"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 25 de febrer del 2011

Quina és la nova de Sergio Ramos?

Nova perla del defensa del Reial Madrit a la TV del seu club. En una entrevista de caire personal que li fan a l'indi de Camas, Sergio Ramos explica que "a algunos de mis amigos les gustaba el basket y a otros el baloncesto". Els imitadors del Crackòvia estan superats!

El nostre Sant Pauli convoca el cap de premsa

Ja hem parlat, més d'una vegada, del nostre equip a la Bundesliga. El Sant Pauli és un club atípic que ens agrada molt. El conunt d'Hamburg és protagonista d'una situació, com a mínim, curiosa. Resulta que de cara al partit contra el Hannover 96 han convocat al... cap de premsa. Es veu que el conjunt marró-negre té moltes baixes en defensa i, per eixugar els problemes en aquesta línia tan compromesa, han cridat el responsable de comunicació a files. Es diu Hauke Brueckner i fa nou anys es veu que va arribar a jugar deu partits a la segona divisió alemanya. Prometedor currículum, sens dubte. L'entrenador Holger Stanislawski (tota una institució), que només té quatre defenses, ha trucat al cap de premsa ordenant-li que "en una hora" el volia veure entrenar amb el primer equip.

Home, d'entrada unes qüestions inquietants:
1) No tenen pedrera aquests xicots?
2) Si es lesiona el cap de premsa (esperem que no)... qui posaran al capdavant de l'àrea de comunicació? El segurata?
3) Si juga l'amic Breueckner, s'oferirà com a voluntari per a la roda de premsa? Modularà ell mateix les preguntes al mateix temps que les contesta? S'entrevistarà ell mateix com el gran Loco Abreu?

dijous, 24 de febrer del 2011

Volen homenatjar un iranià culer mort a Teheran víctima del règim d'Ahmajinedad


La peticions estan creixent cada dia que passa. El jove estudiant iranià Mohammad Mokhtari, un seguidor apassionat del FC Barcelona i del Leo Messi, va morir tirotejat durant les revoltes que els joves estudiants de Teheran van fer per demanar reformes democràtiques en el règim del president Mahmoud Ahmajinedad. Davant l'obscurantisme d'aquest país i al bloqueig d'internet, de periodistes i d'observadors internacionals, es fa difícil arribar a dir si la situació segueix tensa. Un homenatge d'un club com el FC Barcelona a una persona morta en aquestes característiques s'ha de pensar molt i molt bé. Gest heroic? Sembla que sí. Defensa de la llibertat i de la democràcia? Sembla que també. Apassionat del Barça? Sens dubte.

Però l'entitat blaugrana, amb Unicef al pit, ha d'assegurar-se que les activitats reivindicatives que feia el jove Mokhtari fossin legals i absolutament desvinculades de qualsevol grup terrorista. Unicef encara és al pit... i Qatar Foundation està sobrevolant com a voltors esperant la propera temporada. Per cert, la monarquia qatarí està ben fonamentada? Hi haurà revoltes com al país dels seus cosins-germans de Bahrain? Ai Sandra! Que ens haurem de posar l'acord milionari per barret. Quin tip de riure que ens faríem tots plegats, oi?

El Wakaensurt de Pinto mentre en Sandro no enganxa

Mogudetes les darreres hores a Can Barça:



1) Calçotada dels jugadors del FC Barcelona per fer germanor. Si Afellay ja es fa un embolic al terreny de joc, què haurà fet l'holandès amb les cebes? I en Mascherano? Sort que en Xavi es va convertir en improvisat (i experimentat) tutor gastronòmic en el dinar fet en una masia de Sant Cugat.

2) Com signa Pep Guardiola la seva renovació? Amb un boli BIC. Dels de tota la vida. BIC naranja, BIC cristal. El guardarà per a l'any vinent?

3) Era al taxi (el conductor era de l'Espanyol) escoltant la roda de premsa d'en Pinto. Quin esglai ens ha donat el gadità! Li han preguntat com viu el vestidor la relació Piqué-Shakira. "Jo també estic enamorat i és el més bonic que hi ha", ha dit el porter. Ospes, el cor m'ha fet un bot. També s'ha enamorat en Pinto de la Shakira? Afortunadament, l'andalús ha subratllat que el seu cor és ocupat per la seva dona i no pas per la cantant colombiano-libanesa-catalana. Hem respirat.

4) En Sandro Rosell no enganxa. És més avorrit que un discurs nadalenc d'en Montilla o un Banda Ampla i TV3 va punxar espectacularment amb el conyàs-entrevista. La Champions (Bernat-Pichi-Ramos) de l'Inter-Bayern va acabar amb un excel·lent 14,7% de quota de pantalla. En Rosell i l'Efectivament intenten agafar el rebufu però en només 10 minuts, el share de TV3 ja era del 6,7%. Una espectacular caiguda de vuit punts en un tres i no res. Lluny de remuntar, els darrers 15 minuts es van solucionar amb un trist 5,8%. En Sandro va estar espectacular. Per defensar-se de la crítiques a Qatar va demanar que la gent agafi la maleta i vagi a veure com està la situació. Juas, juas. Com si es tractés d'anar a Premià de Mar. A més, atribueix la marxa del jove Toral a l'Arsenal defensant que no sentia els colors del FC Barcelona ja que la sa mare és anglesa. Què passa amb la mare de Messi? Que jo sàpiga no és de Vic!

5) El Barça vigilarà amb el repartidor de fruites i verdures de la Masia. Es veu que Arsenen Wenger li agrada molt com tracta les caixes de pomes, peres i plàtans i estudia endur-se'l a l'Arsenal. No consta que la mare del xicot sigui anglesa. En Sandro ja s'ha informat i avisa mesures contundents. I és que si et prenen una perla, passi; però que et robin el repartidor de la fruita és per indignar-se!

Pau Gasol és Natalie Portman


Kobe Bryant: "Ell (Pau Gasol) és molt bona persona. És un cigne blanc i jo en necessito un de negre". Ein??

Esfereïdor suïcidi d'un exjugador de l'NFL (amb brutal SOS)



Ja sabem que tots els suïcidis són esfereïdors. Però el cas de l'exdefensa dels Bears de Chicago, Dave Duerson, és especialment violent. L'home es va disparar al pit, fa tot just una setmana, per acabar amb la seva vida. Deixava un missatge a la seva exdona en el qual li demanava que donés el seu cervell a la ciència. Des de la seva casa de Florida, i en uns moments desesperats, Duerson volia que s'investigués aquest òrgan al Centre d'Estudi d'Encefalatopia Traumàtica que rep una subvenció de l'NFL.

I és que el cas Duerson s'afegeix a un debat que creix darrerament als EUA. El casc dels jugadors de l'NFL és suficient per evitar lesions cerebrals traumàtiques? L'exfutbolista patia aquesta malatia gràcies, presumptament, als violents cops que va rebre al cap durant els seus 11 anys com a professional. Una malatia, l'encefalopatia traumàtica, que es relaciona amb depressions, demència, dificultats més que serioses per desenvolupar una vida normal, acceleració de l'alzehimer en homes d'entre 35 i 40 anys, problemes de vista, horrorosos mals de cap i... el suïcidi.

Sagnant, trist i desesperat toc d'atenció. Que la seva mort no sigui inútil!

Alta costura en pijames a Gerland!


La UEFA no hauria de permetre que l'Olympique de Lió es vestís d'aquesta manera. És l'uniforme més lleig de la història del futbol. No es pot sortir a rebre el Madrit en pijama!

Com seria la graella de sortida del GP de Bahrain?


Vist aquí. Bernie Ecclestone, l'amo del gran circ de la F1 que fa uns dies reconeixia a la premsa anglesa que la seva exdona el pegava i l'humiliava, ha decidit perdonar el cànon de 30 milions d'euros a la família reial de Bahrain sempre que el GP no se celebri en un altre indret. Solidaritat amb uns monarques democràtics que estan afrontant una revolta popular en el país més petit dels Emirats. Ecclestone, en canvi, no vol ni sentir a parlar de condonar el cànon (o impost revolucionari per allotjar un GP) a l'endeutadíssima Generalitat Valenciana de l'amic Francisco Camps i la seva madre superiora Rita Berberà.

dimecres, 23 de febrer del 2011

Fer l'Indi o fer el Florentonto?


Merda de racistes! Quan l'empresari indi Ashan Aly Syed, amo i senyor del Racing, va celebrar el triomf del seu equip contra el Sevilla (3-2) se'l va titllar, amb sort, de tercermundista. I amb tota mena de titulars suposadament divertits del tipus "el president del Racing fa l'indi".

Ara, però, resulta que en Florentonto (siempre comedido) fa tres quarts del mateix quan marca en Benzemiau a Gerland. Com convien els analistes! Que si el constructor allibera tensions, que si un gesto muy expresivo, que si un detalle que lo humaniza...

La diferència? Un és blanc, espanyol i catòlic i l'altre és cafè amb llet, hindú i estranger. Un és l'amo i senyor del Caballero del Honor i l'altre no deixa de ser un nou ric que ha comprat un club petit i, per tant, humiliable.

Consell per al gran programa APM

Des de la modèstia, faig Alguna Proposta Més per a l'espectacular, intel·ligent, àgil i crític APM de TV3. Nois, dimarts vinent no cal que feu programa. Que l'equip faci la seva particular Setmana Blanca. Us recomano que emeteu, íntegrament, la retransmissió de TVE de l'Olympique-Madrit d'ahir. Sensacional. No es pot fer pitjor. Brutal en Manolo Sanchís en els seus comentaris tècnics (que fa en primera perrsona) que són tan interessants que fa bo en Michel, genial el locutor (no us perdeu els seus patètics intents de pronunciar en francès els noms dels jugadors gals), intenses dosis de vergonya aliena intentant fer una transmissió divertida i desenfadada, perdudíssima la noia que tenen a peu de camp, la Sílvia Barba, que és més inútil que la Carbonero i, a més, és més lletja que un pecat...

PS1: Es poden incloure, en l'APM de dimarts vinent, les declaracions de Sergio Ramos, que està fent un curs d'andalús a distància, que lamentava haver perdut els tres punts a Gerland. Noi, que és una eliminatòria el que teniu amb el Lió! S'ha de disculpar l'indi de Camas. Entre els llibres de text, la tensió per cultivar-se i les seves inquietuds culturals no és d'estranyar que, fruit de tanta pressió, se li escapin frases del tipus “Demano màxim respecte a Lituània perquè té jugadors internacionals”.

dilluns, 21 de febrer del 2011

De Raül Agné... a Pepe Hucha

Zona Champions de Telemadrid. Brutal! Espectacular el brot de lucidez hispana que li desitgen al de Santpedor.

L'exalcalde Hereu té més munició antiShakira

L'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu (ui, que encara no som el 23 de maig), segueix en la seva croada per convertir la capital catalana en una ciutat de tercera i com més provinciana i depenent de Madriz sigui, millor, No content amb multar la genial banda irlandesa U2 per massa soroll, el socialista es va centrar en la cantant Shakira per rodar un videoclip en els seus dominis sense casc! A més, la colombiano-libanesa-catalana va tenir la barra de banyar-se en una font pública. Ara, l'exalcalde ja ha vist les imatges més esperades de la parella més guapa del moment del carrer Muntaner. El seu caparró i els seus ulls bovins segur ja estan barrinant denunciar la noia per anar al cotxe de Gerard Piqué sense cinturó! Que el cotxe tot just s'estava engegant? No hi fa res! Multa al canto que la crisi és la crisi.

Al marge de la broma, la foto més esperada, publicada al web de la cantant, és aquesta. No és el Wakapetó, però anem agafadets de la mà. Per cert... la pregunta més inquietant. On és #eldelsquadres? Al maleter?

Si fan això amb un gol, què no faran amb una guerra...


Evidentment, l'acció d'AS d'esborrar Koikili per justificar l'inexistent fora de joc de Dani Alves és imperdonable. Per més que des de la caverna demanin disculpes, el mal ja està fet. Desinformació, manipulació, faltar a la veritat.... I tot això, en un trist partit de futbol que no era ni una final. Què deuen fer els grans mitjans, els veritablement influents, en situacions molt més transcendents tipus guerres, atemptats, manifestacions...? Les imatges que ens hem degut empassar donant-les per bones...

El fill de Gaddafi (ex del Peruggia) afronta la crisi líbia



Quina por que fan els dictadors, en general, i els fills dels dictadors en particular. Ja vam veure com les gastaven els fills de Saddan Hussein al capdavant de l'esport iraquià. A Libia, el coronel Gaddafi ha delegat en el seu fill l'encàrrec de negociar amb l'oposició democràtica que vol finiquitar 42 anys de dictadura i secretisme en un dels països més rics del nord de l'Àfrica. Al Saadi Gaddafi és un tipus curiós. Al marge de ser el president de la Federació de Futbol i ser considerat com el successor de son pare, el noi va voler practicar, tant sí com no, aquest esport a l'elit. Amb unes qualitats esportives i humanes més que dubtoses, l'any 2002 va intentar fer mans i mànigues per jugar a la Juventus aprofitant que papà Gaddafi volia comprar la Vecchia Signora. Afortunadament, no ho va aconseguir i va haver de conformar-se amb un lloc en el consell d'administració de l'entitat piamontesa, ja que la família Gaddafi va comprar el 7,5% de les accions de l'esquadra torinesa.

Però, és clar, quan ets un gran futbolista i no et fan cas al conjunt de Torí, Al Saadi va fer les maletes fitxant pel Peruggia. Ai las! Vam haver de deixar els despatxos de la Juve ja que el calcio no permet que un dirigent d'un equip jugui en un altre. El pas del fill de Gaddafi pel Peruggia va ser gloriós. Va ser capaç de donar positiu en un control antidopatge... des de la banqueta i sense arribar ni a debutar. La seva taxa de nandrolona en sang era excessiva. I és que Al Saadi es veu que tenia tentes ganes de triomfar que anava ben carregadet tot i que tenia les mateixes possibilitats que tenia jo per debutar en el Peruggia. Els jugadors de la Reggina, que eren els rivals del Peruggia en aquell matx de la Seria A, van donar gràcies per no haver de patir en les seves carns les habilitats futbolístiques de Gaddafi junior. Juas, juas.

Un expivot indigent i la plastificació de cadàvers del Dr Mort


El dia de la Primera Guerra del Golf, un servidor encetava les seves classes d'Història. Una deficició del concepte d'Art pel bateig universitari. "Art és tot allò que tu defineixis com a art".

De la mà del periodista David Llorens, ens arriba una història esfereïdora que convida a la reflexió i als límits de la l'ètica i de la dignitat humana. Parlem d'Alexander Sizonenko, un pivot soviètic amb poca fortuna en el món del bàsquet ja que era el típic cas "de jugo (o em fan jugar) perquè sóc alt". Nascut a Ucraïna i víctima del gegantisme va arribar als 2,44. Lent, pesat i matossser aviat va deixar la pràctica de l'esport i, avui, es troba en la indigència més absoluta.

Sense poder caminar, als seus 51 anys, viu amb una pensió de 23 euros mensuals. Però l'exjugador de la URSS, arrossegant-se amb unes enormes crosses, ha negat vendre el seu cos per tal que el Dr Mort el pogués exposar pels puestus un cop mort i després de sotmetre'l al corresponent procediment de platificació de cadàvers que ha patentat. A canvi, l'anatomista i químic alemany Gunther von Hagens li ofereix 150 euros mensuals fins que expiri. Sizonenko, però, ha rebutjat l'oferta del polèmic artista. Un taxidermista que passeja el seu regiment de cadàvers i que, fins i tot, va arribar a proposar una sèrie de morts exposats en actituds pornogràfiques.

El Dr Mort sap que els que pateixen gegantisme, i no s'operen, no viuen massa temps i, per tant, el negoci era rodó. Von Hagens, però, s'ha quedat amb un pam de nas i el cadàver de Sizonenko no serà al seu polèmic Plastination City, una mena de morbós parc temàtic.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Ronaldo va jugar la Copa Amèrica... amb bolquers


L'exseleccionador de la canarinha, Vanderlei Luxemburgo, ha explicat que Ronaldo, el davanter que s'ha retirat aquesta setmana, feia servir bolquers durant la disputa de la Copa Amèrica de 1999 celebrada al Paraguai. Es veu que el Fenomen ja lluitava contra el sobrepès i prenia un medicament que li provocava no poder controlar el seu intestí. Malgrat tot, el Brasil es va fer amb el títol davant l'Uruguai. Altres, com l'exblaugrana Gary Lineker no tenien massa problemes.

El tromboembolisme pulmonar de Pete Mickeal


Segurament, no serà un post políticament correcte, però algú ho havia de dir!

L'aler del FC Barcelona, Pete Mickeal, s'ha acomiadat de la temporada. El d'Illinois haurà d'estar quatre mesos de baixa per un trombolisme pulmonar detectat mentre s'entrenava per preparar el matx d'Eurolliga contra la Lottomatica de Roma. Afortunadament, al genial jugador no li quedaran seqüeles un cop s'elimi l'objecte que obstrueix l'artèria (o artèries) del seu pulmó i que procedeix del seu torrent sanguini. Sembla que podria se la conseqüència de l'operació que es va sotmetre als Estats Units per solucionar la condropatia rotuliana que tenia al genoll. Una operació que mai he entès.

És que a Barcelona, una capital mundial de referència esportiva, no hi ha metges especialitzats en genoll? Per què quan mig món ve a tractar-se a la capital catalana (el darrer, el gran Pippo Inzaghi), el FC Barcelona tolera que Pete Mickeal marxi a Miami per ser operat per un doctor per més metge de Michael Jordan que sigui? I ara què? Barcelona no és Tripoli, Teheran o Quito. D'acord que els pacients tenen dret a una segona opinió (només faltaria) i a triar metge (en el límit de les seves possibilitats) però els esportistes d'elit es deuen a l'equip que els paga. Com que la salut de Pete Mickeal no perilla, cal preguntar-se... Cal permetre aquesta mena d'intervencions per més que un membre dels serveis mèdics blaugrana pogués accedir al quiròfan de Miami? On és el límit? Si hi hagut negligència mèdica, què? Evidentment, podria haver passat aquí (ningú és infalible amb un bisturí, per desgràcia) però ha passat a Miami. Avís extensible al Pipita Higuaín i a Osvaldo. Com si Barcelona o Madrid fossin el tercer món! Ara sí, des del Barça d'afanyaran a parlar de problemes genètics, d'alimentació... què han de dir? Cal una reflexió urgent sobre aquesta mena de permisos!

Blaken Griffin i l'esmaixada guanyadora


All Star d'aquesta matinada. Només fa unes horetes. Atenció al 2:45". Fixa't d'on surt la passada per a l'esmaixada històrica de l'estrella dels Clippers!

La meva llista d'ostiables s'amplia...


És Justin Bieber. Als seus 16 anys ja ha publicat la seva biografia...

L'Athletic Club i els cavernícoles d'Intereconomia

Hores prèvies al FC Barcelona-Athletic Club. Ja friso per si la caverna mediàtica espanyola bateja els lleons com "el único español que juega con 11 españoles". Apostes?