"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 20 de juliol del 2010

Obren Laporta a una gran coalició independentista

Any 1907. Es crea una gran coalició catalanista, anomenada Solidaritat Catalana, que aplegava tendències polítics tan diferents com les de Francesc Cambó o Francesc Macià. Resultat? Èxit electoral sense precedents. Ells, però, es van unir a la recerca d'un objectiu comú. Això és el que proposa la terna formada per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran. La voluntat és aplegar "tots els partits que, en un moment, han desitjat un Estat propi". Per tant, es buscarà proclamar la independència de Catalunya i, immediatament, sotmetre-la a referèndum. No tanquen laporta a ningú i han creat aquest web perquè la gent que ho vulgui s'hi afegeixi.

De moment, no hi ha cap visible però sí que la idea és englobar des del Reagrupament de l'exconseller Joan Carretero a CiU, ERC i ICV-EUiA. El missatge, però, va encarat, segons han declarat, "més que als partits, als militants i a les plataformes sobiranistes de qualsevol mena". De fet, ja s'han adreçat les propostes als grans partits i ja es treballa en la creació de comissions locals que impulsin el projecte des de les bases.

Els impulsors de Solidaritat Catalana per la Independència proclamen que han bastit el seu projecte sobre tres pilars: l'èxit de les consultes populars sobiranistes, la manifestació multitudinària del 10-J i el rebuig de les dues fórmules legals presentades per López Tena i Bertran al Parlament per organitzar un referèndum o una consulta no referendària però oficial sobre la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada