"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 10 de gener del 2011

Sorpresa d'Or: Leo Messi


La gala de Zuric no l'hauria d'haver presentat Pedro Pinto i Carol Manana sinó Isabel Gemio :) Leo Messi s'ha convertit, per segona vegada consecutiva en només 23 anys, en la Pilota d'Or de 2010. Realment, l'argentí no tenia massa opcions a priori tenint en compte el fluix paper que el 10 del Barça ha fet amb la selecció Argentina i amb un Maradona que l'ha castrat esportivament. La cara del de Rosario pagava quan ha escoltat el seu entrenador anomenar-lo com a guanyador. Messi no tenia res preparat (tampoc és que tingu massa discurs) i ha comès (al meu entendre) un error. Jo, d'ell, des de la tarima hauria fet pujar els meus companys Xavi (que ha quedat tercer) i Iniesta (segon). Ara bé, si preguntem al món qui és el millor futbolista, la gran majoria diria que és Leo Messi. 58 gols l'any 2010, quatre gols contra l'Arsenal, cinc hat tricks i 13 vegades ha aconseguit dos gols en un mateix partit. De tota manera, no va fer un sol gol al Mundial i s'ha entestat en dedicar el premi a una Argentina que no se'l sent seu i que el rebutja amb la boca petita.
Parlarà català algún dia aquest noi?
Qui li ha fet l'horrible llacet que duia?

Però, és clar, jo crec que es tractava de premiar una filosofia i, avui, Xavi és sense dubte qui millor representa l'estil de joc del millor equip de futbol de la història: el FC Barcelona. Xavi, que ja vaig dir que el seu joc havia de ser considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que es mereixia no una sinó dues Pilotes d'Or, afrontava, segurament, la seva darrera oportunitat per a coronar-se a nivell mundial. Nosaltres ja fa temps que ho sabem. Xavi ets el millor! Pots tenir la consciència més tranqil·la: no es pot fer més, noi!

Finalment, Andrés Iniesta, que partia com a gran favorit, ha quedat a les portes de la Pilota d'Or. La veritat és que el de Fuentealbilla (una meravella tant com a jugador com a persona) no es mereixia el premi. El 2010 se'l va passar lesionat i només va fer un gol amb el Barça. El que passa és que el gol que va donar el Mundial a la selecció estatal a Sud-àfrica pesava molt i va donar la volta al món. A més, és l'únic blaugrana que cau bé a les espanyes i això sempre s'ha de tenir en compte.

Millor 11: Amb sis blaugrana:
Iker Casillas, Maicon, Lucio, Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi, Wesley Sneijder, Andrés Iniesta, Leo Messi, David Villa i Cristiano Ronaldo.

Anecdotilles
.- La brasilera Marta, la dona que veig en aquesta gala cada més de gener, ha estat la millor jugadora femenina per cinquena vegada.
.- Pep Guardiola ha donat la Pilota d'Or començant el seu discurs en català.
.- Entranyabe la chapa de l'amic arquebisbe Desmond Tutu, premi Nobel de la Pau.
.- M'agradaria felicitar els qui han escollit els millors 10 gols de 2010. Ha guanyat Hamid Altintop. El premi li ha lliurat el porter del Kazjstan que el va encaixar. I el gol de Maicon? I el de Messi al Saragossa?
.- Brutal Sneijder fent la broma assegurant que, per a ell, el millor de 2010 havia estat carsar-se amb la seva dona.
.- Mou, anomenat millor entrenador de 2010, només ha volgut abraçar la seva banda: Lucio, Sneijder, CR7 i Iker. Només faltava el seu fill.
.- La pregunta absurda del presentador a Iker. En què vas pensar quan vas guanyar el Mundial? Que no ha vist el petó a la carbonara aquest xicot?

2 comentaris:

  1. El lacito horrible seguro que lo eligió Guardiola.
    Sabes que, como buena argentina y siempre lo digo en alto, Messi no es de mi agrado, pero, ¿por qué a tu entender tendría que haber invitado a sus dos compañeros? son tan compañeros que no se levantaron a felicitarlo, ni a darle una palmada y ni siquiera lo hizo el brillante técnico cuando le entregó el premio, ese mismo que le infla la cabeza para que lleve la camiseta del barça debajo de la de la selección.
    última cosa: si todavía no aprendió a hablar en castellano, olvidate que aprenda Catalán.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, traje de Messi horrible, és clar que el noi molta planta no té, el pobre!!! i sí, divertit Sneijder!!

    ResponElimina