"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 15 de juliol del 2010

ACB 2.0


Noves normes a l'ACB que arrencarà a partir del proper 2 d'octubre.
Instant replay: En els partits de bàsquet en els quals hi hagi senyal televisiva, els tres àrbitres podran acostar-se a la mesa per visualitzar les cistelles que s'aconsegueixen al final dels periodes i que coincideixin amb la sirena. Només es farà servir en aquest cas i no per mirar amb més deteniment altres situacions de joc com faltes o taps legals o il·legals. Pas endavant.
Bambes: Els jugadors podran dur les bambes que vulguin (fins ara només en podien dur dos parells) i aquestes podran ser de qualsevol color. Curiós.
Triple més allunyat: Es passa dels tradicional 6,25 metres als 6,75. Afavorirà l'espectacle.
Zona de la pintura: Ja no serà un trapezi sinó que passarà a ser rectangular. Ni fu, ni fa.
Millora a l'hora de treure de banda en els minuts calents: Després de temps mort, i en els darrers dos minuts de quart, l'equip que hagi de treure de banda ho podrà fer des d'una posició més avançada. Es col·locaran dues línies noves (fora de la pista) que s'ubicaran en la banda contrària a les banquetes i a la mesa. Des d'allà, a 8,32 metres de la línia de fons, es començarà a jugar. Bona mesura.
Rellotge de 24 segons: Quan marqui 24 segons no es reiniciarà en cas d'aturar-se el joc, fins els 14 segons sempre i quan es xiuli en pista d'atac. En cas que el rellotge assenyali menys de 13, es buscaran els 14 segons per seguir la jugada.

1 comentari:

  1. Darrerament ja "estava de moda" llançar triples desde els 7 m. tant si era necessari, com si no hi havia ningú al davant. En aquest cas, la norma s' adequa a la realitat, i no a l' inrevès.

    PEQUEÑO HERMANO

    ResponElimina