"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 22 de juliol del 2010

Amar en tiempos revueltos


Ja en començo a estar tip de la tragicomèdia del Tour 2010 que protagonitzen Alberto Contador (Astaná) i Andy Schleck (Saxo Bank). Si la polèmica esclatava aquest dimarts quan el madrileny es posava el maillot groc de líder després d'atacar quan el luxemburguès havia tingut problemes mecànics en canviar de marxa, el capítol d'avui d'aquesta teleserie de migdia també ha estat curiós. Que Contador li posi un pis a Schleck i ens deixin tranquils! La majoria de les opinions al meu post m'indicaven que el de Pinto havia actuat no només de manera correcta sinó també ètica. Contador no deuria pensar el mateix ja que, després de la primera escena, ràpidament es va voler disculpar argumentant que no sabia que el seu màxim rival havia tingut pana. Però aquest dijous hem vist una nova escena. El desenllaç? Només faltaven violins a la línia de meta del mític Tourmalet i que haguéssin entrat de la maneta. Schleck ha atacat des de peu de port i ha tingut el madrileny a roda durant els 10 quilòmetres d'ascensió. Contador ha mirat d'atacar a quatre quilòmetres de la línia de meta però no ha pogut amb el de Saxo Bank. Solució? El madrileny no ha disputat l'etapa i ha deixat guanyar Schleck conscient que el Tour ja no se li escaparà. Et sembla correcta la decisió de Contador? S'ha de donar almoïna als rivals? Reconeixia que no havia actuat bé amb innecessàries dosis de generositat mal entesa? Vol evitar que el xiulin, diumenge, al calaix més alt del podi dels Camps Elisis? Ha adulterat, d'alguna manera, la competició?
Em quedo amb Carlos Sastre (Cervélo): "Estamos haciendo del ciclismo una patraña de niñatos"! Ho ha dit només acabar l'etapa d'aquest dijous.

5 comentaris:

  1. Totalment d' acord amb Carlos Sastre. això ja és massa.Una cosa es el "fair play" i l'altre aquest excés de purisme, que de fet no es altra cosa que fer "lo políticamente correcte".Ahir, mentre anaven xerrant l' Andy i l'ALberto per les rampes del Tourmalet (¿ de que parlarien?), jo pensava: i si ara li surt la cadena al Contador??? s'esperarà el Schleck (er)? ho dubto seriosament. Vinga va, si nomès els hi quedava donar-se un "morreig" enmig de la boira¡¡¡¡ potser ens estem passant entre tots plegats....o es que ens fan falta unes sempre merescudes vacances¡¡

    JAD

    ResponElimina
  2. insisteixo: aupa Sastre! No es pot estar més encertat que ell amb el seu comentari. Això és un esport radical, duríssim i d'altíssima competició. no estem per mariconades de cara a la galeria televisiva(perdó per lo de mariconades, sé que no és políticament correcte, però és exactament el mot que s'hi escau)

    gran bloc joan!

    mon

    ResponElimina
  3. Molt bo el titular!!! No obstant, i malgrat estar en clara minoría, a mi sí que em va semblar bé tant el fet que Contador ataqués l' altre dia quan lo de la cadena, com que ahir es limités a anar a roda i a cedir la etapa a l' Schleck

    PEQUEÑO HERMANO

    ResponElimina
  4. Ostres i que farem la setmana vinent?

    Com és que cuan amb en sainz al 1998 a 500mts de guanyar el mundial el cotxe va quedar en pana i el segon classificat (Tommi Mäkinen) no va parar a empenya?

    ResponElimina