"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 9 d’agost del 2010

Doctor Gasol... acosta'm el bisturí!


Hi ha jugadors que acostumen a convertir-se, mentre estan en actiu, en autèntics segons entrenadors. No és el cas de Pau Gasol. El català dels Lakers xerra sovint amb l'staff mèdic del conjunt campió de l'NBA. De fet, el de Sant Boi els recomana que facin servir les ecografies per copsar l'abast real d'una lesió d'un company. Fet habitual a Europa però no als Estats Units on aquesta mena de proves mèdiques es fan només a dones embarassades. No és cap secret que Gasol va començar a estudiar medicina, potser influït per la metgessa que té per mare i l'infermer que té per pare, però ho va haver de deixar pel ritme d'entrenaments al FC Barcelona.

Ara, i abans de marxar a Etiòpia per treballar amb nens desnodrits, Pau Gasol va entrar en un quiròfan d'aquest hospital californià per assisitr a una complicada operació de columna a una nena anglesa, Isabelle Shattuck, de només 13 anys. La noia tenia l'espina dorsal com una escala de cargol i el metge que l'havia d'intervenir, amic del català, va preguntar als pares si podia entrar a la sala d'operacions un tal Pau Gasol. La mare no hi va posar cap impediment.

Pau no volia que la seva aparició posés en perill la noia, però el metge en cap el va tranquil·litzar assegurant que, sovint, hi entren estudiants en pràctiques de medicina. Van desinfectar Gasol (des de les ungles fins els colzes) i el pivot dels Lakers es va disposar a seguir l'operació des de primera fila. Va tenir un moments delicats quan va veure l'esquena oberta de la noia i quan el metge va començar a aplicar cops de martell a l'os i a usar els cargols. Es va marejar i es va haver d'asseure però després de beure uns glops d'agua, va superar els moments crítics. Un cop recuperat, va seguir al costat de la petita i, segons el metge, va fer preguntes intel·ligents i li va assenyalar que hi havia dues vèrtebres especialment malmeses.


Després de l'operació, quatre hores, la mare de la petita es va quedar blanca quan l'equip mèdic va aparèixer per explicar com havia anat la intervenció i entre els quals hi havia un noi de set peus (com diuen als EUA). Tres setmanes després, Isabelle ja camina i juga. Això sí, amb una samarreta dels Lakers amb el dorsal 16.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada