"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 30 de juny del 2010

Déu, Alà i... Blatter

Pare nostre, que esteu en el cel...
Alà és el més gran i Mahoma és el seu...


Ui! Que no em llegeixi Joseph Blatter, el president de la FIFA. Que em castigarà! El suís (un dia m'agradaria que l'investiguessin els seus comptes corrents) ha prohibit qualsevol manifestació religiosa en els partits del Mundial de Sud-àfrica. Jo no és que sigui massa religiós, però no em molesta que un futbolista se senyi o que un altre es posi a resar abans d'un matx amb els palmells de la mà oberts a l'estil de l'Islam. A tu et molesta? No hi hauria altres coses a solucionar abans? L'ús del video, castigar de la amteixa manera unes mans innocents que una entrada esfereïdora per darrera sense possibilitat de jugar la pilota, les apostes asiàtiques o russes...

La gota que va fer vessar el got dels nois de Blatter van ser les celebracions del Brasil després de guanyar la Copa Confederacions a Sud-àfrica. Els de Dunga es van reunir al centre del camp, van resar al seu Déu i van ensenyar alguns missatges religiosos. Al totpoderós Blatter no li va agradar. Va creure que va durar massa. Solució? va escriure (més aviat crec que va dictar) una carta adreçada a les federacions classificades pel Mundial ordenant evitar manifestacions religioses. L'excusa? Que les "sectes podrien aprofitar el futbol per fer publicitat". La realitat? Potser Blatter no troba la manera de guanyar diners (atípics) amb el matrimoni futbol-religió.

Què fara Maradona? el Déu del futbol sempre s'encomana al Barba (com diu l'exblaugrana, ja que no oblidem que ell és Déu), què pensarà Kaká, Lucio o Felipe Melo que estudien per ser capellans de les seves religions un cop pengin les botes? Per què no poden Frank Ribéry (Bilal) o Eric Abidal (musulans per via vaginal) oferir els seus palmells oberts a Alà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada