"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Laudrup tira sal a les ferides d'un Barça massa previsible (1-1)


Mal negoci amb els exs. La sabiduria popular sempre diu que no t'hi emboliquis mai! Arriba al Camp Nou el Seitó Esteban amb el seu modest Hèrcules i es fa amb els tres punts sense massa problemes. Arriba al coliseu blaugrana Michael Laudrup i s'emporta un punt més que valuós cap a Mallorca. I és que el conjunt balear ha anat de menys a més davant un Barça que, tot i amb destacades absències, ha estat una joguina a peus del Mallorca, especialment en la segona meitat. Els darrers instants de partit han estat esperpèntics. Piqué, fent d'Alexanko al punt de penal del conjunt balear, defensa blaugrana de tres homes, tothom bolcat amb més cor que cap i Pep tirant de pedrera donant entrada a Thiago, Jeffren i Nolito (no em diguis Nolito, digue'm Nolo) esperant que xiulés la flauta. M'han dit que convocarà un noi de l'infantil A que es veu que promet, de cara al proper compromís.

Deia Laudrup que no es vindria a tancar. La veritat, però, és que el Barça ha arraconat el Mallorca dins la seva àrea durant els primers 40 minuts de partit. El Barça, que segueix sense massa punteria, semblava un anunci de cervesa 0.0. Sense Xavi, sense Villa, sense Puyol, sense Busquets...

Amb tot, Iniesta s'ha posat el vestit del de Terrassa i el manxec ha funcionat bé fins que s'ha diluït a la segona mànega. De tota manera, Laudrup ha estat molt llest. Ha sacrificat descaradament els seus laterals, donant entrada a uns inofensius i inoperants Alves i Abidal, i ha apilotonat els seus homes a la frontal per eliminar espais coneixedor que el Barça, mercès a l'habilitat dels seus petitions, s'associa amb molt perill en una rajola. De fet, l'1-0 ha arribat així. Sensacional assistència de Pedro (ja en porta tres) i espectacular rematada de Messi per batre un Aouate que ha fet l'estàtua davant un xut amb un plàtan que hauria signat el mateix Beckham. Gol blaugrana als 20'. Curiosament, el gol català ha arribat després de la primera alegria ofensiva que s'ha permès el Mallorca.

Bojan ha jugat bé sense pilota i els blaugrana anaven centrant compulsivament (26 pilotes a l'olla en 27') però els centrals Ramis i Crespí han estat molt seriosos. En el 40', s'ha acabat el Barça. El dipòsit de la benzina s'ha buidat. S'han apagat els llums. No funcionava la bateria. Gonzalo Castro ha sorprés Valdés, tot i que el porter blaugrana ha tret una mà genial per desviar la pilota a còrner. Maleïda defensa zonal. Com el dia de l'Hèrcules, Nsue ha entrat des del darrera amb cursa per elevar-se sobre la defensa catalana i fer el gol de la igualada amb el seu monyo made in Falete. El FC Barcelona treballa millor la defensa en zona però aquest sistema provoca que els jugadors no vegin si algú entra en velocitat per darrera. Com el dia de l'Hèrcules, et sona?

A la represa, el Barça ha estat una joguina a mans del Mallorca. L'ansietat, que ha abandonat CR7 per instal·lar-se al vestidor blaugrana, ha aparegut. Iniesta s'ha esfumat, Abidal i Alves estaven fosos, Piqué ha fet el seu pitjor partit des de que vesteix de blaugrana i, de fet, una errada seva perdent una pilota al mig del camp ha posat l'ai al cor al impactar Webó la bimba des de 40 metres. Pedro s'ha lesionat, Bojan ha enviat una pilota al pal, tot i que no hi havia cap mena de perill perquè el de Linyola ha xutat sobre la calç del costat de la porteria, i només Nolito hi ha posat una mica de ganes. El Mallorca s'ha estirat, descarat, i ha compromès un FC Barcelona que podria estar ben content d'haver cedit, només, un punt.

1 comentari:

  1. Seria interessant saber per qué juguen tant tensionats aquests nois, però confio plenament en que aixecaràn el vol en breu...un cop jugui l'equip titular.Molt interessants Thiago i Nolito, que van portar una mica d'aire fresc a l'equip.Comparteixo totalment l'idea de portar gent de la pedrera (ja sabem que cada entrenador porta els seus compatriotes, ja siguin holandesos o de Sant Pere de Vallgorguina...), doncs almenys es deixen la pell...i a sobre tenen talent¡¡.Ànims Barça¡¡¡¡
    JAD

    ResponElimina