"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 15 de juliol del 2010

El Tour i TV3


Ja fa uns quants dies que vinc denunciant que el ciclisme ha mort. Que s'ha matat un esport fantàstic per culpa de les exigències televisives amb etapes cada cop més llargues, que l'ombra del dubte ja no abandonarà mai més els esforzados de la ruta i que la serpiente multicolor ja no desperta l'interès del passat quan hom encara es creia que la despesa física dels ciclistes es feia gràcies als espaguetis i la Coca-cola. Els continus escàndols, presumptes bicis trucades, tensions extraesportives, suïcidis d'exciclistes, confessions revelant passats obscurs i plens de trampes...

A ningú l'importa ja el que passi a le Grande Boucle. El Tour no se segueix amb la passió d'abans (només cal donar un cop d'ull a les audiències) i em pregunto pel futur d'aquest esport. Ara bé. Jo em qüestiono: Per què TV3 envia, en temps de crisi, un equip a seguir la ronda francesa? No tinc absolutament res contra l'Arcadi Alibés (la cara visible) però no crec justificable, de cap de les maneres i es miri per on es miri, una despesa d'aquesta magnitud. Quant deu costar la broma?

Hi havia tres catalans al Tour, un va marxar expulsat per automedicar-se, i el Purito s'està converint en la gran revelació. D'acord, però... El de Parets destaca en la muntanya, doncs envia gent als Pirineus! Cobreix aquestes etapes i busca imatges diferents, nous angles de visió... però no em venguis el mateix que la resta de teles!

Cal que segueixin totes les etapes? No ho justifiquen les raons econòmiques, no ho justifica l'interès esportiu, no ho justifica el fet de tenir imatges pròpies (emets el mateix que la resta i per fer un minut 30 segons al TN no cal tanta parafernàlia) ja que es pot tirar perfectament d'agència, no hi ha una delegació tan important de catalans com per fer un marcatge diari a una aventura esportiva absolutament devaluada. Es fa per prestigi? I prou?

Aquest dijous, la darrera perla d'aquest 2010:


Recordo, fa uns anys, quan TV3 va enviar un gran equip al Brasil per, amb Lluís Canut al capdavant, gravar el gol 1.000 de Romario. Era imprescindible? I més, com O Baixinho va trigar a fer la diana, es va allargar més del compte, i l'equip periodístic va seguir d'estada al Brasil. Recordo que en una TV pública es posen en joc els diners de tots. Una cosa semblant va passar a l'Argentina quan s'havia de seguir, minut a minut, el fitxatge de Riquelme per part del FC Barcelona!

2 comentaris:

  1. Pues muchas queremos ver ganar a Cancellara, por TV3 o donde sea que es el mejor y el mas guapo

    ARACELI

    ResponElimina
  2. Coincideixo amb en Joan, considero innecessari un desplegament com el de TV3 al Tour: amb la volta ciclista a Catalunya va que ens “estrellem”,no? Ara bé, posats a dir, també considero retallables moltes altres despeses (p.ex. esports de motor: també podríem al•legar que en temps de crisi malbaratar benzina per donar voltes en un circuit tancat es ben absurd, etc)
    Però no siguem hipòcrites: a ningú se li escapa que al ciclista es l’únic esportista professional (ja no parlo dels EEUU, que es passen pel forro els controls) a qui se li practiquen tota mena d’anàlisis, inclosos els de sang, lo que en altres esports, almenys que jo sàpiga, es impensable (excepte, potser, l’atletisme), doncs estic convençut que si no tots, una immensa majoria d’ esportistes professionals fan servir alguna mena “d’ajuda”, tenint en compte l’exigència, competitivitat i diners que es mouen (penso en el “deporte rei”): hi ha massa interessos en joc com per no intentar ser el millor i guanyar utilitzant el que calgui, I ja sabem com va això: només que n’hi hagi un que es dopi, la resta, per no perdre pistonada i evitar perdre, es veuen en certa mesura empesos a dopar-se. Potser la solució es “dòping” controlat, regulat i, sobretot, sota control mèdic.

    Avui per avui, no interessa esquitxar altres esports, doncs això si que seria un desastre econòmic per qui viu (a tot drap) de l’esport professional, i penso que per això han escollit el ciclisme com a “cap de turc”, un esport minoritari, i, segurament, l’esport més dur que existeix si hem de fer cas del famós “àcid làctic”.

    Ànims Cancellara¡¡¡ que l’ Araceli i la “fufu” et segueixen cada dia...a TV3 o on calgui¡¡¡

    JAD

    ResponElimina