"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 29 de gener del 2011

A dormir amb un coixí de set punts (0-3)

El FC Barcelona ha igualat contra l'Hèrcules el rècord històric de la lliga espanyola amb 15 victòries consecutives, empatant amb el Madrit de la temporada 1960-61. Els blaugrana, que se'n van a dormir amb set punts d'avantatge sobre el Madrit que juga aquest diumenge a Pamplona, han hagut de posar-se la granota de feina. El 0-3 final del Rico Pérez reflexa la diferència teòrica (que no real) que hi entre els dos equips. Pedro, a les acaballes de la primera part, i Messi (dos gols en dos minuts 86' i 88') han signat un marcador un pèl excessiu. I és que els del Seitó han jugat un enorme partit, posant en moltíssimes i constants dificultats el líder de la lliga que mai (mai) ha estat del tot còmode.

Dues línies molt juntes en defensa, constants ajudes, atenció especial a les línies de passada i una gran intensitat en la pressió han estat les armes dels del Rico Pérez. El Barça ha tingut la pilota, és cert, ha tingut moltes ocasions, és cert, però també es just subratllar que els blaugrana, avui de verd, han fallat massa i mai han estat relaxats. Amb tot, 58 punts, Messi ha marcat 37 gols en els 32 partits oficials que ha jugat aquesta temporada i Pedro suma el seu sisè partit consecutiu marcant. A mitja setmana, tràmit contra l'Almeria a la Copa i al cap de setmana arriba l'Atlètic de Madrid.

PS: Algú sap què significa la salutació Abidal? Fixa't-hi. Quan els jugadors del Barça s'abracen amb el gal, sigui en una eufòria després d'un gol, sigui en un canvi, els blaugrana xoquen els palmells amb el francès i, immediatament, fan amb les mans un gest ràpid com si els dits parlessin. Tipus com quan et poses un mitjó i fas veure que és una boca. Curiós. Ja fa uns dies que ho he notat. Alguna suggerència?

PS2: Sóc de Farinós. El migcampista tornava a jugar un partit oficial després d'una llarga lesió però no ha pogut ser a la gespa més de 10 minuts. Dues targetes grogues (justes, per cert) l'han fet enfilar el camí de la dutxa abans d'hora i agafar una emprenyada monumental.