"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 4 de gener del 2011

Albins africans derroten la bruixeria gràcies al futbol



Són una comunitat petita, d'unes 170.000 persones, que viu un calvari lluny dels focus i de l'atenció mediàtica del món civilitzat. A diferents indrets de l'Àfrica negra, néixer com a albí (amb absència total o parcial de pigmentació a la pell) és una autèntica mala passada. Són odiats per tothom. Els rebutgen pel seu color blanc i o bé els persegueixen perquè els bruixots els defineixen com a persones que duen mala sort, bé els persegueixen aquells que volen traficar amb els seus òrgans ja que altres corrents xamanístiques els atribueixen poders màgics. Sigui com sigui, a Tanzània s'ha creat aquest equip de futbol Albino Team, que milita a la quarta divisió, per ensenyar al món que ells no són diferents.

Els futbolistes albins (i la resta d'africans negres amb aquesta absència de pigmentació) viuen aïllats, les dones els escopeixen (per evitar-se la possibilitat de parir un dia un ésser similar), no se'ls dóna feina i no poden estuidar a les escoles al costat dels altres nen@s. L'absència de melanina (no confondre amb la dona d'en Banderes) els dóna, desgracaidament, enormes possibilitats de patir greus càncers de pell sota el terrible sol africà. La seva esperança de vida és, només, de 30 anys.

Si són capturats, els seus cabells, les seves mans, els seus peus i els seus òrgans sexuals (amb elevats preus en els mercats il·legals) acostumen a acabar amb beuratges suposadament màgics. El cadàver complet d'un albí (sense esquarterar) es paga a uns 70.000 euros.

L'Albino United estè entrenat per dos negres (els germans Oscar i Johan Haule) que un dia es van afartar de veure restes de cadàvers d'albins abandonats a les voreres. Entrenen per la tarda, quan el sol no pica i quan els sensibles ulls dels 26 albins que conformen la plantilla, poden distingir la pilota i els rivals. A Tanzània la gent es comença a conscienciar del problema. I també el Govern. De moment, ha concedit llicència a l'equip per jugar a la quarta divisió després d'uns mesos de lluita burocràtica ja que només els donaven permís per fer amisosos.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada