"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 22 de juny del 2010

Estampida de patrocinadors a França

La selecció francesa de Raymond Domènch ha tingut un trist paper en el Mundial de Sud-àfrica. Frank Ribéry ha resumit la situació a les mil meravelles: "Som la riota del món", ha dit el jugador del Bayer de Múnic. I és que els gals marxen del país austral amb només un gol marcat (el de Malouda avui contra els anfitrions en un partit en el qual, per cert, el blaugrana Eric Abidal s'ha negat a jugar), última del seu grup, amb una mala maror increïble, amb l'expulsió d'Anelka de la concentració bleu, amb els jugadors barallats i amb la sensació que hi ha una gola pregona entre ells que ha filtrat a la premsa els insults que el jugador del Chelsea va dedicar al seu entrenador en el descans del Mèxic-França. Per cert, Germaine Domènech, la mare de fins ara entrenador del combinat, ja ha anunciat que li vol dir "quatre coses a Anelka" perquè s'ha sentit "doblement insultada" per les paraules del davanter gal.

Però la dimensió de l'escàndol és de proporcions bíbliques. Ja no només es tracta d'una greu crisi esportiva amb esquitxos polítics d'alt nivell, sinó que s'ha produït una diàspora de patrocinadors. Cap marca vol estar al costat dels gals. El banc Credit Agricole ja ha anunciat que es retira i que estudiarà si també suspèn el suport financer als bleus. La cadena de menjar ràpid Quick també ha abandonat el grup (tenien com a principal reclam un Anelka alçant una enorme hamburguesa com si fos la Copa del Món).

Tampoc volen que la seva imatge es relacioni amb la selecció gala Carrefour, Toyota o GDF Suez que es replantejarà el contracte quer té amb els bleus i que acabaria després del Mundial del Brasil de 2014. Adidas, de moment, és l'única gran empresa que està, encara, al costat dels de Raymond Domènech. Això sí. "Fins que estiguin en competició". És a dir, fins avui a les 18:00h. Aviat serà substituïda per Nike. A més, els campions del món de 1998 s'han quedat sense prima, segons ha anunciat la Federació Francesa de Futbol. Et deixo amb la imatge del Mundial que, de moment, és aquesta:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada