"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 6 de juny del 2011

El dia que Nowitzki va poder fitxar pel Barça

Interessant reportatge de Javier Dale a La Vanguardia.

Amb el permís d'homes com Tony Kukoc, Vlade Divac, Pau Gasol, Tony Parker o Arvydas Sabonis, l'alenay Dirk Nowiztki és, sense cap mena de dubte, el millor jugador europeu que ha passat per l'NBA. L'alemany, que triomf en els Mavs de Dallas i que està disputant la final de l'NBA contra els Heat de Miami va estar ben a punt de jugar al FC Barcelona. Antoni Maceiras es va fixar en el jove i espigat jugador de la selecció alemanya en l'Europeu sub'19 de 1996.

L'aleshores responsable de la secció de bàsquet del Barça va quedar impressionat pel talent del jugador tot i que la seva selecció no va quallar un gran paper. Maceiras va contactar amb Nowitzki, es van intercanviar els telèfons. Era l'època en la qual el Barça es feia amb Arturas Karkinovas i el pare de Nowitzki volia que el seu fill acabés els seus estudis a Alemanya. Però el Barça es va quedar amb el compromís de negociar un contracte i, fins i tot, Nowitzki va ser a Barcelona per veure les instal·lacions i jugar un parell de partits amb el Cornellà.

El Barça va esperar un any més -ens plantem en l'any 1997- però Maceiras i el club català es van trobar amb un nou problema. Nowitki havia de fer la mili obligatòria i ni la seva espectacular projecció com a jugador ni la seva altura el van impedir d'agafar el fusell. L'any 1998, però, es va disputar una competició amb els millors talents joves d'Europa i l'NBA ja es va fixar en Dirk Nowitzki. Aquell dia de Sant Joan de 1998, els Bucks de Milwauckee l'escollien en el número 9 del draft i el traspassaven als Mavericks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada