"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 3 d’agost de 2010

Lance armstrong odia els dos pares que ha tingut

Si no t'entens amb ton pare, hi ha un problema. Si no t'entens amb dos pares, tens dos problemes. És el que sembla que li ha passat a Lance Armstrong. En aquest magnífic article d'aquest diari digital suís, s'explica com un periodista busseja en els budells del white trash (la classe mitjana-baixa estatunidenca que es reflexa tan bé en una sèrie com la mítica Roseanne) per trobar els dos pares que va tenir l'heptacampió del Tour de França. L'equip es desplaça a la localitat de Palo (Texas) i aconsegueix trobar els dos homes que haurien amargat la vida al ciclista.


De fet, en la seva biografia oficial, Armstrog admet que "mai vaig tenir un pare. Mai he conegut el meu suposat pare. Però no em preocupa ni gens ni mica. El fet que m'hagi transmès els seus gens no vol dir que sigui el meu pare. No seria capaç de diferenciar el meu pare del caixer de la cantonada. Després, la meva mare em va fer el pitjor regal: un padrastre. Un home amb un bigoti ridícul que lloava els èxits dels altres. Era un probre home. Sincerament, m'importen un rave. Tinc la impressió que el cognom Armstrong és un pseudònim", escriu al llibre 'El meu retorn a la vida'.

Què hi ha de veritat? El periodista François Inizan ho intenta esbrinar traslladant-se al lloc dels. Els suburbis de la ciutat de Palo. El pare biològic de l'esportista va ser Eddie Charles Gunderson i al padrastre, Terry Keith Armstrong, que se l'assenyala com l'home que va forjar el caràcter presumptament violent que la gent assegura que té el texà. Lance, al més pur estil Fernando Alonso amb la seva dona Raquel de Rosario, va advertir que no parlaria amb cap mitjà que s'acostés a un dels seus dos pares.

El nostre intrèpid periodista localitza una cabana envoltada d'escombraries i perduda en un camí rural. Hi viu Gunderson que no concedeix una entrevista des de 2005 i, des d'aleshores, ha viscut en un exili. Forçat?. Ha estat detingut per possessió de drogues i ha mentit assegurant que treballa. S'obre la porta. El pare biològic (Armstrong ha heretat el seu físic) està mig drogat i en pijama. Parla el germanstre del ciclista i assegura que "tenen prohibit" parlar del set vegades campió de le Grande Boucle.

L'avi d'Armsrong, per part de pare, va morir alcoholitzat i traumatitzat pel Vietnam i l'àvia d'origen noruec s'ocupava del petit Lance (li van posar aquest nom en honor d'una estrella dels Cowboys de Dallas) quan sa mare anava a treballar en un Kentucky Fried Chicken. La mare de Lance, que el va parir amb 17 anys, sempre ha mantingut que l'estovava el seu home però Gunderson admet, només, "una única bofetada". L'home desapareix d'escena quan Lance tenia tres anys, es va tornar a casar i, presumptament, la nova esposa es va suïcidar d'un tret després d'haver ingerit un mar d'alcohol.

I què diu en Terry? El pare adoptiu és comercial d'una empresa que ven bolets. Es defineix com a cristià, admet haver estat infidel un munt de vegades a la seva dona i assegura que sempre va estar al costat de Lance fins que el ciclista va deixar el niu familiar als 17 anys. "Lance diu que sóc el seu padrastre. Però sóc el seu pare. Porta el meu cognom". Terry nega haver pegat Armstrong i assegura que ell no el consentia pas, a diferència de sa mare. Destaca que Lance no tenia cap mena d'esperit d'equip ni de joc col·lectiu i que, per això, es va inclinar per la bici. Explica que Lance era un xuleta. "Era un rebel. Conduïa sense carnet, ensenyava el cul per les finestres i tirava boles de tennis en flames". "jo li comprava el millor material i el vaig anar a veure en una cursa a Austin. Ni em va mirar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada