"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 28 de febrer del 2011

L'indi de Camas i la Princesa del poble

Nosaltres no som dels que tirem la pedra i amaguem la mà, oi? Ens hem rigut i seguirem gaudint dels estirabots culturals de Sergio Ramos, però caldria fer una reflexió. Fer el paper de l'Advocat del Diable de la Cúria Romana quan s'ha d'escollir un nou Papa. A vore... Sergio Ramos és un paio dotat d'unes condicions atlètiques excepcionals i molt poderós físicament. Per tant, ha triomfat en el seu àmbit. Segurament, ha guanyat i guanyarà més diners dels que nosaltres arribem a somiar mai. Importa que no sàpiga situar Albània al mapa, que no sàpiga quina és la capital del Senegal o sigui incapaç de citar tres títols de Shakespeare? Evidentment, no. Ara bé, el dia que li ho preguntin i no ho sàpiga, la societat es farà un tip de riure. Som justos amb l'indi de Camas? El paguen per saber si la capital del Pallars Jussà és Tremp o Sort?. No. Cobra una milionada a canvi de jugar a futbol, no fer les tombarelles postgol i a treure's les arrecades en actes públics. Ordres de Florentonto. Però per què disparem tots contra l'andalús...

En un país (penso en España i en Catalunya) en el qual els nostres estudiants reben una educació tèbia, laxa i inútil... qui té la llicència per enfotre-se'n del defensa? O és que Alberto Contador és més intel·ligent? O qualsevol altre esportista? O David Bisbal? O Bustamante? O Penélope Cruz? O el bateria dels Pets?... En canvi, Sergio Ramos té la suficient decència per no intoxicar en temes que afecten la societat ni emprar la demagògia dels taxistes en fòrums públics. L'únic pecat-pecat? La situació de l'idioma andalús.

En canvi, hi ha altres personatges, amb un nivell cultural semblant, o pitjor, al del futbolista, que teoritzen i pontifiquen en tertúlies televisives o programes d'entreteniment. Què és més perillós... que Sergio Ramos digui que la selecció de Lituània té molts internacionals o que la Princesa del Poble opini sobre dones maltractades, penes de mort, situació econòmico-financera de les famílies, política nacional o internacional? Faci's extensible a altres personatges que tots tenim al cap. I no passa res! L'únic que passa és que la Princesa de San Blas arrencaria més vots, en unes hipotètiques eleccions a La Moncloa, que no pas IU. I ningú diu res! Sergio Ramos, en canvi, calla.

Nosaltres, però, seguirem atents a Sergio Ramos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada