"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 13 d’octubre de 2011

I Eto'o i Gudjohnsen no podrien ser pas cosins, també?

M'encanta. M'encanta. No només per fer un homenatge (que sempre són sentits) a les assignatures de parentiu que vaig fer quan estudiava antropologia sinó pel safareig més visceral.

Fa uns dies ens assabetavem que en Messi ja pot ser convocat tranquil·lament per Johan Cruyff per jugar amb la nostra selecció perquè que resulta que el millor jugador del món té arrels lleidatanes. Visca! Es veu, que en un rotllo Marco i el mono, els seus rebesavis es van conèixer en un vaixell que els duia a l'Argentina, van intimar, es van convertir en americanus i anyets després apareix en Messi.

Però el millor és que seguint aquesta línia d'investigació, ara resulta que, segons el Segre, el millor jugador del món i el nostre Bojan són cosins quarts!! No quart tercera, ni quart segona Escala B sinó cosins de quarta generació!! Els seus rebesavis (que es veu que van tenir una vida la mar d'activa) eren germans del poble de Poal. Notícia, sens dubte, que ens ha deixat esmaperduts i corglaçats!

Però el millor és que la clau de tot plegat és el cognom López. Òndia. Un cognom tan particular i estrany ha estat la pedra rossetta que ha desentrellat tot l'entremat familar que tenia aquesta localitat del Pla de l'Urgell com a trama d'una veritable nissaga de futbolistes.

Si aprofundim en la línia d'investigació... seran Gudjohnsen i Eto'o cosins tercers?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada