"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 27 de juny del 2010

Estem veient el Mundial o la Copa Amèrica?


18 Mundials disputats. Nou victòries per a Amèrica (el Brasil 5, l'Uruguai 2 i l'Argentina 2) i nou victòries per a Europa (Itàlia 4, Alemanya 3, Anglaterra 1 i França 1). Per tant, és més que probable que la Copa del Món de Sud-àfrica sigui la del desempat. I llàstima que la final del proper 11 de juliol no podrà ser l'Argentina i una sorprenent Alemanya: renovada i amb els 23 integrants jugant a la Bundesliga. El matx, autèntica final anticipada, serà el duel de quarts.

De moment, però, el futbol americà és el gran dominador de la cita austral. Set dels vuit països han assolit els vuitens (tots menys Hondures). Una autèntica barbaritat! Per tant, han superat la primera fase els Estats Units, que van caure davant Ghana en la primera eliminatòria, l'Argentina i Mèxic (passarà a quarts un conjunt americà en qualsevol cas), el Paraguai, l'Uruguai (els charrúas ja són a quarts) i el Brasil i Xile que jugaran junts aquest dilluns i asseguren una nova plaça per quarts. Per tant, ja tenim tres dels vuit quartfinalistes americans. l'Uruguai, el guanyador del Mèxic-Argentina i el vencedor del Brasil-Xile. Compte per què el Paraguai podria donar alguna sorpresa davant el Japó.

La supremacia americana sembla indiscutible. Guanyaran el desè títol? Potser la FIFA hauria de fer una reflexió i atorgar alguna plaça més a aquest continent (demostren que s'ho mereixen) i liquidar algún representant del futbol africà que ha fet el més gran dels ridículs. Ja no sé que estic veient... si un Mundial o una nova edició de la Copa Amèrica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada