"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 20 de març del 2011

El (possible) origen del tumor d'Abidal



Amb aquesta mena de notícies, s'ha d'anar amb molt de compte. Fixa't que he titulat el possible i no pas el probable origen del tumor hepàtic d'Eric Abidal. El francès ja és a planta després de tres hores d'operació per extirpar la part afectada (afortunadament, el fetge és l'únic òrgan del cos humà capaç de regenerar-se) i ja ha rebut la visita del sempre alegre i motivador Alejandro. La plantilla el vistarà, probablement, aquesta setmana.

Els metges estan fent la biòpsia de la part hepàtica extreta i alguns especialistes ja apunten el possible origen. Eric Abidal va néixer a Lió però els seus pares són de La Martinica. No es pot parlar d'excolònia perquè aquesta illa caribenya està considerada, políticament, com un territori d'ultramar de la Unió Europea, van votar la polèmica Constitució d'Europa i tenen l'euro com a moneda. Malgrat tot, en aquest país hi ha un elevadíssim índex d'hepatitis B. Possiblement, Abidal podria haver-se convertit en portador d'aquesta terrible malaltia al ventre matern. El lateral del FC Barcelona, d'excepcionals condicions físiques, mai ha desenvolupat l'hepatitis B, però al tenir-la latent podria haver afectat el fetge. La infecció, que pot estar soterrada en un organisme més de 25 anys, podria haver anat evolucionat fins a desenvolupar la tumoració.

És una teoria que, repeteixo, s'ha de prendre amb molta cautela. Sigui com sigui, sembla que Abidal s'està recuperant gràcies al seu poderós físic, al seu caràcter alegre i la gran quantitat de missatges de suport i estimació que ha rebut de tot el món. Va ser capaç de veure el Barça-Gerafe i, en les hores prèvies, va fer arribar als seus companys de vestidor un SMS via el mòbil de la seva dona. "S'ha de guanyar!".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada