"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 21 d’agost del 2010

Calcio, màfia i SMS


Ja he escrit en més d'una ocasió que el calcio és una paraula inventada pel feixista Benito Mussolini per designar el futbol i desmarcar-se de la llengua anglesa. A Itàlia, el futbol segueix sent, com a bona part del món, un dels majors entreteniments i se segueix amb una passió més que religiosa. La màfia italiana havia ideat un enginyós sistema per comunicar-se amb els grans capitostos empresonats en centres penitenciaris de màxima seguretat i totalment incomunicats. Com ho feien?

A Itàlia és molt famós aquest programa Quelli che il calcio (en el qual famosos de diferent naturalesa comenten els partits de futbol sota la conducció de Simona Ventura). La màfia aprofitava la finestra oberta que ofereixen des del programa esportiiu per emetre els missatges anònims codificats. Es camuflaven al bell mig de tots els que envia la gent des dels seus mòbils.

Els capos només havien d'estar atents, des de les seves cel·les, a missatges tan innocents com "Tot OK, Paolo" que contenien informació xifrada de gran valor pels padrins privats de llibertat. "Tot OK Paolo" no m'ho he inventat sinó que és una frase textual que apareix en elsumari del cas i que s'ha posat com a exemple. Productors, presentadora, famosos i tertulians eren totalment aliens a aquestes pràctiques que hauria revelat un padrí capturat a un jutge antimàfia que l'interrogava.

Davids torna a sentir-se futbolista


L'exblaugrana Edgar Davids, una de les meves debilitats, tornarà a jugar a futbol després d'haver-se retirat fa dues temporades. L'holandès jugarà a la segona divisió anglesa enrolat a les files del Crystal Palace. Als seus 37 anys, el pit-bull, tornarà a posar-se les mítiques ulleres que el protegeixen d'un greu glaucoma ocular que el podria deixar cec. Esperem que no li passa com quan va jugar al Barça (quina mitja temporada!) quan es va presentar al Camp Nou amb només un joc d'ulleres i Nike va haver de córrer per portar-n'hi més. Estan aprovades per la FIFA, tenen els vidres més durs i resistents que les normals i expulsen l'aigua i la suor. Cobrarà en funció dels partits que jugui amb els londinencs. El handicap? la forma física. El de Surinam, ex del Barça, de l'Inter, del Milan, de la Juve i de l'Ajax, fitxa pels Eagles després que l'any passat, hagués estat a punt de fitxar pel River Plate de Bs As ja que sempre havia dit que el seu somni era jugar a l?Argentina. El fet que els Millonarios no es classifiquessin per la Libertadores van fer avortar l'operació.

Sis milions per Sergio García?

L'Espanyol és collonut. Ho sento, però és collonut. Fitxa tot un campió d'Europa, com Sergio García, per... sis milions d'euros! Em pensava que era una broma quan ho vaig llegir al web del Betis. Però sembla que va seriosament! Sis milions d'euros per un jugador més que devaluat. Si, com a molt, jo en pagaria entre dos i tres! Si no el volia ningú! Ara, val a dir-ho, els que representen el davanter del Bon Pastor són uns cracks. Robar sis milions a l'Espanyol té mèrit. Jo també vull que em representin! Vendrien una tona de gel als esquimals! A qui haig de trucar?

Seguim. Ho sento. Però has perdut l'aposta que tenies amb mi. Et preguntava no si es lesionaria Iván de la Peña, sinó quan ho faria. Doncs ja està. El càntabre, fidel a la seva cita amb les lesions, ja està desfollant la margarida per veure si s'opera o no. Per cert, també et preguntava quantes lesions tindria enguany i quants partits jugaria... Encara hi ets a temps!

Però n'hi ha més. Em preguntava quan malvendrien Nico Pareja (el jugador amb més qualitat de la plantilla amb diferència) i ja tens l'argentí camí de Moscou. El seguirà Moisés Hurtado? El regalaran a Valverde i l'Olympiacòs? Diuen que l'aposta de Pochettino és Forlín. Juas, juas. Si l'única gràcia de Forlín serà quan hagi de defensar Forlán!

No em ficaré amb Mattioni. Ningú s'ha de riure s'una lesió gravíssima però sembla que l'Espanyol hagi trepitjat merda. Sis mesos fora dels terrenys de joc significa que la gran aposta es perdrà, pràcticament, tota la temporada.

I Dátolo? El fitxen i després resulta que ha estat portada de la revista gai per excel·lència de l'Argentina. Què en diran els progressistes, intel·lectuals i dialogants Brigadas Blanquiazules?. Pobre Espanyol.

dijous, 19 d’agost del 2010

Pep: no estiris tant de les mamelles de la vaca!


Ojalà m'hagi d'empassar aquestes quatre ratlles a final de temporada. Però, hores d'ara, el panorama no és gens engrescador. El FC Barcelona disposa, a dia d'avui, de 19 fitxes corresponents al primer equip. Ignoro, com dibuixa la caverna espanyola, si en Pep i en Sandro no es poden ni veure. Tampoc em preocupa el Madrit. Però el que està clar és que, un cop més, la plantilla és curtíssima. Perillosament curta!!. Pep, no abusis de les mamelles de la Masia.

Sóc el primer en corretgir Cruyff i dir que els milions no han de ser al camp sinó a la formació, però n'estàs abusant. El primer any, Pep, et va sortir la jugada a les mil meravelles, el segon (segueixo sense perdonar-te l'adéu poc elegant a Eto'o) ja va anar tot més justet i es va guanyar la lliga pels pèls. Però, enguany, el panorama és un erm.

No hi ha davanter centre (Bojan no serà mai titular, tot i que funcionaria com a revulsiu), no hi ha lateral dret (Alves ho ha de jugar tot? Posarem Puyol a la dreta?), només tens quatre centrals i qui et farà de Touré? El pobre Sergi Busquets? Que no estossegui el de Badia!!! Posem-lo entre cotons. Sóc conscient que no feia falta Zeks (sé que estas emprenyant com una mona amb la directiva-fantasma del Barça per no haver-te portat el d'Arenys) però la rauxa s'ha de deixar de banda i mirar pel bé del club. Que, en definitiva, és el teu. No a Mascherano? Per què? Si és la peça que et manca! No es pot anar pel món (i quan dic móm, em refereixo a Bernabéus, San Siros, Old Traffords, Anfields o Alliannzs Arena) i afrontar una super temporada com la que arriba amb una colla de cadells.

Que tenen qualitat? És clar! Què són competitius? I tant! Que tenen il·lusió? Només faltaria! Però, estas segur que et respondran quan s'hagi de treure les castanyes del foc? Ojalá. Que han d'anar entrant els nois de Luis Enrique al primer equip? Sóc el primer a defensar-ho! Però, poc a poc. Quan estiguin a punt i hagin bullit a foc lent. Amic Pep, primer és l'obligació que la devoció!!. No abusis tant les mamelles de La Masia!

Özil: sóc del Barça des de petit (juas, juas)


Recordes aquesta entrevista al web de la UEFA? I aquesta de Marca? Del Barça des de petitó? Juas, Juas!!!

Home desesperat?


Marcar, no marcarem. Ara, als EUA gaudirem! Thierry Henry fa unes atrevides visualitzacions de la davantera de la Longoria!

dilluns, 16 d’agost del 2010

Mark Henry: "Em sento com una noia guapa"


Grans respostes (que no vol dir pas grans preguntes) de Mark Henry (lluitador de wrestling i home més fort del món) a la contra de La Vanguardia de dissabte. Les paraules d'una de les màximes estrelles d'aquesta complicada coreografia (a vegades mortal) de lluita em van colpir. Com acostuma a passar amb aquests homes, tenen el cap força ben posat. Al contrari del que creu la majoria de la gent. Aquesta bèstia del ring, que té dos fills i com a principal admirador Bill Clinton, composa poemes. A més, té un cor enorme. Assegura sentir-se com una noia guapa quan el mira la gent allà on va. Diu que ell no és un tros de carn perquè la gent se'l miri. Aquest excompetidor d'halterofilia als Jocs de Barcelona assegura que, en la vida, real... prefereix el diàleg que liar-se a trompades. L'angelet fa 1,90 i pesa 178 quilos!. I diu que s'ha aprimat, doncs va arribar als 202. No suporta que li apretin la mà quan saluda un desconegut. El darrer que ho va fer, va acabar a l'hospital amb el canell i els dits trencats. "Sembla que m'estiguin reptant. M'ho prenc com un insult. És pitjor que escopir-me", confessa Sweet Sexual Chocolate.

Sandro...eo??? Hola??? SOS SOS!!

Sandro on ets? Estàs bé? Respires? Recordes que t'han escollit president del Barça? Saps que tens un mega despatx a Arístides Mallol s/n? EO? Hem d'enviar els Mossos? Aviat fotrem 100 dies com a capo d'un dels clubs més poderosos del món i el més calent és a l'aigüera. Digues alguna cosa, home! La sensació és que la nau blaugrana va sense capità. A la directiva. Això no és com els directius de les empreses o els polítics. Aquí s'ha de pencar, noi. I si ho estàs fent, digue-ho. No val amb anar un dia al despatx i signar quatre papers, eh? Perdoneu, però algú ho havia de dir!

Capello i Beck's, una història de desamor


David Beckham és (i ha estat) un futbolista que m'ha encantat. De ser un jugador desconegut del Manchester United, que a la Masia van dir que no valia, es va fer famós quan es va començar a dir que l'Spice pija sortia amb el 7 del ManU. Després, aquell noiet va resultar ser un monstre del futbol i el matrimoni es va convertir en una empresa i una màquina de fer diners controlada, les 24 hores del dia, pel pare de la Victòria.

Però el jugador sempre ha estat un enorme professional. Al marge de la seva indiscutible qualitat, ha sabut mantenir-se força al marge de tot el glamour i s'ha centrat en el que millor sap fer: el futbol. Ha entrenat com el que més, ha fet gols importantíssims, ha col·locat pilotes mil·limètriques com si tingués un guant a la cama dreta i ha defensat, com un pit-bull, quan la situació ho requeria. Però, ai las. Un tal Fabio Capello sembla que sempre es posa al mig del genial jugador per amargar-li la vida.

Ara, l'italià li ha etzibat a la cara que és vell i que no el vol als Pross. Poc elegant a un jugador que se li hauria de fer un monument. Però Beckham, que ha estat tot un senyor davant les formes de l'encara seleccionador anglès, sap que Capello no l'aguanta. Però tot arrenca al Bernabéu. Recordes?

A Chamartín, van coincidir Capello i Beckham i mai es van entendre. Un jugador de la classe, vocació ofensiva i talent no cap al cervell de l'italià que no podia digerir tanta màgia. Tant és així que el 14 de febrer de 2007 (Dia dels Enamorats), Capello va tenir els sants colloni d'apartar Becks de la disciplina blanca quan l'anglès va anunciar que marxava a jugar a LA. Va dir que mai més tornaria a vestir aquella samarreta i Beckham, tot un senyor, va preferir callar. El pitjor és que Capello, sabent que es jugava el títol de Lliga, va haver d'empessar-se el verí i tornar a convocar un Beckham que va acabar guanyant aquella lliga. Una baixada de pantalons com no recordo en el futbol!

Ara Capello, li ha dit vell. La resposta de sir Beckham? Sempre elegant. "Estaré sempre a punt per defensar el meu país". A més, no ha volgut almoïna i ha rebutjat el premi de consoloció de Capello que era un partit-homenatge. Genial!

U2 dedica una cançó a l'exblaugrana Robert Enke

Gran detall d'U2. La banda irlandesa va tocar, dijous, a Hannover; la ciutat de l'exporter del FC Barcelona, Robert Enke. Bono, gran amant del futbol i tot un senyor, va dedicar una cançó al futbolista que va decidir posar punt i final a la seva vida. Tot un detall.

diumenge, 15 d’agost del 2010