per això recorden que els dos equips col·laboren, de manera decisiva, a fer millors les condicions bàsiques de més 2,5 milions de nen@s a tot el món.

Que facin la roda de premsa de divendres Puyi i Valdés!


Valdés, Puyol, Iniesta, Xavi i Messi podrien guanyar dissabte la seva tercera Copa d'Europa. Aquest divendres, el Barça trepitjarà la gespa de Wembley i es faran les preceptives rodes de premsa que marca la UEFA. Sempre que han comparegut abans d'una final de la Champions Puyol i Valdés, el Barça ha alçat l'Orelluda. Queda dit!

PS1: Per part dels anglesos, l'incombustible gal·lès Ryan Giggs també podria ser tricampió d'Europa si els red devils derroten el conjunt català.

El cuiner del Barça ja és a Londres


Pep Guardiola sempre està pendent de tots els detalls i, per això, Leonardo Ortega ja és a Londres. És el cuiner del FC Barcelona i es preocupa de tenir controlats i els menús dels blaugrana. Ortega no es posa als fogons, per això el Barça va als hotels que va, però sí que reuneix l'equip de cuina del lloc en el qual s'allotja l'equip per elaborar un plat de mostra per tal que els cuiners facin els altres seguint les sevs indicacions. Ortega controla els temps de cocció, la qualitat de les viandes i es desviu per tal que tot estigui al dente. A més, té una cura dels menús personalitzats dels musulmans del Barça, que s'alimenten amb molt peix, per tal que l'alimentació sigui la idònia.

dimecres, 25 de maig del 2011

Mira el video que posarà Pep al vestidor de Wembley :)


Hi ha gent que té molt temps, però la veritat és que està força bé.

Espectacular entrenament de Toni Bou al Camp Nou

No ho intentis a casa!

Piqué, professor de català de Shakira

La catant ha aprofitat d'allò més les lliçons de català de Gerard Piqué
En el seu twitter, el central blaugrana ja ha vist l'anunci del concert de la seva xicota i ha escrit "Ha, ha, Quin gran professor de català que tens". I, satisfet de la seves habilitats amb la llengua, convida Puyi a veure els progressos de la colombiano-libanesa. Jo crec que el PP hauria de denunciar Piqué al Tribunal Constitucional :)

Mou es desfà de Valdano i ja només li queda Florentonto


Aquest dimarts a la tarda s'ha fet efectiu l'adéu de Jorge Valdano. Al final, l'argentí, que malgrat algunes sortides de to poc habituals sempre ha tingut un comportament força exemplar, no ha pogut aguantar més les ganes d'aglutinar poder i l'ambició de Mourinho.

El portuguès s'ha carregat la darrera baula d'elegància i educació que hi havia al Madrit. Ara, ja només queden els barroers. Mourinho es va desfent de tothom que li posa trabes. O et vens per un plat de llenties i fas el pena mentint com un polític (és a dir Karanka) o el de Setúbal et tortura, et fulmina i et liquida.

Veurem quan li costa a l'Ésser Superior la nova gracieta de Mourinho. Diuen que han pactat el comiat... però el cert és que a Valdano li quedaven dos anyets de contracte. Plega però s'endurà una bona picosada. I que vagi en compte l'Ésser Superior. Serà el proper objectiu de The Special Five? Jo sóc del Madrit i m'indigno!

PS1: I és que Mou és un mal enemic. Tenia entre cella i cella l'argentí que, des de les pàgines de Marca, el criticava quan entrenava el Chelsea i l'Inter. Els euros els van ajuntar però Mou no perdona. Tot va esclatar un 16 de gener de 2011 amb un empat a un a Almeria. El portuguès es queixava del gat i del gos i que volia un davanter i al terreny andalús va sortir sense cap referent en atac. En Benzemiau va ser a la banqueta molts minuts. Valdano es va atrevir a qüestionar-ho i va beure oli.

PS2: Aquest acomiadament demostra com és Florentonto i els demés individus del seu tarannà. Jorge Valdano sempre li va donar suport des de l'any 2000 aguantat tot tipus de crítiques i partint-se la cara pel constructor que encadenava projecte fracassat rere projecte fracassat. I així li ho paga.

Coneix Imogen Thomas, la dona que ha atabalat Ryan Giggs

Les millors Imogens de la concursant del Big Brother i ex Miss Gal·les 2003.





dimarts, 24 de maig del 2011

Un NBA, a l'acampada de Sol


El francès Nicolas Batum (company de Rudy als Trail Blazers de Portland) és de vacances a Espanya amb la seva germana. El xicot va veure el Madrit, 8 - Almeria, 1 i, aquest dimarts a la vesprada, s'ha passejat per l'acampada de la Puerta del Sol. Ha penjat aquesta imatge.

El tatuatge de Monta Ellis per competir amb Kirilenko


Monta Ellis, dels Golden State Warriors, ha aprofitat les vacances per decorar-se el pit amb un arbre, suposem que genealògic. Donem gràcies a tot el santoral que les arrels s'aturin just per sobre dels pantalonets :)

El Barça s'endurà set nens de l'Espanyol aquest estiu

Legal és. Ara bé, ètic? Ho dic perquè els blaugrana sempre es posen les mans al cap quan la Premier (vull dir l'alsacià Wenger) arriba a la pedrera del Barça per pescar noves perles.

Ara, però, i segons RAC1, el FC Barcelona ha tirat la canya a set jugadors del planter del RCD Espanyol que tot apunta que canviaran d'aires aquest estiu. Quatre cadets, dos benjamins i un prebenjamí. No ens hi posem per poc! Que fitxin Osvaldo, ja que hi estan posats!

El Barça es defensa dient que els familiars dels jugadors s'han ofert mentre que des de l'Espanyol s'explica que han anat a buscar les jugadors. La llei diu que no se'ls pot fer contracte fins que els futbolistes tinguin 16 anys. És una mica el que em comentava el nou president de la FCF, Andreu Subíes, en la xerrada que vam mantenir.

Ferguson s'emprenya amb una pregunta sobre Giggs

El gal·lès del ManU no s'ha entrenat, aquest dimarts, després que es convertís en l'infidel més famós del món en un tres i no res. I ell que volia mantenir l'anonimat! De moment, la consigna a Old Trafford és no respondre cap qüestió al marge de la final de la Champions. Un periodista d'arrisca i Alex Ferguson es molesta. Després, vol esbrinar qui ha estat l'intrèpid reporter (es diu Rob Harris i treballa a Press Sssociated) i li demana a la cap de premsa que s'asseguri que li prohibeixin l'entrada. Ho fa xiuxiuejant, però les càmeres d'Sky Sports n'han estat testimoni. A Ferguson se li hauria de dir que ell no ho pot controlar, ja que és potestat exclusiva de la UEFA. La pregunta, per cert, no tenia cap mena de morbo i es limitava al paper del gal·lès en la plantilla dels red devils.

Quan diuen volcà islandès no es refereixen a Gudjohnsen :)

Perdoneu, però algú ho havia de dir!

El dissenyador del nou Ferrari, a l'atur

El Banc de Santander d'Emilio Botín, principal patrocinador dels monoplaces vermells, no vol fer més el ridícul. I, segurament, hi han dit la seva.


A Ferrari no s'estan per orgues. Hi havia molta il·lusió en el nou 150 Itàlia, però els resultats de l'Scuderia són molt pobres. Per tant, des de maranello han tallat el cap al dissenyador, Aldo Costa, a qui envien a la cua de l'atur. En un breu comunicat, Ferrari anuncia el canvi i promet "noves responsabilitats" per a Costa. Quan es diu "noves responsabilitats" vol dir bé puntada al cul, bé posar-se a vendre Fiats a Nàpols. Stefano Domenicali, el director de l'escuderia vermella, està absolutament acollonit perquè sap que el proper cap que pot ser guillotinat per Luca Cordero di Montezemolo serà el seu. La decisió, en qualsevol cas, sembla que arriba un pèl tard i els monoplaces vermells sembla que ja han perdut l'any. Maranello ja podria començar a treballar en el cotxe de 2012.

El fill de Rooney haurà de practicar un xic més

Per cert, no cal que en Wayne es faci una prova d'ADN :)

Qui del ManU ha anat als tribunals per evitar que airegin els seus embolics de llit?

Veient la portada del Sunday Herald, no hi ha dubtes de qui és el jugador del Manchester United que ha decidit dur als tribunals la premsa sensacionalista per impedir que publiquin els seus afers extramaritals. L'esportista, il·lùs, volia mantenir-se en l'anonimat... juas, juas.

Resulta que Ryan Giggs, que fins i tot el primer ministre David Cameron sabia que s'allitava amb una concursant del Big Brother, volia emparar-se en una llei britànica que permet que qualsevol ciutadà pugui reclamar una ordre ràpida per impedir la publicació de segons quines informacions. El Sunday Herald, però, és escocès i no està subjecte a les lleis angleses. La portada de diumenge no deixa marge al dubte.

Per molta llei, les xarxes socials són imparables i Giggs haurà d'explicar a la seva dona i als seus dos fills de cinc i vuit anys què feia amb la concursant que, per cert, es diu Imogen Thomas.

Mai havia vist un autogol en handbol!

Dedicat al Mestre


L'autor de la jugada de resum de l'any és Mario Clossner en un matx de la Bundesliga entre l'Alhen Hamm (el seu equip) i el DHC Rheinland.

Mentre escrivia el post m'ha vingut al cap la genial autocistella del Madrit de bàsquet de l'any 1962 a la pista de l'Ignis de Varese. L'adjectiu genial no és irònic. Eren els quarts de final de la Copa d'Europa i els blancs van passar ronda guanyant el partit de tornada a Madriz. però l'anècdota va passar a la vella pista italiana (quan la van fer ja era vella). Els que entrenava Pedro Ferrandiz van perdre de dos punts (82-80). El Madrit dominava amb un equip de somni, però els italians retallaven distàncies gràcies a un públic entregat que acollonia l'àrbitre. Empat a 80 quan quedaven dos segons. Ferrándiz demana temps mort i comunica als jugadors que més val perdre per dos punts que liar-se amb una pròrroga, amb molts jugadors eliminats, i complicar el partit de tornada en el qual s'hauria de remuntar una barbaritat de punts. Solució: Pilota al pivot Lorenzo Alocén que, davant la incredulitat de tothom, anota en la pròpia cistella. Després, seguint les ordres de l'entrenador murri, fugir cap als destartalats vestidors. Els italians van riure primer i, després, es van adonar del que havia passat. Protestes enèrgiques i una regla nova a la FIBA per evitar situacions semblants.





Andrea Petkovic: "Ante la duda, la más tetuda"


La tennista valenciana Anabel Medina, que es veu que massa feina no té, es dedica a ensenyar espanyol a l'alemanya Andrea Petkovic. Aquí tens totes les lliçons. Ens agrada aquesta: "Ante la duda, la mas tetuda". Molt emocionat amb el "dime con quien andas y, si está bueno, me lo mandas". Petkovic, nascuda a Tuzla, és tota una show-woman amb les seves ballaruques.

dilluns, 23 de maig del 2011

El filet de vedella no abandona Contador al Giro

I aquí un aficionat simpàtic ensenyant-li al de Pinto un bon tall de carn.

PS: És el meu modest homenatge a Xavi Tondo, el ciclista de Valls, que ha mort en un accident domèstic a Granada quan preparava el Tour. Tondo va dedicar la seva vida a lluitar contra el dopatge. De fet, el català, afincat a La Garrotxa, va ser l'encarregat d'alertar els Mossos d'Esquadra d'una xarxa que es dedicava a subsministrar substàncies dopants a ciclistes amateurs. Presumptament, les treien dels serveis d'hemodiàlisi de l'hospital de Mollet i altres de farmàcies andorranes. Es van detenir set persones, cinc de les quals van passar a disposició judicial després d'interceptar 12.000 dosis. Mai li va agradar a Tondo, que va complir la Llei, que el seu nom es filtrés a la premsa com a denunciant. Celebro que la mort del català, amb aquests precedents, sigui investigada per la Policia.