"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 9 de gener del 2011

Xavi 550 o el dinar Barça-Penya?

És evident que alguna cosa no ha funcionat en el documental Xavi 550. Cert és que va ser el programa més vist a casa nostra la nit del dia 6 de Gener, però segueixo pensant que periodísticament va ser força fluix. La prova és que des de TV3 s'esforcen a recomanar-lo a la mínima oportunitat que tinguin, sigui a la informació del temps, sigui a Signes del Temps, sigui al Karakia :) Malament quan s'ha de recomanar tant!

No poso en dubte la qualitat de Jordi Grau, Joan Cabré o el magnífic realitzador Santi Padrós. Déu me'n guard! El problema va ser autopressionar-se, de manera exagerada, per mirar de fer una cosa tan excepcional, tan genial i tan emotiva que va acabar resultant força discreta. Sort que va ser el propi Xavi, com passa al terreny de joc, l'encarregat de salvar el document.

En canvi, fixa't en els nois del departament de bàsquet de TV3. Sense tantes pretensions, sense tants anuncis i sense tanta publicitat, van fer un meravellós reportatge de cara al Barça-Penya de l'ACB d'abans de Nadal. Ningú n'ha parlat massa, però vaig trobar-lo sensacional. Dues càmeres, un reservat al restaurant Salamanca i un tiberi que va aplegar els blaugrana Víctor Sada i Ricky Rubio i els verd-i-negres Jordi Trias i Josep Franch. Els quatre es van oblidar de les càmeres, van fer bromes, van explicar coses realment interessants i es van mostrar tal i com són. Fet complicat ja que els periodistes sempre tallen en aquesta mena de rodatges que van, per entendre'ns, sense guió. Divertit, frec, natural, entretingut i honest... Ah! i TV3, felicitats Robirosa-Lavagnini, no va censurar quan Trias (mig en broma, mig seriosament) reclamava més minuts per a la Penya a la tele pública catalana.

Xavi 550 o el dinar Barça-Penya? Jo ho tinc clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada