"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 23 de maig del 2010

George Best (el cinquè Beatle): "Don't die like me"



Dissabte estava parlant amb el meu germà sobre frases mítiques de personatges famosos i ens vam adonar que el nord-irlandès del ManU, George Best, n'era una mina. Mira la imatge que encapçala el post. Brutal. Al gran Best li quedaven poques hores de vida, totalment consumit per l'alcohol, i va voler fer entrar a la seva habitació de l'hospital un fotoperiodista per tal que el retratés amb tota la cruesa del moment i publiqués la imatge un cop fos mort. La condició? escriure la llegenda 'Don't die like me'.

"He gastat molts diners en dones, alcohol i cotxes, la resta el vaig malgastar"
"L'any 1969 vaig deixar les dones i l'alcohol i van ser els 20' pitjors de la meva vida"
"Fa uns anys m'hauria costat decidir-me si preferia marcar-li un gol al Liverpool o allitar-me amb Miss Món. He pogut fer les dues coses"
"Diuen que he anat al llit amb set Miss Móns. No és cert. Només ho he fet amb tres"
"Cada cop que entro en un pub, hi ha 70 persones que em volen convidar a beure. Jo no en sé de dir que no"
"Mai sortia de casa amb la intenció d'emborratxar-me. Passava"

George Best moria el 25 de novembre de 2005. Curiosament, un dia abans que s'aprovés la Licensing Act, una llei britànica que restringia de manera significativa el consum de l'alcohol. Best, que va jugar amb els diables vermells, de 1963 a 1974, va escandilatzar el món quan, després d'haver-li transplantat el fetge, va aparèixer consumint varies copes de vi blanc. Era incorregible. La seva exdona explicava que, com a mínim, es prenia al dia dues ampolles de xampany amb vodka.

Humilment, penso que Best va ser un dels millors extrems drets de la història del futbol. Va guanyar dues lligues angleses, va convertir el ManU en el primer club anglès en guanyar la Copa d'Europa en derrotar el Benfica per 4-1. Best va marcar i la premsa lusitana el va coronar com 'el cinquè Beatle'. Després de la final, va desaparèixer uns quants dies, que va passar en una cabana de Liverpool, amb la seva xicota, John Lennon i Yoko Ono. Als 22 anys va publicar la seva biografia i començava a llaurar una carrera digna d'una novel·la. Avui, l'aeroport internacional de Belfast porta el seu nom.

Et deixo amb el millor gol de Best. Va ser amb la seva selecció en un partit contra Anglaterra. El porter era Gordon Banks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada