"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 5 de març del 2011

Antoni Daimiel debuta al Sálvame


El pare Apel·les, recuperat pel Sálvame, és clavat a l'expert en NBA de Digital +. Sobretot, des que el capellà català s'ha deixat aquesta interessant meleneta :)

Heidi Klum es treu les calces, a l'estil Jelena Jankovic

Gala dels Òscars. Heidi Klum:

Jelena Jankovic:

"Visit Spain, Visit Barcelona"


El món es collonut. Resulta que, qui més qui menys, va posar el crit al cel quan el Reial Madrit va rebre una subvenció de 3,3 milions d'euros (per part del Govern espanyol, Comunitat de Madrit i Ajuntament de Madrit) per promocionar el turisme espanyol amb la llegenda "Visit Spain, visit Madrid". Una quantitat indecent en temps de crisi... Per què només el Reial Madrit? Per què no el València, el Saragossa o el Sevilla? I la pregunta formulada en el subconscient... Per què al Barça no?

Ara, resulta que el Governe espanyol aposta per la vella fòrmula (que tant els agrada) del cafè per a tots. El ministre (per dir alguna cosa) d'Indústria, Miguel Sebastián, assegura que la proposta es farà a tots els equips. Ups. "A tots els equips", ha dit? Què et semblaria les samarretes blaugrana amb la senyera i el "Visit Spain"? És més perillós portar el Visit Spain que el maquillat Visit Qatar que es durà a partir de la propera temporada? Està l'economia blaugrana per rebutjar una pasta indecent que cau del cel?

Home, les competències de Turisme són de la Generalitat. En la campanya de retallades d'en Mas, cap una partida de diners per a un Visit Catalunya a la samarreta del Barça a canvi d'una morterada? Miguel Sebastián, com a bon socialista, es cura en salut. Assegura que també es va fer la proposta al FC Barcelona en temps de Laporta i que va ser impossible arribar a una entesa. Insinua que es repetirà amb la directiva d'en Sandro. Fonts de la Junta del Barça asseguren que, en vuit mesos que porten al poder, no han rebut cap proposta del l'Executiu Zapatero.

Van intentar apunyalar Mou a Galícia?

José Ramón de la Morena, presumpte periodista esportiu, ha assegurat que Jose Mourinho va estar a punt de ser apunyalat, amb un punxó, quan l'expedició del Reial Madrit va aterrar a l'aeroport d'A Corunya per jugar contra el Depor. Es veu que el tècnic lusità es va apropar a un grup d'aficionats que li demanaven els habituals autògrafs. Un membre del cos de seguretat del conjunt blanc, va seguir el portuguès i va notar una fiblada al seu cos. Aquest home, de nom Eduardo, no va dir res (?) i es va endú Mourinho a l'autocar de l'equip. Amb la situació ja controlada, l'Eduardo va veure una ferida de quatre centímetres al seu pit, gairebé sota l'aixella. L'assumpte s'ha mantingut en silenci mentre avançava la investigació i el visionat de les càmeres. Mourinho se n'hauria assabentat aquest divendres a la tarda.

Home. És repulsiu que una persona (sembla un home alt i de mitjana edat) intenti apunyalar un altre. Sigui Mou, sigui el veí. No cal ni dir-ho. Ara bé, des d'aquesta humil tribuna ja hem avisat que una situació d'aquestes característiques podria passar en qualsevol moment. Mou es dedica a atiar el foc i quan aparegui un desequilibrat que el vulgui agredir, tots ens posarem les mans al cap. Celebrem que aquest desafortunat i perillós incident no hagi passat a majors i desitgem que no passi mai més res de semblant. Una salutació a l'amic Eduardo.

dijous, 3 de març del 2011

Sergio Ramos i el toro

No. No farem ni una faula d'Esop, ni insinuem que el lateral del Reial Madrit dugui banyes, ni que tingui un escrot com els dels brau (cosa que, afortunadament, no sabem ni ens interessa), ni un homenatge al Fary. Resulta que diferents mitjans de comunicació han recollit unes insinuacions del presumpte periodista José Ramón de la Morena, en les quals s'assegura que, fa uns dies, Sergio Ramos havia torejat un toro de 500 quilos en una capea amb uns amics.

Com deia José María García "el rumor es la antesala de la notícia" :) Si el fet es confirma és gravíssim. No només per les possibles lesions que es podria haver fet l'esportista (recordem que el Reial Madrit li va prohibir fer les seves típiques tombarelles i mortals a l'aire després de fer un gol) sinó per violar el contracte d'un futbolista d'elit que els prohibeix, taxativament, fer activitats i esports considerats perillosos. I és que el brau podria haver-lo trepitjat, cornejat o colpejat. Són 500 quilos de múscul, greix i potència (els del toro, vull dir)... I el que és pitjor. Si el nostre Ramos s'envalentona amb una bèstia d'aquest calibre (segueixo parlant del brau) significa que ja deu tenir-hi una certa experiència, no?

La relació de l'Indi de Camas amb els toros arrenca de molt enrere. Té molts amics toreros, ha arribat a declarar que li agraden "més els toros que el futbol" i encara recordem un partit al Bernabéu contra el Valladolid (amb Vicent Boluda com a president) en el qual l'andalús (que estava sancionat) va deixar el coliseu blanc a la mitja part per anar-se, tranquil·lament, a veure una corrida a Las Ventas.

"Ese toro enamorado de la luna...

Sandro, en arrest domiciliari

Ens han venut la imatge d'un Alejandro Rosell tímit, vergonyós i poc amic de parlar i de deixar-se veure en públic. Però, darrerament, es comprova com moltes reunions que afecten directament al club català es fan a la casa particular del president. S'hi fan les que coneix la premsa i les que els periodistes no ens assabentem. Home, aquestes reclusions mai són bones. Que si la renovació de Guardiola, que si els serrells de la renovació d'Alves, que si la planificació de la propera temporada... tot a la bodegueta que té el presi. Com en temps d'en Felipe a la Moncloa. Què passa? No ens agraden les oficines del club? Ens fa mandra agafar el cotxe del club i ordenar al xofer que ens duguin a Arístides Mallol s/n? Es fan millor les reunions en pijama i pantufles? Descofiem i sospitem que hi poden haver micros o goles pregones amagades? Llum i taquígrafs! Sandro: sembla que estiguis en arrest domiciliari!

Guardiola, en mans de l'il·luminat de Mou


1) Pep Guardiola és ingressat a la clínica Dexeus de Barcelona on ha entrat d'urgència, aquest dijous a la matinada, per culpa d'una dolorsa hèrnia discal que el fa ser dubte de cara als partits de Saragossa i Londres. Segueix un tractament farmacòlig i epidural i, de moment, s'aposta per evitar el quiròfan. És a les mans del doctor Enric Cáceres, un especialista barceloní, que presumptament va ser titllat "d'il·luminat" per Jose Mourinho quan aquest metge va aconsellar un tractament conservador a l'argentí Gonzalo Higuaín que no es va seguir i el Pipita va acabar sotmetent-se a una operaciò a Chicago. Curiosament, Enric Cáceres és un dels millors especialistes del món en esquenes d'esportistes d'elit i les seves especialitats la traumatología, la cirurgia ortopèdica i la medicina esportiva.

2) El compromís de Guardiola és bestial. Va fer mans i mànigues per ser a Mestalla i, serrant les dents de dolor, va estar al costat dels seus homes. Uns futbolistes que estan al costat del de Santpedor com una autèntica guàrdia pretoriana. Saben que el seu centurió no els ha deixat a l'estacada en el difícil compromís de València i seguiran donant fins la darrera gota de sang pel seu tècnic. Guardiola ha demostrat que és al costat de l'equip (per si hi havia dubtes) i els blaugrana es van sentir protegits. El gest de Guardiola va molt més enllà. Està dient: "Ep, nois: sóc un dels vostres!". D'acord que podria haver dirigit el seu equip via mòbil però va preferir infiltrar-se i ser amb ells. No podia ni caminar, però va poder fer la xerrada a l'hotel, l'arenga als vestidors, retocar coses al descans i felicitar els seus homes després del partit.

3) L'entrenador del Barça ha viscut un autèntic via crucis. Va haver de marxar de l'entrenament del FC Barcelona sense poder ni conduir del mal que li feia el que se suposava que era una lumbàlgia aguda. El van haver de portar a casa. Els metges del FC Barcelona es van desplaçar al domicli del tècnic per mirar de recuperar-lo per tal de poder volar amb els seus homes. Aquest gest no té preu.

Passar-se la bandera espanyola pel cul

La Justícia d'aquest país es mou a ritme de pandereta. Quan la societat es queixa de penes laxes o, directament, d'incompetència judicial (Pensem en Millet?), resulta que el Fiscal demana 3.000 euros de multa i nou mesos de presó per a un seguidor del Girona que es va refregar una bandera espanyola pel cul durant un partit disputat a Montilivi davant el Ceuta. No entrarem a valorar si l'acció del jove, que a més va escupir la bandera que va manllevar de la graderia en la qual s'estaven els seguidors de l'equip nord-africà, és justificable, ètica o provocadora. Però, segurament, hi haurà cassos molt més greus que el seu, més seriosos i en els quals potser la Justícia no s'hi entreté tant, no?

La realitat és que, en cas que el jutge accedeixi a les peticions del Ministeri Fiscal, aquest noi pot estar-se nou mesos al talego (on segurament l'ajudaran a formar-se com a persona i es reinserirà a ulls de la societat) per passar-se per l'entrecuix un drap. És acusat d'ultratge als símbols d'Espanya i de resistència a l'autoritat, perquè el processat hauria intentat agredir quatre mossos que van veure l'escena. A més. l'informe de la fiscalia subratlla que el jove va fer veure que volia cremar l'ensenya.

Home, podria fer una llista molt llarga d'ultratges als símbols catalans que han quedat no només impunes, sinó lloats. I no passa res!

Per què Pellegrini no es diu Mauricio?

No sabem si només em passa a mi, però cada cop que haig d'escriure el nom de l'entrenador del Màlaga em surt Mauricio. Ens hem d'aturar, reflexionar i pensar. El xilè es diu Manuel. Manuel, Manuel. Manuel Pellegrini. Trobo que li queda millor Mauricio. Mauricio Pellegrini. No trobes? Em costa que li passa a altra gent.

dimecres, 2 de març del 2011

Serena, operada d'urgència per una embòlia pulmonar


Avui, dimecres, s'ha sabut que la tennista estatunidenca Serena Williams va ser operada d'urgència a Los Ángeles per una embòlia pulmonar, dilluns passat. L'exnúmero u del tennis mundial tornava a la ciutat californiana procedent de Nova York on havia anat a consultar un especialista sobre la seva misteriosa (i polèmica) lesió en el peu. Serena Williams, de només 29 anys i amb 13 Grans Slams en els seu CV, tenia un coàgul de sang que blocava una de les seves artèries pulmonars. La petita dels Williams tenia previst tornar a les pistes de cara a la proper Roland Garros. Ara, l'esportista (que segueix monitoritzada pels metges) serà sotmesa a un tractament amb anticoagulants i haurà d'estar un mínim de tres mesos de baixa.

Que la caverna deixi Pau Gasol tranquil!

Durant la meva vida com a periodista he pogut parlar amb força esportistes catalans d'elit. Si hi ha una pregunta que no els agrada gens (deixant al marge la seva esfera privada) és que els facin triar públicament entre Catalunya o Espanya. Argumenten, amb raó, que ells no hi tenen res a veure, volen estalviar-se polèmiques estèrils i tampoc no s'acostumen a mullar massa sobre quina selecció defensarien en cas de poder triar. Home, és evident que tots estarien a favor de la selecció catalana. Patriotisme? Pot ser. Però la realitat (crua o no) és que la majoria creuen que, amb més seleccions, més possibilitats hi ha de ser present en una gran cita internacional. És a dir, difícilment, Bojan o Roger Grimau jugarien un Mundial amb Espanya, però serien pilars fonamentals en una selecció com la catalana. Ara bé, què passa amb els esportistes indiscutibles?

Des de la caverna, procuren pressionar un cop i un altre Pau Gasol. No poden digerir que el pivot dels Lakers sigui català i el burxen fins que reconegui que "se sent tant català com espanyol". Hi troben un rar plaer, una mena de triomf moral ja que, òbviament, els cou que tots els grans esportistes espanyols siguin catalans o bé formats a casa nostra. En Pau Gasol no és allò que es pugui dir un radical nacionalista català... però el que, de veritat pensa, només ho sap ell. I el seu entorn més íntim.

El 16 dels Lakers és molt viu. Sap que no ha de mossegar la mà que li dona de menjar. No pot (si és que ho pensa) declarar-se obertament catalanista. I és que pengen molts contractes, patrocinadors, negocis, business... Pau Gasol sap que la pela és la pela. I la caverna, somriu. La caverna s'excita. La caverna recorda que tota la família del de Sant Boi és de l'Espanyol. Home, que sapiguem ser de l'Espanyol no és ni un crim ni a un el fa més o menys català. Pau Gasol, i qualsevol que tingui dos dits de front, sap que no és el mateix ser català i triomfar que no pas ser extremeny o asturià, on la simpatia i el carinyo es presuposa des de la caverna com el valor a la mili. El català que triomfa sempre viurà en un tens equilibri.


Pau Gasol és un home que resulta que pensa. Que sap fer un subjecte, verb, predicat i segurament sap quina és la capital d'Ucraïna. Ha llegit sobre la guerra civil espanyola, ha discutit sobre el tema amb Phil Jackson i en deu tenir una opinió formada. Però, insisteixo, se l'endurà a la tomba. La caverna saluda, aquesta setmana, amb una nova entrevista amb Gasol en la qual el de Sant Boi diu que "me siento catalán y español, no lo uno delante de lo otro. Es un tema polémico". Ja podria dir que està pensant en canviar-se de sexe, que es passejarà nu per Sunset Boulevard, que Kobe Bryant és un robot o que la seva xicota és la Lady Gaga. La caverna seguirà titulant de la mateixa manera. Pau Gasol ha de tremolar quan concedeix una entrevista. Ja sap per on el punxaran. A un extremeny que triomfi mai li farien aquesta pregunta. Ràbia?

Mou ridiculitza Pellegrini

Calent estarà el partit de dijous entre el Madrit i el Màlaga. Mou es veurà amb Manuel Pellegrini. Nosaltres ja hem defensat, des d'aquesta humil tribuna, el genial paper que va fer, la lliga passada, el conjunt blanc entrenat pel xilè. Fer 98 punts és una barbaritat, aquí i a la Xina. Ara bé, també hem dit que la temporada passada, el Madrit s'alimentava de l'odi personal entre CR7 i el Pipita que, sense parlar-se, rivalitzaven a vore qui marcava més gols. També hem de subratllar que Pellegrini no va guanyar res a la banqueta del Bernabéu.

Dijous es troben cara a cara el portuguès i el xilè. Les comparacions? Inevitables. I Mourinho no s'ha mossegat la llengua quan li han dit el nom de Pellegrini. "La diferència entre ell i jo és que a si a mi el Madrit em fot fora, no aniré a entrenar el Màlaga. Aniré a un gran equip d'Itàlia o Anglaterra", diu The Special Five. Quin gran company! La imatge del partit serà la salutació dels dos entrenadors abans del matx.

Atenció al 0:49"


PS1: Mou ha tornat a ser el més llest de la classe. Ara, tothom se li tirarà al damunt i els seus homes, tan tranquils i sense pressió. Legítim?

PS2: Segueixo recomanant a Jaume Roures i a Florentonto que ofereixin les rodes de premsa de l'ex de l'Inter en directe. Són més interessants que els partits del Madrit. Tindrien més audiència. Ni que siguin en la modalitat de pagament per visió.

Un Pau Gasol de bodes, batejos i comunions


Michael Fanler esmaixant

Aquest paio es diu Michael Fanler. Es guanya la vida fent d'imitador de Pau Gasol. El tipus es pot llogar per a tota mena d'esdeveniments familiars, d'empreses o lúdics i, a canvi de 600 dòlars, es deixa retratar i signa autògrafs. Les peticions per actuar oscil·len entre les cinc i les 15 al mes. També farà comiats de solteres amb la samarreta dels Lakers i el 16? El paio va ser una de les sensacions del darrer All Star que es va fer a la ciutat de Los Ángeles. Què n'opinarà el nostre Pau?

El Birmingham ja té dues Carlings Cups (Humor)



La darrera, guanyada diumenge contra l'Arsenal: l'enganyifa més gran del futbol modern.

Brutal Joe Ingles amb una pilota de rugbi!

Ryan Giggs: 20 anys com a jugador del ManU


826 partits amb els diables vermells (605 dels quals a la Premier). Pim, pam. Tal dia com avui, 2 de març, però de 1991 un jove gal·lès de 17 anys i 3 mesos, anomenat Ryan Giggs, debutava amb el ManU perdent 2-0 contra l'Everton a Old Trafford. Aquell dia, però, el Teatre dels Somnis, donava la benvinguda al Millor Actor de la centenària història del club. Giggs, que ho ha guanyat tot a nivell de club, és el jugador del Manchester United que més títols ha guanyat, tot i que la seva participació internacional a nivell de seleccions ha estat nul·la ja que Gal·les no s'ha classificat mai per a cap cita important des que ell és seleccionable.

Giggs, que seguirà una temporada més, ha viscut un cas curiós. L'estiu passat es va reunir amb el tècnic escocès Alex Ferguson per comunicar-li que penjava les botes. L'entrenador del ManU va haver de suar de valent per treure-li la idea del cap i aconseguir que seguís dos anys més amb el mític 11 a l'esquena. Un Giggs que supera el mític Bobby Charlton i que seguirà fent màgia a la banda esquerra dels diables vermells.

A la promesa gal·lesa ben aviat li van oferir la possibilitat de nacionalitzar-se anglès i jugar amb els Pross. Només despuntar, va tenir moltes ofertes però mai va voler oblidar els seus orígens de Cardiff. Potser té a veure els seus traumàtics primers passos al Gran Manchester, el seu pare s'hi va traslladar ja que era un jugador de rugbi professional, ja que va haver de patir el racisme a les seves carns ja que el seu avi patern era de Sierra Leone. Es veu que és imperdonable tenir sang negra a les seves venes. Déu meu!

El seu proper objectiu? Superar les 24 temporades consecutives que va estar el gran Paolo Maldini defensant la samarreta rossonera del Milan (1985-2009)

Vázquez Montalbán, central en l'esquema de Mou

Pepe Carvalho. Pepe/Carvalho: l'eix de la defensa del Madrit. Curiós homenatge al gran detectiu gallec creat de la imaginació de l'escriptor i periodista barceloní mort, desgraciadament, a Bangkok l'any 2003. Vázquez Montalbán, un apassionat del FC Barcelona i juglar de les gestes blaugrana, segur que somriu des d'Allà on sigui :)

dimarts, 1 de març del 2011

TV3 profanarà Mestalla


Ui, que la liarem! Francesc Camps ha reunit el seu equip d'especialistes (rescatats de Marina d'Or) d'urgència per analitzar la gravíssima situació que es planteja per aquest dimecres. El progressista i tolerant Govern valencià ja l'ha batejat com el Dimecres de Cendra i anuncia que denunciarà davant del Defensor del Poble, davant del Senat, davant de l'OPEP i davant de Rouco Valera l'avanç de la pèrfida TV3 en territori sagrat. L'ofensiva catalana per retransmetre el València-Barça ha estat titllada d'indesitjable, de provocació i ja han amenaçat amb construir un nou complex-residencial d'alta qualitat al Cap de Creus per contratacar. Davant la desesperada tempesta que amenaça en descarregar, Mariano Rajoy ha cridat a capítol Alícia Sánchez-Camacho i, des del carrer Génova de Madriz, es preveu crear una Comissió que faci un dinar per crear una Subcomissió que faci un sopar per designar un comitè d'experts per boicotejar la retransmissió. I tots amb traje, eh? Costi el que costi!

El FC Barcelona juga, aquest dimecres, a Mestalla contra el València. I ho retransmet La Teva (22:00h). Com els blaugrana guanyaran, l'interès del partit no és el nou noi dolent David Navarro. Caldrà estar atent per veure el rebement que tenen les càmeres de TV3 (censurada, mutilada i amputada) en aquest regnat de taifes que és el Jardí d'en Francesc el Curita Camps i la Rita Mare Superiora Barberà. S'acosten les Falles. Esperem que no hi hagi qui vulgui practicar amb els operadors, ni amb la tripleta Bernat-Pichi-Ramos.

Deixaran al Levante español (segons Intereconomia), a la Comunidad Valenciana (segons Antena 3) o al País Valencià (segons nosaltres) que els jugadors del Barça lluieixin el 3 a la màniga? Serà considerat una provocació? No deixaran seure a la banqueta en Carlos Naval? Ho dic perquè el delegat blaugrana té pinta de repetidor il·legal després de tants i tants cursos amb el conjunt català. La sobtada lumbalgia de Guardiola és una excusa per no rebre el premi de Fallera d'Honor que es rumoreja que guanyarà? La presentació serà en català (Bona nit i benvinguts) o en valencià (Bona nit i benvinguts)?

PS: Els valencians tenen el Govern que es mereixen?

Per què Fernando Alonso no guanya el Mundial de la F1?

"A 110 km/h te quedas dormido". Ferrari ja ho està estudiant.

Al marge de la broma, és molt greu (gravíssim) i una irresponsabilitat que una icona esportiva faci aquesta mena de declaracions. Hi ha molts joves conductors que tenen el de Ferrari com a ídol i haurà se sentiran legitimats per imitar-lo en autopistes, carreteres o carrers. Sense l'experiència i la traça de l'asturià i sense evolucionar en un circuit tancat. Fernando Alonso ha patinat.

Ens recorda aquell gran líder hispànic. Aquell a qui no li havien de dir quina era la quantitat d'alcohol que podia beure abans d'agafar un volant.

Visca la pandereta!

dilluns, 28 de febrer del 2011

Eto'o: "No és multa!... El cotxe s'ha aparcat sol"


El Daily Mail ha caçat Samuel Eto'o suplicant a una agent de policia que li tregui la multa de 60 euros que li acabava de clavar. El camerunès adopta la posició natural en la qual els futbolistes pidolen davant els àrbitres de futbol. Demana que consulti a la policia assistent? Serà milionari, però una multa de trànsit dol. Oi?

Violent atac a una òliba en ple partit de la lliga colombiana

El vídeo pot ferir sensibilitats


Riute'n dels toros. Luis Moreno, jugador panameny del Pereira colombià, es podria veure sancionat amb 45 dies d'arrest per donar una brutal puntada de peu a una òliba que resulta que és la mascota de l'equip rival, el Atlético Junior de Barranquilla en ple partit de la quarta jornada de l'Apertura Colombià. Es veu que l'au viu al sostre de l'estadi Roberto Meléndez i va decidir baixar a la gespa on un cop de pilota la va deixar estabornida. Moreno va decidir, segons ell, intervenir per evitar que l'animal patís més i va decidir treure'l del terreny de joc d'una manera molt, molt desafortunada. Ens preguntem qui és l'animal?

Les 13 diferències del Barça amb la resta...

Diumenge. Dia de festa a Can Barça. Truquen a la porta de la Ciutat Esportiva 13 paios. "Volem entrenar, volem treballar, tenim fam de títols". Són Xavi, Puyol, Jeffren, Valdés, Bojan, Maxwell, Abidal, Adriano, Mascherano, Keita, Milito, Pedro i Dani Alves. Sense paraules.

Sandro: Ja tens un Pla B?


Alejandro (llegir amb entonació Lady Gaga) ja tens un Pla B? Què passarà quan la revolta popular àrab arribi a Qatar? Una monarquia que respecta tant els drets humans i que està capacitada per negociar amb el FC Barcelona és segura, oi? Ai, xato... que haurem d'arrencar la milionada d'una altra banda! Et suggereixo la Nueva Rumasa. M'han dit que té una situació financera envejable.

Espera't que aquest ja ha volat al Paradís dels Drets Humans de Qatar per arreglar la situació! Què? Ja estàs més tranquil, Alejandro?

Cal omplir de dones la llotja del Camp Nou?

Demano que se'ns entengui bé. No volem mals entesos.

Resulta que el FC Barcelona omplirà de dones la llotja del Camp Nou per celebrar el Dia de la Dona Treballadora. Em sembla penós i em provoca vergonya aliena. Que només treballen un dia l'any les dones? Calen aquesta mena d'actes de cara a la galeria que fan més mal que bé a la societat?

D'acord que les dones han patit una estúpida discriminació durant milers d'anys, però en ple segle XXI em fan entristir aquestes iniciatives. Cal que les llistes electorals siguin paritàries? Cal que s'hagi d'omplir una trista quota en els llocs de treball per a les fèmines? Seria feliç si això desaparegués. Ni discriminació, ni disciminació positiva. Igualtat i prou. Igualtat i punt. Sexe dèbil? juas, juas. Qui va vomitar aquesta sentència no coneixia la meva dona. Segur! En canvi, la societat i els polítics segueix sense moure un dit quan les dones que treballen reben menys diners per fer la mateixa feina que faria un home. Aquest és el problema!

Omplir de dones la llotja del Camp Nou? Per què no l'omplim de gais el Dia de l'Orgull Gai, o de senyors amb bigoti, o de repartidors de butà, o de taxistes, o de neurocirurgians, o de negres?

L'indi de Camas i la Princesa del poble

Nosaltres no som dels que tirem la pedra i amaguem la mà, oi? Ens hem rigut i seguirem gaudint dels estirabots culturals de Sergio Ramos, però caldria fer una reflexió. Fer el paper de l'Advocat del Diable de la Cúria Romana quan s'ha d'escollir un nou Papa. A vore... Sergio Ramos és un paio dotat d'unes condicions atlètiques excepcionals i molt poderós físicament. Per tant, ha triomfat en el seu àmbit. Segurament, ha guanyat i guanyarà més diners dels que nosaltres arribem a somiar mai. Importa que no sàpiga situar Albània al mapa, que no sàpiga quina és la capital del Senegal o sigui incapaç de citar tres títols de Shakespeare? Evidentment, no. Ara bé, el dia que li ho preguntin i no ho sàpiga, la societat es farà un tip de riure. Som justos amb l'indi de Camas? El paguen per saber si la capital del Pallars Jussà és Tremp o Sort?. No. Cobra una milionada a canvi de jugar a futbol, no fer les tombarelles postgol i a treure's les arrecades en actes públics. Ordres de Florentonto. Però per què disparem tots contra l'andalús...

En un país (penso en España i en Catalunya) en el qual els nostres estudiants reben una educació tèbia, laxa i inútil... qui té la llicència per enfotre-se'n del defensa? O és que Alberto Contador és més intel·ligent? O qualsevol altre esportista? O David Bisbal? O Bustamante? O Penélope Cruz? O el bateria dels Pets?... En canvi, Sergio Ramos té la suficient decència per no intoxicar en temes que afecten la societat ni emprar la demagògia dels taxistes en fòrums públics. L'únic pecat-pecat? La situació de l'idioma andalús.

En canvi, hi ha altres personatges, amb un nivell cultural semblant, o pitjor, al del futbolista, que teoritzen i pontifiquen en tertúlies televisives o programes d'entreteniment. Què és més perillós... que Sergio Ramos digui que la selecció de Lituània té molts internacionals o que la Princesa del Poble opini sobre dones maltractades, penes de mort, situació econòmico-financera de les famílies, política nacional o internacional? Faci's extensible a altres personatges que tots tenim al cap. I no passa res! L'únic que passa és que la Princesa de San Blas arrencaria més vots, en unes hipotètiques eleccions a La Moncloa, que no pas IU. I ningú diu res! Sergio Ramos, en canvi, calla.

Nosaltres, però, seguirem atents a Sergio Ramos.

"Messi, descansa una estona. Vols que et canviï?

Centrem o xutem?