"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 29 de juny del 2010

Apunts en blau i grana (Sud-àfrica i Mataró)

1) Quina llàstima que l'Argentina i Alemanya es vegin les cares en quarts de final! Podria ser (hauria de ser), perfectament, la gran final d'un Mundial en el qual també opositen el Brasil i el Barça B de Del Bosque. La selecció estatal es classifica per a quarts (s'enfrontarà al Paraguai) després de derrotar el Portugal de CR9 per 1-0. Els jugadors del Barça segueixen sent la columna vertebral del conjunt i tots els gols (5) han estat signats per futbolistes blaugrana. Villa (4) i Iniesta (1).

2) Xavi i Iniesta esgoten qualsevol adjectiu. No hi ha paraules que els facin justícia. (Algú sap per què s'intercanvien els dorsals al Barça i a la selección?). Piqué i Puyol, enormes al darrera i oferint seguretat a Casillas. Sergi Busquets, brutal. El català cobreix infinitat de terrenys, fa la feina bruta i encara no ha vist ni una targeta. De fet, Espanya, amb el joc de toc i possessió made in Barça, no necessita fer faltes. Només una groga per a Xabi Alonso en tot el que portem de competició.

3) Quan entendrà Del Bosque que ha de deixar Xabi Alonso a la banqueta i fer entrar Zeks? El basc (em passa com amb Verón, Ballack o Buffon, que mai a la vida els he vist fer un bon partit però queda molt bé dir que són imprescindibles) no hi és. Ni se l'espera. Aquest xicoy hauria d'aclarir-se i decidir si es dedica a construir o a destruir. A l'hora de la veritat, no fem ni una cosa ni una altra. Amb Zeks, la situació canviaria com una mitja.

4) Que Del Bosque vagi preparant litres de cafè pel partit contra el Paraguai. He vist com els guaranís s'han classificat després d'eliminar el Japó per (5-3) als penals. Els conjunt americà ha buscat descaradament els penals des del primer minut. Han adormit el partit, han marcat un ritme lentíssim esperant que passessin els 120', no han proposat absolutament res.

5) Em segueixo rendint a Messi. El blaugrana encara no ha marcat però el joc ofensiu de l'albiceleste pivota al seu voltant. Messi aglutina entre tres i cinc defensors pendents dels seus moviments alliberant de marcatge Tévez i el Pipita. A més, com Maradona no té cap creador a la medul·lar, el blaugrana s'ha de sacrificar a buscar pilotes al mig del camp.

6) Touré Yayá resulta que és com un iogurt. Ha caducat. Tot el que hi havia signat amb el City ja no és vàlid (la data de termini era el 28 de juny) i ara cal tornar a començar a negociar. I això que l'ivorià va fer desplaçar els dirigents citizens fins a Mataró per passar la revisió mèdica.

7) Joan Laporta ja escalfa motors. Ja ha reaccionat a la sentència del Tribunal Constitucional i mentre té la cadira encara calenta a Can Barça, ja treballa per elaborar un nou partit.

1 comentari:

  1. Totalmente de acuerdo, José María, amb el tema Zeks/Alonso. Només apuntaria que algun partit bo sí que li he vist al Verón :p. El darrer, contra el Barça, per cert.

    ResponElimina