"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 4 d’agost del 2010

De criar caderneres a regnar a París


Alberto Contador és el novè espanyol que guanya el Tour i ja en té, als seus 27 anys, tres al seu sac. El madrileny és un dels quatre ciclistes que han estat capaços de guanyar les tres grans proves de tres setmanes (Giro, Tour i Vuelta). Haig d'admetre que m'emocionen les històries de superació personal. I aquesta és bona! Contador és un apassionat dels animals (el seu somni és convertir-se en veterinari) i des de sempre havia criat canaris i caderneres al marge d'estar permanentment envoltat per coloms.

Però, ara fa sis anys, Contador va tenir un greu problema de salut. Ja anava en bici i en la Vuelta a Asturias va patir un greu accident. Havia començat a tremolar i a tenir convulsions. Va tornar al seu poble (Pinto) i es va tornar a trobar malament. Els metges li van diagnosticar un cavernoma cerebral i se l'havia d'operar contra el crono. Era una intervenció arriscada i difícil i ningú sabia si Contador podria seguir amb l'esport. Aurora Martínez Rodrigo, una neurocirurgiana que tenia 35 anys, li va salvar la vida. Cinc hores d'operació, dues plaques de titani i 70 punts a la pell de crani. Aurora, satisfeta, va poder treure el coàgul de sang del cap del madrileny però es va espantar quan li van anunciar que venia la UCI. Afortunadament, no era la Unitat de Cures Intensives, sinó la Unió Ciclista Internacional. I és que hi havia molts riscos. Des de perdre els sentits, a quedar-se en una cadira de rodes o com un gerani. Els metges del Liberty (equip en el qual militava) se'l volien endur als EUA però van quedar impressionats amb el treball fet al madrileny hospital Ramón y Cajal.

Un any de patiment, de recuperació, de lluita... fins que a la Volta a Austràlia de 2005 va recordar antigues sensacions adjudicant-se l'etapa reina. Quan tenia 16 anys, un dels seus tres germans (avui el seu representant) li va regalar una vella Orbea amb la qual va començar a pedalar. Fins avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada