"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 19 de juliol del 2010

Què en penses?

Ajuda'm perquè no ho tinc gens clar. Aquest dilluns a la tarda, Alberto Contador s'ha fet amb el jersei groc de líder del Tour de França en la segona etapa pirenaica. Aquesta no és la notícia ja que tot feia pensar que el de Pinto es col·locaria al capdavant de la classificació així que olorés la muntanya. Però encara no sé si ha estat, la del madrileny, una maniobra ètica o no. Legal ho és, és clar. Per tant, el lideratge és merescut i no hi ha res a dir. Ara bé... ha estat ètic? El seu principal rival, Andy Schleck ha patit un problema amb el canvi de marxes de la seva bicicleta. El luxemburguès ha quedat despenjat i ja no ha pogut enrtrar en el grup del madrileny. Comptat i debatut, Schkek és ara a vuit segons del de Pinto i el Tour està pràcticament sentenciat. Hauria d'haver esperat Contador al seu màxim rival? És evident que el Pistoler podrà assegurar que no s'havia percatat de la situació de l'altre ciclista i que, en tot cas, ell no en té la culpa. Que no tenia perquè esperar-lo, vaja. Ara bé, tot plegat fa una mica de tuf. Hauria estat més elegant esperar el luxemburguès? Seria semblant a marcar un gol amb un jugador de l'altre equip lesionat? Clar que l'any 2003 Lance Armstrong també va patir un problema mecànic i els seus rivals el van esperar esportivament. Com els va pagar el texà? Així que va arribar a la seva altura, va atacar i es va adjudicar l'etapa. Miguelón hauria esperat. És clar que el navarrès era un campió i el Pistoler, un bon ciclista.

5 comentaris:

  1. A mi lo que les pase a Contador y aL Schleck me da igual. El mejor es Cancellara y la historia le pondrá en su lugar, en el Olimpo del ciclismo (en el que por cierto no merece estar tipos como Cavendish)

    ARACELI

    ResponElimina
  2. ja t'ho dic jo: és totalment ètic. això és un esport, no un sopar de gala. està molt bé això del fair play, però el tour el guanya qui pedala millor i, sobretot, qui la caga menys. i una avaria és una cagada.

    Sastre al poder!

    jr

    ResponElimina
  3. No hi veig espai a la ètica. Es un esport de competició, i cada dia tal o qual corredor pot tenir un mal dia, sigui per raons físiques, anímiques o tècniques... I els altres han de tirar endavant i lluitar per fer la seva millor carrera, preocupant-se només d' ells mateixos i del seu equip, i sense esperar ningú.

    Pequeño Hermano

    ResponElimina
  4. Indurain havia guanyat algún Tour a la edat que Contador ja en porta dos i mig?

    ResponElimina
  5. Analitzant els fets, no considero que la conducta de Contador (guanyar 2 Tours i probablement un tercer, es quelcom més que un "bon ciclista") sigui reprobable. Es més: m'agradaria veure quina actitud haguéssin tingut en cursa els que ara el critiquen.A les primeres etapes d'aquest Tour ja van esperar als germans Schleck per una caiguda, lo que em sembla digne d'elogi i honora a la resta de corredors.Ara bé, que va passar ahir? Schleck demarra, el segueixen COntador i Vinoukurov, a l'Andy si li surt la cadena, no troba cap ajuda del seu equip (potser l'home estava emprenyat per això??), perd uns segons, el passen las resta de corredors...i NINGU el va esperar. Ningú. Algú s'imagina que l' Alonso o el Pedrosa punxen una roda i la resta els espera??? Crec que a vegades ens passem de puristes: són circunstancies de la carrera i forma part del joc.
    JAD

    ResponElimina