"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 13 de juliol del 2011

La millor notícia per a Ricky: els T-Wolves acomiaden Rambis


Que consti que, personalment, no tinc res en contra de Kurt Rambis, l'exjugador dels Lakers de Phil Jackson, que fa dues temporades que era l'entrenador en cap dels Wolves. Era un acomiadament anunciat. No només per haver estat el pitjor equip NBA de la darrera temporada, sinó per sumar un balanç desastrós de 32 victòries i 132 derrotes. Ara, el conjunt de Minny haurà de pagar quatre milions d'euros a Rambis per les dues temporades que tenia signades.

Però, per què és una bona notícia per a Ricky? Sempre havia dit, en aquest blog, que el del Masnou necessitava un equip que tingués una llibertat de joc (tipus Oklahoma City Thunder) per destacar a l'NBA. El problema de Rambis era que s'entestava en posar en pràctica el complicadíssim sistema ofensiu del triangle ofensiu que va aprendre a les ordres de Phil Jackson i que els conjunts que preparava el de Montana executaven a la perfecció. Però per a dur a la pràctica aquest sistema es necessita un base d'unes determinades característiques (sobri, fort, contundent, cerebral i amb un excel·lent tir) que no s'adiuen gens a les del català.

Ara, els de Minessota haura de buscar a cuita-corrents un substitut quan ja pràcticament tohom està col·locat. Esperem que la tria sigui valenta i Ricky es trobi amb un entrenador que li permeti explotar els seus talents que són, bàsicament, la velocitat (de joc, cames i cap) per treure el màxim rendiment del del Masnou. Per això, celebro que el veterà Don Nelson (71) s'hagi ofert per entrenar la franquícia. L'ex dels Warriors és un tècnic que s'adaptaria a les característiques de l'exblaugrana.

Per als escèptics, només recordar que Ricky arriba a l'NBA amb millor percentatge de tirs de tres que no pas un dels bases NBA més consagrats: Rajon Rondo dels C's.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada