"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 28 de juny del 2010

Pilar Rahola i la doble moral

Odio la doble moral. Pilar Rahola (recordes quan era independentista i volia canviar el món) ha passat a ser una mena de validadora oficial de qualsevol fet que passi en qualsevol àmbit i en qualsevol mitjà. És (i, sobretot, es creu) que és una creadora d'opinió. Un ésser que està per sobre del bé i del mal. Que pot pontificar i sentenciar creient que el món no anirà pas en la bona direcció si ella no hi dóna el vist-i-plau. Li reconec cultura, li admeto oratòria, li atorgo presència... però sovint (massa vegades) em provoca una agra vergonya aliena. Situació que passa quan la llengua va més ràpida que el cervell!

Declarada defensora del feminisme, de la dona i de la igualtat... Juas, juas! Apareix fa uns dies dient que "em posa Mourinho", que reconeix que "parla del seu culet", que al portuguès el caracteritza "un punt salvatge i d'arrabal", que li "encanta aquesta mala llet", que "està boníssim"... Vergonyós. Penós. Innecessari. Ës el que passa quan un es creu simpàtic@!

Aquesta defensora de la llibertat de les dones s'hauria posat encesa com una moto si un desgraciat com jo (o, en el seu defecte, qualsevol home) hagués fet comentaris públics de caire sexual sobre qualsevol dona que estigui en un lloc rellevant. Sigui en la política, en la societat o en l'esport. Vergonyós, Rahola. Fora la doble moral! Fora farsants!

10 comentaris:

  1. Coincideixo totalment. La Magda Oranich es "otra que tal". Com es una dona "alliberada" es passa el dia dient que tal o qual tiu "està bo" i no passa res. Fa gràcia i tot. Mentre que si un home digués el mateix d' una dona, aquest seria titllat per ella mateixa i immediatament de babós aprenent de Berlusconi.

    ResponElimina
  2. Doncs jo no entenc aquest comentari. Em sembla una ximpleria. Primer, perquè trobo molt divertit el comentari del Mourinho. El va fer amb la Julia Otero, que també es va divertir molt parlant del cul. UNA MICA DE SENTIT DE L´HUMOR. I pel que fa a la desqualificació que fas d´ella, això va per barris. Jo trobo que s´ha convertit en l´articulista més important del país. La seva columna a la Vanguardia és de lectura obligada. I no és que es "cregui" que crea opinió. ES QUE LA CREA. La veritat, has fet un comentari força tontet

    ResponElimina
  3. Jo crec que la Rahola pot estar bé, sempre i quan no es passi de la ratlla. a vegades la traspasa i és quan fa una mica de vergonya aliena ... imagino que és el que en joan vol dir amb el post. Per molt que un crei opinió, mai s'ho hauria de creure!

    ResponElimina
  4. 100% d'acord Joan. em costa reconèixer que la llegeixo i m'agrada el que diu en moltes ocasions, però em passa com amb en Vargas llosa o en Saramago. M'agrada el que escriu, però no m´'agrada el que fa. Algun remei?

    segueix així Joan!!!

    monamen

    ResponElimina
  5. pilar rahola és lamentable. és la degradació moral de l'articulista. simbolitza el periodisme baladrer: la ploma barata i l'escot generós. és la histriònica de la noria, la política incompetent. és la vanitat. la opinió fàcil del primer prestatge. la lectura insuficient, les idees dúctils. el compromís hipòcrita. la falsa autarquia. És també la doble moral. Si ella és el referent -com algú comentava- malament anem. clar que si Cuní i Basté són els premis nacionals de periodisme d'aquest país, la professió està morta. i així ens va!

    ResponElimina
  6. Degradació moral de l´articulista? PERÒ QUINES BESTIESES. Feia temps que no llegia tantes barbaritats juntes d´una persona que, per altra banda, està considerada una de les articulistes més importants de la Vanguardia. I en Cuní i en Basté, sí, PREMIS NACIONALS. Realment, si gent com el Xesco son els jutges, aquest país està perdut. Visca la Rahola, que és lúcida i valenta, visca en Cuní i en Basté, grans professionals, i visca els 4 que dignifiquen el periodisme

    ResponElimina
  7. La Rahola pot ser a la vegada una gran articulista i haver ficat la pota amb un comentari sexista puntual.

    Xavi

    ResponElimina
  8. Doncs jo estic d'acord amb en Joan!. A vegades és passa de mare, el que sobte sobretot si en molts aspectes i comentaris hi coincideixes. Penses, ostres, estic d'acord amb ella amb això, que bé expressa allò altre... i de cop i volta fa un comentari que et desepciona totalment i et fas creus!.
    Estic també d'acord sobretot amb lo del Mourinho: si sentissim els comentaris respecte a una dona, jo com a tal m'escandalitzaria... ni sentit del humor ni res de res...pots pensar certes coses, però el "jo sóc així i així m'expresso" no pot ser sempre un argument vàlid.

    ResponElimina
  9. Una altre feminazi que queda retratada. Aquests comentaris fet per un home son titllats de masclistes (la mateixa autora hauria sigut la primera a denunciar-ho fent-se l'ofesa i sense que ningu l'hi demanes, erigint-se com la portaveu del colectiu femeni), pero ai, si el fa una dona (aquesta gran portaveu i creadora d'opinions nomes per essers incapacos de crear-se una opinio propia), son divertits i amb gran sentit de l'humor.
    Que alguns s'ho facin mirar, pero es lamentable sigui dit per un home o per una dona.

    ResponElimina
  10. El que passa és que Rahola no té natura de guineu, la resta dieu que el cul del Mou és verd, jo també el trobo maco, és el que ens passa als qui hem sortit de l'armari, us veiem a tots els qui doneu cops des de dins i ens afartem de riure.

    ResponElimina