"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 8 de gener del 2011

Mor l'exblaugrana Ángel Pedraza als 48 anys


Molt mala notícia per a la família (i la pedrera) blaugrana. Just quan aquest dilluns, a Suïssa, tres homes formats al planter del FC Barcelona (Xavi, Messi i Iniesta) opten a la Pilota d'Or, aquest dissabte ha mort, als 48 anys, Ángel Pedraza. Ha perdut la vida a les 21:00h i l'expedició d'en Guardiola, que és a Riazor jugant contra el Dèpor, ha conegut la desgraciada notícia al descans. Futbolista del FC Barcelona a la dècada dels 80 havia aconseguit ser el primer jugador format a La Masia en debutar en el primer equip. Un càncer fulminant se l'ha endut quan, feia poques setmanes, era l'entrenador de L'Hospitalet.

Pedraza, que va jugar la trista final de la Copa d'Europa a Sevilla contra l'Steaua, fallant un dels maleïts penals, va abandonar el FC Barcelona aprofitant el Motí de l'Hespèria. Va anar a parar al Reial Mallorca i es va retirar, com a futbolista professional, al Sóller. Amb el club blaugrana, malgrat jugar com a migcentre defensiu i com a lateral, va marcar sis gols en 90 partits. En el seu CV hi figura una Lliga, una Copa i una Copa de la Lliga. El seu fill, Marc Pedraza, apunta maneres. Segueix jugant a l'equip riberenc. Home callat, respectuós i més aviat introvertit haurà de tenir, en la gala de dilluns de la Pilota d'Or, el reconeixement que es mereix el sevillà.

Personalment, em sap greu. El vaig entrevistar força vegades quan ell entrenava els equips inferiors del Barça i de l'Espanyol. Guardava una foto amb ell, gravadora en mà, de fa ja uns quants anys. La conservaré amb carinyo. Descansa en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada