"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 26 de desembre del 2010

Boxing Day

Taxistes, metges, infermers, putes, bombers, cambrers, mossos, periodistes... hi ha molta gent que ha de treballar en dies assenyalats. Ho fan segurament putejants i cobrant molts menys diners que els esportistes d'elit. La majoria de competicions s'aturen per Nadal. Per què? Aquests senyors privilegiats viuen gràcies a l'espectacle que ofereixen al món. I el món compra. L'NBA i la Premier ho han entès a la perfecció. A la millor lliga de bàsquet del món es programa els millors partits de la regular season pel 25 de desembre (fum, fum, fum). L'any passat es van veure les cares els Celtics i els Lakers i, enguany, el plat fort són els Lakers contra els Beach Boys de Miami. Als jugadors no els agrada... pobrets!

A la Premier, passa el mateix. El dia de Sant Esteve, la millor lliga de futbol del món no posa el cartellet de tancat per vacances. Se celebra la jornada del Boxing Day (tradició heretada de l'Anglaterra victoriana quan els criats que havien servit els seus amos el dia de Nadal tenien l'endemà per descansar i donar-se els regals). L'NBA i la Premier han entès que ofereixen espectacle i que són dies de gran consum televisiu. The show must go on!

Més exemples? L'NFL. Els Estats Units celebren el Dia d'Acció de Gràcies i la nació devora el partit de futbol americà per excel·lència. És més, la festa del gall d'indi no es podria concebre sense la pilota aturada. Aquí, en canvi, els nostre milionaris descansen. Recordes el gran Alexandr Hleb? El bielorús, en un brot de sinceritat, va dir que fitxava pel FC Barcelona perquè la lliga espanyola s'atura per Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada