"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 3 de març del 2011

Guardiola, en mans de l'il·luminat de Mou


1) Pep Guardiola és ingressat a la clínica Dexeus de Barcelona on ha entrat d'urgència, aquest dijous a la matinada, per culpa d'una dolorsa hèrnia discal que el fa ser dubte de cara als partits de Saragossa i Londres. Segueix un tractament farmacòlig i epidural i, de moment, s'aposta per evitar el quiròfan. És a les mans del doctor Enric Cáceres, un especialista barceloní, que presumptament va ser titllat "d'il·luminat" per Jose Mourinho quan aquest metge va aconsellar un tractament conservador a l'argentí Gonzalo Higuaín que no es va seguir i el Pipita va acabar sotmetent-se a una operaciò a Chicago. Curiosament, Enric Cáceres és un dels millors especialistes del món en esquenes d'esportistes d'elit i les seves especialitats la traumatología, la cirurgia ortopèdica i la medicina esportiva.

2) El compromís de Guardiola és bestial. Va fer mans i mànigues per ser a Mestalla i, serrant les dents de dolor, va estar al costat dels seus homes. Uns futbolistes que estan al costat del de Santpedor com una autèntica guàrdia pretoriana. Saben que el seu centurió no els ha deixat a l'estacada en el difícil compromís de València i seguiran donant fins la darrera gota de sang pel seu tècnic. Guardiola ha demostrat que és al costat de l'equip (per si hi havia dubtes) i els blaugrana es van sentir protegits. El gest de Guardiola va molt més enllà. Està dient: "Ep, nois: sóc un dels vostres!". D'acord que podria haver dirigit el seu equip via mòbil però va preferir infiltrar-se i ser amb ells. No podia ni caminar, però va poder fer la xerrada a l'hotel, l'arenga als vestidors, retocar coses al descans i felicitar els seus homes després del partit.

3) L'entrenador del Barça ha viscut un autèntic via crucis. Va haver de marxar de l'entrenament del FC Barcelona sense poder ni conduir del mal que li feia el que se suposava que era una lumbàlgia aguda. El van haver de portar a casa. Els metges del FC Barcelona es van desplaçar al domicli del tècnic per mirar de recuperar-lo per tal de poder volar amb els seus homes. Aquest gest no té preu.

1 comentari: