"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 2 de març del 2011

Ryan Giggs: 20 anys com a jugador del ManU


826 partits amb els diables vermells (605 dels quals a la Premier). Pim, pam. Tal dia com avui, 2 de març, però de 1991 un jove gal·lès de 17 anys i 3 mesos, anomenat Ryan Giggs, debutava amb el ManU perdent 2-0 contra l'Everton a Old Trafford. Aquell dia, però, el Teatre dels Somnis, donava la benvinguda al Millor Actor de la centenària història del club. Giggs, que ho ha guanyat tot a nivell de club, és el jugador del Manchester United que més títols ha guanyat, tot i que la seva participació internacional a nivell de seleccions ha estat nul·la ja que Gal·les no s'ha classificat mai per a cap cita important des que ell és seleccionable.

Giggs, que seguirà una temporada més, ha viscut un cas curiós. L'estiu passat es va reunir amb el tècnic escocès Alex Ferguson per comunicar-li que penjava les botes. L'entrenador del ManU va haver de suar de valent per treure-li la idea del cap i aconseguir que seguís dos anys més amb el mític 11 a l'esquena. Un Giggs que supera el mític Bobby Charlton i que seguirà fent màgia a la banda esquerra dels diables vermells.

A la promesa gal·lesa ben aviat li van oferir la possibilitat de nacionalitzar-se anglès i jugar amb els Pross. Només despuntar, va tenir moltes ofertes però mai va voler oblidar els seus orígens de Cardiff. Potser té a veure els seus traumàtics primers passos al Gran Manchester, el seu pare s'hi va traslladar ja que era un jugador de rugbi professional, ja que va haver de patir el racisme a les seves carns ja que el seu avi patern era de Sierra Leone. Es veu que és imperdonable tenir sang negra a les seves venes. Déu meu!

El seu proper objectiu? Superar les 24 temporades consecutives que va estar el gran Paolo Maldini defensant la samarreta rossonera del Milan (1985-2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada