"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 22 de novembre del 2010

Chicharito: no et senyis al camp dels Rangers o caurà la groga



Reunió secreta als budells d'Old Trafford. El davanter mexicà Javier Chicharito (una de les sorpreses agradables de la Premier) i el tècnic del ManU, Alex Ferguson, s'asseuren per parlar. Xerrada tàctica? No. Conversa religiosa. L'entrenador dels diables vermells, que no oblidem que és escocès, sap que si el seu home segueix resant, a la manera com fa habitualment abans dels partits (veure foto), podria tenir problemes amb la grada dels Rangers de Glasgow, equip protestant i amb... la justícia. L'àrbitre podria considerar les oracions catòliques de'n Chicharito una provocació i sancionar-lo amb una targeta groga per encendre els ànims dels unionistes abans que la pilota de la Champions comenci a rodar.

I és que hi ha precedents. Artur Boruc, el porter polonès dels Celtics de Glasgow (equip catòlic fundat per emigrants iralndesos) va ser amonestat en un derbi a Ibrox Park. El seu delicte va ser ensenyar, al final del partit, i després d'haver estat insultat durant els 90 minuts, una imatge del Papa que duia serifgrafiada a la seva samarreta interior amb la llegenda "Déu beneeixi el Papa". I és que els calents hooligans unionistes del Rangers ja l'esperaven...

El 2006, Boruc ja va ser amonestat per senyar-se, com fan molts futbolistes, davant de l'etern rival dels Celtics. Els Billy Boys van denunciar el gest del porter polonès davant la policia, en considerar-lo una provocació, i el futbolista va ser sancionat. Encara va tenir sort, perquè a Escòcia, el simple fet de senyar-se pot esdevenir un delicte.

1 comentari:

  1. Que n'és d'injusta, la societat. Sembla que no es pugui ser d'una religió a segons quins llocs, ho trobo penós.

    ResponElimina