"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 25 de gener del 2011

Operació Llebrer: Reyes Estévez tenia un ou inflamat, pipí marró i un bulto a la panxa

La revista Interviú publica alguns informes de la Guàrdia Civil referents a l'Operació Llebrer contra el dopatge en l'esport espanyol. Un dels que apareixen en els escrits és el català Reyes Estévez. El de Cornellà ha assegurat, aquest dilluns i davant la jutge, que ell mai s'ha dopat i que "estava en el lloc equivocat en un mal moment". De fet, està valorant abandonar Madrid i tornar a Barcelona.

La Guàrdia Civil ho té clar. “Las sustancias que proporciona Manuel Pascua Piqueras ponen en peligro la vida o salud" dels seus atletes. Un dels casos més dramàtics, que documenta Interviú a partir de les escoltes telefòniques dels agents, revela que Reyes Estevez estava literalment "acollonit" amb la reacció del seu cos després dels Europeus de Barcelona de l'estiu passat.

El català va trucar el seu entrenador i principal implicat, Manuel Pascua Piqueras, només quatre dies després de la cursa de Barcelona en la qual, per cert, va acabar en quarta posició. “Estic preocupat. Quan van acabar els Europeus tenia un bultet però ara és molt gran. Sota el melic. Ho tinc inflamat i he fet pipí de color marró. Com a la Xina". Estévez es referia, presumptament, als Jocs Olímpics de Pequin. "També em fa molt mal un ou". Pascua contesta que vagi a la clínica Ruber. "No et preocupis. Ja te n'has sortit d'altres. D'aquesta també en sortiràs".


Dos dies després, i sempre segons el sumari al qual ha tingut accés Interviú, Reyes i Pascua es tornen a trucar. "Em fa mal un ronyó. Noto punxadetes". L'entrenador del del Baix Llobregat creu que "si et fa mal un ou és que tens una infecció". Uns dies després, l'informe del metge, que el representant de l'atleta comunica a l'entrenador via telefònica, diu que "té un bulto al conducte espermàtic que li ha provocat una inflamació. Haurà d'estar aturat 10 dies prenent antiinflamatoris així que ja ens podem anar oblidant d'ell". "El nen està acollonit", resumeixen entre els dos.

Pascua i Reyes, això sí, mai parlen de substàncies dopants. L'entrenador assegura que "alguna cosa que haurà menjat o begut no se li haurà posat bé" i aventura l'estrès de l'esportista i els greus problemes que va tenir a la Xina. "Gairebé se'ns mor de l'estrès", recorda Pascua.

La Benemérita també conclou, en el seu informe, que "altres atletes van tenir problemes de salut i de depressió".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada