"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 7 de gener del 2011

Fluix (i decebedor) documental sobre Xavi


Normalment, acostumo a lloar els documentals i els programes de TV3 per innovadors, arriscats i molt elaborats. Però, desgraciadament, van perpetrar un reportatge molt fluix per celebrar els 550 partits del gran Xavi amb el FC Barcelona. Poser van aprofitar que les famílies eren al sofà, tipes del dinar i del tortell i extenuades d'obrir regals i fer els periples per cases d'avis i tietes recollint paquets que després no saben on ficar? Es van quedar en un mediocre mig camí entre el Convidat, l'Informe Robinson i les entrevistes intimistes per oferir un reportatge que va decebre. Que es mereixia un suficient. Un 5 raspadet. Un 22,7% de share i més de 700.000 espectadors tenien dret a alguna cosa més.

El millor, Xavi
No crec, coneixent Xavi, que les evidents limitacions haguessin estat marcades pel genial jugador o el seu entorn. Per què en aquesta nena de programes sempre ens han d'ensenyar el protagonista conduint? La realitat és que ben poques coses noves es van deixar veure. Ja ens ho sabíem tot! Que si el relleu d'en Pep, que si el no fitxatge pel Milan, que si la família Hernández unida...

Al final, el milllor del reportatge, com passa al terreny de joc, va ser el propi Xavi. Amb tot, haig de celebrar una imatge que ens van regalar des de TV3. Quan, després del tiberi, els quatre germans (l'Ariadna és l'única esquerrana de la família) juguen un rondo i el 6 del Barça li fa un túnel al gran Joaquim, son pare. Déu. Ho va celebrar com un gol al Bernabéu. De manera espontània, feliç i de tot cor. Aquest xicot porta el futbol a les venes i el tiki-taka injectat al cervell. Sensacional frase de l'egarenc. "Del Barça només marxaré quan em fotin fora". Com diuen els anglesos, One Man Club.

1 comentari:

  1. tens tota la raó joan. fluixíssim. res de nou, cap contingut interessant, mal realitzat... vaja, lamentable. ni el vaig acabar de veure. els informes robinson li donen mil voltes.

    felicitats!!

    ResponElimina