"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 6 de juliol del 2010

De com es perden 10 milions en 14 partits


Andoni Zubizarreta i Sandro Rosell han estat ocupats embolicant l'ucraïnès Dmitr Txigrinski amb paper de regal per tornar-lo al Xakhtar Donetsk. El central mai s'ha adaptat a Can Barça i encara sort que s'ha pogut enganyar el seu club d'orígen per 15 milions. Que marxi! Abans que s'ho repensin. L'operació ha estat absolutament negativa en tots els sentits. S'han escolat per l'aigüera 10 milions d'euros en només 14 partits (12 de Lliga i dos de Copa) i, això, no està gens malament en temps de crisi. Txigrinski mai s'ha adaptat al joc del FC Barcelona. I és que no és fàcil ser defensa a les ordres de Pep Guardiola. Sovint han de jugar a un toc, sempre atents i mai es menysprea una passada llarga. A més han de ser ràpids al tall i mai (mai de la vida) han de dubtar. I en Txigri va patinar. Tampoc va saber oblidar les xiulades que li dedicava el Camp Nou que el va veure, ràpidament, massa verd. Per acabar-ho d'adobar, Gerard Piqué ha estat immens aquesta temporada i la fugida, amb la cua entre cames del gegant ucraïnès, donarà opcions de renovació al mexicà Rafa Márquez, l'estranger que més temporades ha vestit la samarreta blaugrana.

A Pep Guardiola no li ha sortit la jugada que buscava. Sabia que tots els equips del món havien estudiat la sortida de pilota del Barça i el de Santpedor volia buscar una alternativa a la pressió sobre Xavi i Iniesta. Passada llarga des del darrera (per sorprendre i que havia de sortir de les botes de Txigrinski) i definició contundent d'Zlatan Ibrahimovic. Ni una cosa ni una altra. El tàndem ha estat un evident fracàs.

Es va fer molta conya amb Txigri. Pep, amb el triplet a la butxaca, es va obsesionar amb l'ucraïnès i, és clar, amb la temporada que havia fet, Laporta no li ho podia negar. L'expresident va arribar a dir, en la roda de premsa de presentació, que Guardiola ja tenia el seu "Txigrinski amb gel" i el tècnic v a saltar dient "en tot cas, amb aigua". Ja no es començava massa bé.

Per acabar-ho d'adobar, a Can Boades van fer un còctel per celebrar l'arribada del defensa que, a més, és abstemi. El còctel té dues parts de vodka, una de suc de llimona, una de suc de gerds, ginger-ale, dos talls de cogombre i una cirera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada